Het is kommer en kwel in een groot deel van Europa, vooral onder de burgers in lidstaten van de EU die worden voorgehouden dat we ons moeten conformeren aan de Agenda 2030 met de 17 SDG’s. We moeten namelijk een stapje terug doen, Build Back Better om ‘Moeder Aarde’ leefbaar te houden. Leefbaar! We worden dood gegooid met dit soort propaganda. Het is de ideologie van de elite die de planeet aarde promoveert tot Moeder Aarde. Ik zie dat als een personificatie van een hemellichaam dat feitelijk geen levend lichaam is maar een ‘dode’ planeet uit het zonnestelsel. Vanuit de hoek van de klimaatalarmisten wordt deze personificatie veel gebruikt. De verpersoonlijking van een planeet, alsof de planeet één van ons is. Deze bewoording vraagt om een liefdevolle bescherming van onze leefomgeving waarvan we instinctief al weten dat we zuinig moeten zijn op onze natuurlijke omgeving, de dieren, de omgang met delfstoffen, en al het leven dat we waarnemen op onze aardkloot, oh sorry, moeder aarde.

Niet de mens

Het mondiale thema is dus het klimaat, dat ik bewust met kleine letter “k” schrijf, anders dan de klimaatAlarmisten doen. Als plaagstootje noem ik moeder aarde vaak “onze aardkloot.” Niet dat ik modder wil gooien naar mensen die ons het gebruik van fossiele brandstoffen willen verbieden. Dat heeft weinig zin als ze het Klimaat van Moeder Aarde verafgoden alsof het een religie is. Je moet wel geloven dat het Klimaat bovennatuurlijk is anders zie je het niet. Je moet stellig overtuigd zijn dat het Klimaat net als God bovenmenselijk is, zodat we ons gedienstig opstellen en ons nederig gedragen ten opzichte van bovennatuurlijke elementen. Dat de opwarming van de aarde heeft geleid tot een klimaatcrisis en door de mens wordt veroorzaakt is maar voor een heel klein deel waar. Het offer dat we volgens de alarmisten moeten brengen is dan ook veel te groot omdat behalve de mens andere elementen veel meer invloed hebben op de opwarming van de aarde. De opwarming is, zoals de geschiedenis aantoont, van tijdelijke aard . Mijn bewering is een persoonlijke opvatting en daar kun je over van mening verschillen. Doe mee in de discussie hieronder.

Italië

Crises die we wel zelf creëren zijn de catastrofes op financieel gebied, zoals we die nu beleven. Ik focus mij nu op de aanstaande recessie. De laagconjunctuur die logischerwijze volgt op een periode van hoogconjunctuur. Als jarenlange economische groei ook nog eens kunstmatig is gecreëerd door spotgoedkoop krediet dan mogen we verwachten dat de wankele top van de schuldenberg een lawine van schuldpapier zal veroorzaken. Het is een ongeschreven wet dat alles wat te hoog wordt opgestapeld omvalt als er turbulentie nadert. De gigantische mondiale schuldenberg staat nu te wankelen omdat er veel turbulentie is op de obligatiemarkt waar de rentetarieven op de staatsleningen in korte tijd omhoog zijn geschoten. Deze tarieven zijn maatgevend voor alle soorten krediet, zoals consumptief krediet, bedrijfsleningen en hypotheken. Als in een jaar tijd de rente vanaf nul stijgt naar meer dan vier procent dan is sprake van verviervoudiging van de rentetarieven. Dat kunnen landen met grote staatsschulden van meer dan 100 procent v/h BBP niet aan. Hogere rente- en aflossingsverplichtingen op nieuwe leningen veroorzaken enorme begrotingstekorten die in crisistijd niet afgewenteld kunnen worden op de belastingbetaler. Kijk naar Italië waar (weer) een nieuwe regering wordt gevormd. Ik voorspel grote onenigheid binnen de EU als Italië een beroep moet doen op nog meer financiële steun naast de 200 miljard euro die al is toegezegd vanuit het coronanoodfonds.

Banken failliet?

Er speelt nog meer. Op de beurzen staan de aandelen van grote systeembanken onder druk, beleggers vrezen een nieuwe bankencrisis. Veel banken moeten afschrijven als de rente verder stijgt en klanten falen met hun aflossingsverplichtingen. Kijk naar de Deutsche Bank(DB), de grootste bank in Europa als het gaat om balanstotaal. De DB-balans bestaat uit heel veel uitstaande kredieten en derivaten met ingewikkelde schuldconstructies. We moeten ons dus focussen op Italië en Duitsland. Daar bevinden zich de rotte pijlers onder het monetaire financiële systeem dat is gebouwd op schuld. Zodra Italië en DB een beroep doen op financiële ondersteuning van respectievelijk de EU en de Duitse overheid dan zal blijken dat ook de aanpalende pijlers te zwak zijn om de zwakke broeders te ondersteunen. Behalve Italië hebben alle zuidelijke EU-lidstaten een staatsschuld van boven de 100 procent v/h BBP. Naast de DB hebben ook veel beursgenoteerde systeembanken risicovolle vorderingen die beleggers schrik aanjagen als de spanning op de financiële markten toeneemt. Als beleggers bankaandelen massaal gaan verkopen zullen rekeninghouders hun (spaar)geld wegsluizen uit angst voor faillissementen.

Gruwelijk huwelijk Moeder Aarde/Vadertje Staat

We moeten ernstig rekening houden met een somber scenario. Nieuwe ontwikkelingen verklappen dat monetaire beleidsmakers in paniek zijn. Er wordt namelijk koortsachtig gewerkt aan centrale bankgeld(CBDC) dat onderdeel is van “The Great Reset.” Dit is geen complottheorie zoals wordt beweerd door politici die de elitaire Agenda 2030 van de globalisten niet begrijpen. Voor gelovige globalisten is deze agenda de bijbel van hun religie. Mensen die onwrikbaar geloven in hun eigen religie hebben vaak de eigenaardige gewoonte hun ideologie op te dringen aan anderen. Hoe zou het toch komen dat veel gemeenten de vlag van de 17 SDG’s ophingen? Is de VNG (Ver. Ned. Gem.) nu ook al aanhanger van het WEF? Op die manier komt het evangelie van de “Goddelijke Global Goals” wel erg dichtbij de lokale burger. Ik hoop op een snelle scheiding tussen Moeder Aarde en Vadertje Staat.

GW

69 reacties

 1. “Goddelijke Global Goals” ?

  De “Goddelijke Kabbalistsche Chaos” zal hij bedoelen !

  “de Grote Reparatie” (“tikaloim” of zoiets in de kabbaal ) ; bij u allen (=goyim), de slachtoffers (letterlijk hè !), beter bekend als “The Great Reset” :

  https://www.lemonde.fr/les-decodeurs/article/2021/02/10/qu-est-ce-que-the-great-reset-un-livre-devenu-theorie-du-complot_6069491_4355770.html

  Even voor de duidelijkheid, “Le Monde” is in Frankrijk niet bepaald een “onbeduidend krantje” !

  O ja, die Schwab is (natuurlijk) een “geweet-wel”…

  https://humansbefree.com/2022/05/you-cannot-make-this-stuff-up-klauss-schwab-is-a-rothschild-on-his-mothers-side.html

 2. Het wordt ménens, lieve mensen ! :

  https://www.sgtreport.com/2022/09/swedish-study-pfizer-covid-19-vaccine-alters-dna-within-6-hours-2/

  https://www.naturalnews.com/2022-09-30-weather-weapons-are-targeting-human-infrastructure-extinction.html

  En dan hebben de banken wereldwijd meteen een ‘prachtig’ excuus voor de Ultieme Omgekeerde Bankroof ; de zgn “bail-in’s” EN de “(R)overheden” voor het invoeren van hun CBDC’s, toch ?

  Zouden bovengenoemde twee entiteiten “wellicht” dezelfde eigenaars (*) hebben ?

  Nee, méén je dat nou ?

  * = “totaal aangestuurd worden door”

 3. Ach wat crises, er komt oorlog:
  Oekraïne heeft formeel het lidmaatschap van de NAVO aangevraagd via een ‘versnelde procedure’:
  https://www.bnr.nl/nieuws/internationaal/10489985/oekraine-vraagt-versneld-navo-lidmaatschap-aan

  Ik begin het langzaam te doorzien. Ja, langzaam hoor. Dit wil je toch niet meemaken?
  Waar kan ik heen, is er leven op Pluto?
  Ik heb getwijfeld over België
  (Nee België heeft Antwerpen en wij hebben Rotterdam)

  Oorlogsstrateeg Rob de Wijk zegt dit:
  “Dit verbaast mij niets en heb ik voorspeld. Kan maar zo goedgekeurd worden. Oekraïne vraagt versneld NAVO-lidmaatschap aan | BNR Nieuwsradio.”
  https://twitter.com/robdewijk/status/1575867847745609728

     1. De Navo gaat tenonder op het moment dat de EU en euro imploderen gaat nu erg snel. Stel Turkije en Griekenland gaan oorlog voeren tegen elkaar en dan de Navo? Het is allemaal zo lachwekkend de media zal er wel een prachtig verhaal van maken.
      De wapenindustrie maakt het allemaal niet uit als er maar ergens oorlog wordt gevoerd!

    1. Turkije verwerpt de annexatie van de Krim en de recent door Rusland verworven gebieden https://www.mfa.gov.tr/no_-300_-rusya-nin-ukrayna-nin-bazi-bolgelerini-ilhaki-hk.tr.mfa. De volgende stap is waarschijnlijk om in te gaan op de uitgestoken hand van Poetin om te onderhandelen. Zij zullen er waarschijnlijk op wijzen dat de toetreding van de Oekraïne tot de NAVO die onderhandelingen bemoeilijken. Zalven en slaan dus en goede maatjes blijven met iedereen.

     1. Wie bouwt de nieuwe kerncentrales in Turkije? Juist ja Rusland
      natuurlijk de wereld is heel anders dan wat we lezen in de pers.
      Oekraine zal verdeeld worden en in een economische depressie terechtkomen dat krijg je ervan als je je inlaat met Amerika. Kijk maar eens wat er gebeurde met Irak, Lybie, Afghanistan en vele andere landen als de amerikanen eenmaal klaar waren met hun democratie brengen.

   1. Buiten dat er is zelfs geen verplichting tussen de Navo landen om elkaar te helpen in geval van nood. Nu valt een Nato land ander Nato land aan in het geval van nordstream 1 en 2.

 4. De ontwikkelingen op alle gebieden, die niet meer kunnen worden ontkend, zijn onomkeerbaar geworden en het gemeier over de oorzaken verpietert tot een academische futiliteit, als we ons niet eens meer kunnen verdedigen tegen de gevolgen.

 5. Met alle respect voor Gerrits columns maar als je dit weekend zeker iets moet lezen dan is het de toespraak die Poetin gisteren deed http://en.kremlin.ru/events/president/news/69465 Bijzonder leerrijk en spijtig dat onze media er maar flarden van weergeeft. Hoe slecht we zijn is al langer gekend. Wel had Poetin nog een lijstje kunnen toevoegen van journalisten en oppositieleden die worden opgesloten of vermoord, zodat alle schijndemocratieën kunnen worden ontmaskerd.

  1. Gewoon een gratis abonnement sturen op één van onze vaderlandse ‘kwaliteitsmedia’ (NRC, bijvoorbeeld) zou Poetin wel leren hoe ’t precies zit met ‘schijndemocratieën’! 🙂

 6. Wat een ongelofelijke domheid en slachtoffer-rol weer.

  Opdat ‘ze’ dat ons niet mogen aandoen!
  Want zij zijn groot! En ik is klein! En dat is niet eerlijk!
  Maar gelukkig hebben we het met zijn allen democraties besloten!

  Maar ik ga dus wel eigenhandig die puupleidingen repareren ee!
  In men onderzeeër!
  Dat zal ze leren!

  https://youtu.be/rC03c9rUzDs

  Opdat we het nooit zouden vergeten, in onze doorzonwoning! Achter ons toetsenbord!

  En op 5 mei vieren we onze vrijheid weer!

   1. Sorry : “Debieleke” Madman hihi

    ( immer opererend vanonder moeder’s rok in Sas van Gent )

    ( zoveel veiliger dan een zelfgemaakte iglo in Zweden of Noorwegen or wherever hihi )

 7. “Mensen die onwrikbaar geloven in hun eigen religie hebben vaak de eigenaardige gewoonte hun ideologie op te dringen aan anderen.”
  Proost! Dat noem ik zelfkennis, Gerrit! 🙂

 8. Onvoorstelbaar…..wat een briljante reageerders hier…..wilde iemand maar luisteren naar deze mensen….dan verdwenen alle problemen van de wereld als sneeuw voor de zon….wat een gemiste kans…..vooral de heer RB is boven alle brillantie verheven…..met hem aan het roer zou zelfs het aloude “J” probleem tot het verleden behoren…..wat een ongekende intelligentie, wat een vlijmscherp inzicht…..honderd maal chapeau….

  1. Beste Peter,
   Je komt een beetje over alsof je denkt dat de linkenstroom des doems en oneerlijkheden, van de topintellectuele en alzienende reageerders hier, totaal niets gaan bijdragen aan de wereldproblemen/wereldvrede.

   Weet dan wel even dat bij elke bilderbergmeeting, elke G7 bijeenkomst, of Davos clubvergadering wel eerst even biflatie.nl geraadpleegd wordt om de agendapunten op te stellen.

   daggeteffewit!

 9. G Mannerino

  Go ahead, turn ANY mainstream financial media outlet and what will you hear? NOTHING, absolute zero when it comes to the current currency crisis.

  What Currency crisis?

  Today the root cause of surging global inflation is the fact that we are experiencing a full-on crisis of global currencies. Currency which is losing its purchasing power FASTER than any other time in history!

  As a direct result of the current currency crisis, inflation is skyrocketing ON A WORLDWIDE SCALE! But you are not allowed to know it!

  Deceptions, distractions, and propaganda.

  Currently, you have the mainstream propaganda narrative which is following in lockstep with the Federal Reserve and other central banks who are selling a lie!

  The lie being sold to a general population, which does not know any better, is that it’s low rates which are the root cause of surging inflation. NOTHING COULD POSSIBLY BE FURTHER FROM THE TRUTH! It IS NOT rates which is responsible for the skyrocketing costs, it is the currency which is losing purchasing power at an alarming rate.

  And what are central banks doing about it?

  For months now, central banks which include the Federal Reserve and the European Central Bank, have been raising rates dramatically. YET INFLATION CONTINUES TO RISE! This single fact alone should be enough to demonstrate to people that rates are not the problem, it’s the FACT that we are in a currency freefall with no end in sight!

  IF central banks were actually serious about taming inflation, they would be focusing on stabilizing their currency, but this will not happen. Central banks are on a mission to create more inflation, not less.

  FOR YEARS! Central banks have collectively and deliberately been in a race to the bottom, intentionally killing the purchasing power of the currency they issue therefore purposely creating inflation.

  The power of any central bank resides in ONE THING! Their ability to inflate.

  Central banks product is also ONE THING, and that product is debt.

  The more debt a central bank can issue, the stronger they become at the literal expense of We the People who are given the “privilege” of having central banks allow us to use THEIR PRODUCT! The currency they create out of nothing.

  People are being duped on a grand scale today, distracted, propagandized, told to LOOK HERE! As central banks and the mainstream media point at rates as the root cause for inflation. But in reality, it’s the purchasing power FREEFALL of the currency/CURRENCY CRISIS which is the real cause of surging inflation.

  1. Beste Pieter,

   Dank voor het posten van deze info.
   Heeft dhr. Mannerino ook nog oplossinggen/tips om je tegen deze ” FREEFALL” te beschermen?

   1. Beste Ron,

    Er bestaan geen makkelijke oplossing, flink preppen is zonder meer
    noodzakelijk is mijn advies, extreem weinig msn nieuws kijken, zoveel als mogelijk loskoppelen van het financiele systeem etc, etc.

 10. @Peter de Vogezer :

  New York heette eerst ‘New Amsterdam” omdat Nederland daar als eerste een kolonie stichtte.

  De Koshere Bankiertjes die in hun kielzog meereisden stichtten daar dan ook een ommuurd ghetto ; ze wensten zichzelf, zoals gebruikelijk, fysiek af te zonderen van de “onreinen” , de goyim.
  Tachtig keer per dag een rituele wassing ondergaan was geen optie voor hen.

  Dit ghetto was (is!) het financiële centrum van Noord-Amerika.

  De Engelsen namen de betreffende kolonie over en veranderden de naam in New York.

  Dat maakte de de betreffende joden natuurlijk geen ene HOL uit, zolang zij hun zwendel met woekerrentes maar konden voortzetten.

  En ZO werd “Muurstraat” omgedoopt in “Wall Street”.

  Wellicht was deze info interessant voor u allen…

   1. Over de herkomst van de naam “Wall Street” is er discussie. In Nederland zijn er verschillende steden met een Walstraat, hetgeen uiteraard normaal is vanwege de aanwezigheid van wallen. Oorspronkelijk bevond er zich op Wall Street een verdedigingsmuur en een plakkaat in Wall Street verwijst thans naar die muur (wal) om de oorsprong van de naam te verklaren https://www.boweryboyshistory.com/2017/02/building-wall-wall-street-got-name.html.

 11. Kost mij weer een halve dag om alle info van dhr R.B. door te nemen. Zit soms heel interessante info bij. Baantje als onderzoeksjournalist misgelopen misschien? Bijkomend voordeel is dat al naar gelang de bijdragen van RB de lezersaantallen oplopen.

  Overigens zijn de bijdragen van alle reageerders van harte welkom!

   1. Klopt Ivo, met z’n allen weten we hier meer. Laten we elkaar scherp houden. Ik houd zelf de koers van Deutsche Bank in de gaten en vrees dat deze grote bank een nieuwe “Lehman Brother” kan worden. We hebben dus nog Evergrande in China en nu voegt ook Credit Suisse zich in het rijtje. Natuurlijk wisten we hier al dat er spannende tijden naderen.
    In deze grafiek het koersverloop van DB over het laatste jaar:
    https://www.belegger.nl/Aandeel-Koers/480011659/Deutsche-Bank.aspx

  1. Gerrit, je bescheidenheid siert je. Natuurlijk is RB kwantitatief productief, maar je draagt zelf met je verhalen natuurlijk wel het meest bij aan het ‘verdienmodel’ van ‘Daniël’.
   Overigens is alles relatief; in zijn hoogtijdagen harkte bijvoorbeeld ‘GeenStijl’ vaak meer dan 400 reacties per artikel binnen, waarmee die site indertijd bijna de vorm van een ‘politieke vuist’ begon te krijgen.

  2. Mijn god, wat ben jij ver gevallen Welbergen, trots zijn op een rabiate jodenhater als reaguurder op je stukjes….zelfs als al die conspiracy verhalwn van jullie waar zijn….heb je dan werkelijk niet door, dat jullie geen haar beter zijn???….wat een stel idioten…..

   1. Sorry Peter maar ik haat geen joden.

    En daar sta ik soms zèlf ook van te kijken.

    Vergeet even niet dat ik alleen maar de “kleine” probleempjes die ik met dat volkje heb hier wegplemp / kàn delen. Een soort romantische versie zeg maar.

    En ik haat ze niet zoals ik ook àndere geesteszieken niet kan haten ; uiteindelijk zijn ’t gewoon stakkers.

    Het Grote Probleem echter is dat de laatstgenoemde “stakkers” op de achtergrond wèl (sinds het uitmoorden van hun àllerlaatste “natuurlijke (christelijke) vijand”, de Romanovs in 1917, de hélé wereld aansturen op een ON-GE-KEN-DE wijze die uniek is haar bestaan !!

    Niet alleen bestond het Koshere Kommité dat besloot bovengenoemde keizerlijke familie te executeren uit khaz … ehh … joden maarzèlfs de beul die die tasaren-familie één voor één (*) met een mes afslachtte.

    Trouwens, ook de aanslagpleger (ene ‘heer’ Principi)(sic) die de Aarsthertog Ferdinand II (?) van µOostenrijk vermoordde waarna het startschot voor WO-1 afging, was een joodje.

    Maar als je denkt dat “mijn” lijstje daarmee is geeindigd (of met Mordechaï Levi ; Kareltje Marx voor de goyim) dan heb je er geen éne HOL van begrepen jongen.

    Afijn, waarom probeer ik überhaupt nog tegen die klont Néé-derlandse aardappelpuree tussen je oren te lullen ?

    Hier heb je je antwoord : omdat ik pas sinds 2008 of zo mezelf er in begon te verdiepen op basis van KEIharde geschiedkundige FEITEN, waarna ik beetje bij beetje mijn (kosher !) voorgeprogrammeerde mening over “de joden die altijd en overal vals (?) werden beschuldigd” totààl moest herzien.

    Samengevat : omdat ook IK tot 2008 een “Petertje” was.

    Snappie ?

   2. Ho, ho, dit gaat wel erg ver. Ik heb toch echt niet gezegd dat ik trots ben op een joden hater. Heb alleen gezegd dat er in de stukjes van R.B. soms interessante info zit. Blahmann is net als ik ook geïnteresseerd in de financiële wereld. Daar waar het net als in de politiek bulkt van de fraude en intriges en waar het wel eens erg fout kan gaan aflopen. Zou beter zijn om daar op te focussen en mensen die het niet zien wakker te schudden.

    We hoeven het niet met elkaar eens te zijn maar om elkaar weg te zetten als idioten verlaagt het niveau van de discussie.

    1. “Het niveau van de discussie” wordt niet in de laatste plaats bepaald door het niveau van de site, de kwaliteit van de geplaatste artikelen en de moderatie.
     ’t Is niet voor niets dat zich serieus noemende opiniesites hun lezersforum volledig hebben afgeschaft.
     Het off-topic gekakel van ijdele laptophaantjes heeft zelfs geen toegevoegde amusementswaarde.

 12. O ja, nog even het sterretje (*) toelichten :

  Behàlve het jongste dochtertje Anastasia, dat toevallig bij haar tante (ik geloof de Habsburgse keizerin) aan het logeren was in Wenen.

  Anders had de betreffende Koshere Beul haar nèt zo goed met een (letterlijk !) satanisch genoegen van onder tot boven opengesneden zoals hij dit met de rèst van haar familie heeft gedaan.

  Pùnt.

 13. O ja, daarom kwam ik eigenlijk even op deze site vanavond : een monsterbox van (500Oz/15,55kg) zilver kostte een maand geleden nog 12.350€ ; vanavond kost ie 15.000€ ! ! !

  Afijn, er zijn belangerijkere dingen in het leven.

  Getuige m’n bovenstaande twee inzendingen.

  And I didn’t even scratch the (kosher) surface …

 14. @Peter het Beterwetertje :
  Zoek ànders eens uit wèlke zin die Koshere Beul met het bloed van de Tsarenfamilie op de muur van het moordvertrek schreef !

  Of lees ànders eens “Twee Eeuwen Samen” van Soljenytzin.
  ( niet dat er een nederlandse vertaling van is, maar goed )
  Ik heb hier de frase versie “Deux siècles ensemble”)

  Of “The International Jew” van Henry Ford, de oprichter van het automerk.
  Een jaar of tien lang (1920-1930?) lag er in iedere nieuw verkochte auto of vrachtwagen van Ford standaard een gratis exemplaar van in het handschoenenvakje.

  Dat zou een mooie startbasis voor je zijn, zoals dat destijds voor mij dat ook was.

  Echter, die twee personen leren je alleen maar “watertrappelen”.

  Het Koshere Konijnenhol gaat ZOveel dieper achter de geschiedenis van de grofweg afgelopen 4 eeuwen van “moderne geschiedenis” van het Westen.

  Maar toch ; het IS een beginnetje !

 15. Maar aangezien Petertje (ook) in FR woont zou ik hem willen verzoeken “Lectures Françaises” ( in Chiré-en-Montreuil ) in te tikken op Google en die uitgeverij op te bellen om bovengenoemde titels voor 10-12€ per stuk te bestellen.
  Niet verbaasd zijn wanneer de telefoniste een minuutje of zo nodig heeft om de twee titels te vinden want ze verkopen meer dan 3000 boeken.

  ( èn meteen voor 69€ per jaar een jaarabonnement op hun maandelijkse tijdschrift te nemen ! )

  Het leven kan soms zo simpel zijn hè,

  Petertje het Nederlandsche Beterwetertje ?

 16. analyse von german ex banker you can bet Fed and Ecb did exactly the same:

  Servus,

  To this topic it degenerated with me again into a larger epic.
  But it could have been like that.

  Well, it probably was.

  Allegedly, British pension funds have built up a Ponzi scheme with
  long-dated British government bonds (so-called gilts).

  Let’s say they buy a 25-year bond, a gilt with 25
  years to maturity. You then put it in your custody account and take out a loan for the bond.
  and get a loan for the bond. A loan with relatively low interest rates.
  In other words, lower interest than the interest rate of the bond. The difference is
  a return/profit.

  And: the collateral for the loan is the bond.

  The loan/money is used to buy 25-year bonds again. The game goes on
  until there are no more 25-year bonds on the market. They are
  in the portfolios of various large investors in the country.
  The volumes are very high, but there is also a lot of money with
  capital accumulators such as pension funds, life insurance companies, etc. The
  bonds act like huge money sponges and soak up everything.

  Then you buy 26 year gilts until there is nothing left in 26 year gilts.
  Always following the same procedures.
  Then you buy 27 year old Gilts until there is nothing left in 27 year olds.
  Then you buy 28 year old Gilts until there are no more 28 year olds.
  Then you buy 29 year old Gilts until there are no 29 year olds left.
  Then you buy 30 year old Gilts until there are no more 30 year olds left.

  The game could go on indefinitely. The customer’s money is
  and you get a nice difference between the interest on the bond and the interest on the
  the lending rate. If bond yields fall, there are even price gains.
  price gains.

  Then the following happened while the game was going on.

  But in the bond market in the UK, yields have risen in the past.
  in the past. According to the chart, let’s set August 2021 for a
  rise in yields and interest rates in the UK.

  https://www.investing.com/rates-bonds/uk-10-year-bond-yield

  Why did yields rise? Caused by Corona and many other
  other national and international problems, the government had to spend more and more
  money on everything possible and impossible than it took in. Then came
  the energy price shock from March 2022. This suddenly heated up inflation
  and the interest rates or yields for government bonds such as Gilts
  HAD to rise “dynamically” due to market conditions.

  But, that’s the crux of the story. If the yields on
  government bonds go up, then the bond prices for the Gilts
  and all bonds go down. And if they go down by a certain percentage
  let’s say between five and ten percent, then the collateral for the loan is no longer
  collateral for the loan that was used to buy the long gilts is no longer sufficient.
  bought. And the longer the maturity, the more sensitive and severe
  are the price declines.

  In short, the fastball system was bound to collapse because the amount and
  of the margin calls on the collateral for the loans could no longer be
  could no longer be provided. Now this is simply explained, in
  reality, it is a bit more complex because of the great greed.

  The kicker comes now: the market must have been illiquid. The
  Super-Gau on the bond market, so to speak. Because if Pension Fund One
  would not have found a buyer on the market like pension fund two.
  found on the market. No one would have had the money to buy the securities.
  buy the securities. And the speculators and predators on the stock exchange would not have
  would not have done it anyway. They knew that they would put the money into illiquid securities.
  securities. You can get in, but you can’t get out.

  So the market should have dried up. All securities in the
  securities accounts and blocked as loan collateral. It was also difficult to
  because of the locks.

  Who was to blame for this fiasco? The new British government.

  https://www.nzz.ch/finanzen/anleihen/crash-und-rettung-durch-bank-of-england-droht-neue-finanzkrise-ld.1705142

  “The trigger was announcements by the new British Chancellor of the Exchequer, Kwasi
  Kwarteng. He had announced relief for consumers and businesses
  to be financed by even more debt.”

  And

  https://www.manager-magazin.de/finanzen/boerse/britische-notenbank-interveniert-und-verhindert-mit-noteingriff-kollaps-von-pensionsfonds-a-e5b097e2-447f-49a3-af22-88f98306382f

  “The dramatic developments on the bond and foreign exchange markets were triggered by the new
  the new British government under Conservative Prime Minister Liz Truss (47).
  Prime Minister Liz Truss (47). On Friday, five days earlier, the
  announced a package of measures worth billions of euros to combat high inflation.
  measures to combat high inflation and stimulate the British economy.
  boost.”

  This is quite simple to explain. This announcement was a clear
  announcement to investors and traders. Namely: “Even more debt by
  Father State.” In other words, “Interest rates have to go up, the state has to finance itself
  finance itself more expensively now.” How does it do that? By issuing gilts
  at higher interest rates or yields. In response, yields on the
  Gilts rose faster than usual and expected (i.e. not as in “normal
  times”) and this then got the pension funds’ game into
  difficulties. There is talk here of £100 million of margin calls on
  Collateral on a daily basis is being talked about.

  https://www.wiwo.de/finanzen/vorsorge/turbulenzen-am-anleihemarkt-wie-die-bank-of-england-einen-lehman-moment-verhinderte/28714780.html

  And here’s the upper hammer. The market for long-dated securities was
  dried up, i.e. “illiquid”. No money left. The money cycle,
  similar to the human blood circulation, collapsed. And who comes
  as the savior of the UK bond market? That’s right! The Bank of England. It
  is flooding the bond market with freshly printed and produced
  bond market and keeps it liquid and running.

  And if you think about it further, it gets crazy: because the Bank of England had just prevented
  just prevented its own bankruptcy. Had it perhaps hesitated too long
  and reacted a day later by injecting money into the bond market, it would have
  into the bond market, it would have collapsed itself. This was prevented in a kind of
  panic reaction. Put simply, if the money
  money printing presses too late. But the exitus letalis would
  already occurred.

  Now, the relationship should be highly tense, because – as
  originally planned – the Bank of England will not be able to sell any more of its
  bonds any more.

  Sh wiwo.de article.
  “The decision amounted to a political U-turn. Actually
  the central bank had planned to start reducing its bond holdings in the coming week,
  reduce its bond holdings. Instead, it is now buying gilts until
  October 14 Gilts zu.”

  So, the gilt stuff in the Bank of England’s inventory is hard to
  sellable, because the bond markets are depressed. Any sale
  would probably put downward pressure on bond prices, and then bond
  yields rise. Who would buy at high prices from the BoE when it’s cheaper because of the risk?
  because of the risk.

  Thus, the bond markets are not thirsty for bonds but for capital.
  for capital.
  It gets even better. Because the global yield and interest rate
  interest rate increase trends are continuing. And the aforementioned gilt investors
  will not be able to escape this trend. The value of the bonds
  are declining in value. Because of “technical difficulties,” by which
  I mean the gagging of the bonds in the securities account due to the lock for the
  credit, you cannot sell the papers quickly. On the outside
  yields are rising, the prices in the portfolio are falling, and it is difficult to
  counteract. Except selling futures contracts/futures on gilts, which would
  would trigger a further rise in yields.

  But the one who pays the bill is the one who holds the bonds via pension funds,
  insurance companies, life insurance companies, funds, ETFs, etc. Many small
  investors.

  We are not done yet. If the problem is known to market players and
  speculators, the British pound would be a target in the foreign exchange market.
  shot down. After all, the interest rate is the price of money and the
  money is called “British pound.” Then British pounds would be sold forward on the
  foreign exchange market, which pushes the exchange rate against USD or EUR, for example. Because
  with forward transactions one wants to buy the British pounds later again cheaply
  want to buy. The Bank of England then has to take countermeasures. This is a
  bet against the pound sterling, as made by a famous “financial investor” (I won’t mention his name).
  (I don’t want to mention his name, bad karma because of the two “O’s” in his name) in the
  two “O “s in his name) pulled off in 1992.

  A gigantic enrichment campaign against Great Britain threatens if
  mechanism is properly understood by the global financial hasaders.
  understood.

  Do you see what I mean? 1992 is repeating itself. In 2022
  the Bank of England repeatedly up for grabs. What happens
  then? The British pound would be (massively?) adjusted to real economic
  conditions. So strong devaluation and a
  huge friction for the currency gamblers.

  And that is why this story should not be over yet.

  The crowning glory of the story, however, is the fact that the “valiant
  savior” is partly to blame for the crisis, since the weakness of the low
  the weakness of the low pound exchange rate beforehand.
  wanted… And this crisis, the (shock) waves can spread to other
  markets. And here we come – as in 1992 – currently to Italy in the
  the EUROZONE.

  And we all know that the European Central Bank ECB with
  has its worries, needs and troubles with Italian bonds. Not only
  since yesterday, already for a long time.

  https://www.tagesschau.de/wirtschaft/finanzen/ezb-italien-anleihen-101.html

  https://www.tagesschau.de/wirtschaft/finanzen/ezb-italien-anleihen-101.html

  And thus one can go on the search, where there are in the EUROZONE such
  “gagging constructs”, which have been built up due to “greedy investment strategies
  of the investors were built up and somewhere slumber. Because here there
  “illiquidity of the bond markets” and that would be the death sentence for the
  Trade with Bonds, thus with debts. Because the EUROZONE is a bit bigger
  than the UK.

  Thus, how could it be otherwise, the past years of the
  low, zero and negative interest rate policies of the international
  central banks to build up the interest rate and yield rise traps on the bond markets.
  bond markets. Only the timing was difficult, because all of this dragged on
  in time. But at some point, a rise in yields or interest rates had to come.

  Thinking further, one would have liked to have seen these low-interest phases last until 2030 and
  to perfect the WEF agenda in 2030. Then one would have
  humanity worldwide with digital currencies. This is no longer possible
  no longer, the plans must be changed. And one should also consider
  other scenarios, that a FIAT money system crash is also part of such another plan.
  FIAT money system crash belongs to such another plan. Because it is about
  also about chaos, about fear and terror, out of which one can then act with a different
  Agenda out can become active.

  Who coincidentally old and “shut down” enlightenment and eye-opener blogs
  in the net recognizes also this. All the beautiful plans of these so
  so-called elites did not work out. Again and again something came in between.
  Therefore they will not be able to realize also their plans so, if at all
  can.

  Nevertheless, one should be vigilant. Because behind all the small plans
  there are also bigger ones.

  And the “City of London” has taken a nasty hit. At “Afternoon tea
  the people there must have had the “aftershock” as well.
  “Super-Gau in the City,” we realized. That is possible.

  As far as politics is concerned, we can also be happy. Because it turns out,
  that many players at the political level, even in high positions,
  of economics and business administration, but above all of money management and financial markets.
  financial markets have no or almost no idea. One never hears anything
  that could be inferred from this.

  After all, in a democracy there must always be money. And if you
  dear reader, think that there are democracies that can be managed without
  without debts and with money reserves/credits, then think again.
  think again. A democracy must have debts, without debts
  it does not get along. Because that is “owed” to those politicians. It will
  never be otherwise. That belongs together.

  October 2022 is likely to be very exciting, because the stock markets
  still have some catching up to do. It’s always the same. In the interest rate or
  Yield rise comes the stock market crash. And when the bond markets
  dry up for lack of liquidity, well then – “good night”.

 17. Even voor de crypto-junks, waaronder ondergetekende :

  https://www.youtube.com/watch?v=jESm_z5EHMI

  Die Mr Soloway schreeuwde tijdens de hoogtijdagen van okt-nov ’20 (68k$!!!) dat de bitcoin geheid naar 20k$ zou terugvallen, maar geen hond die hem destijds serieus nam.
  ( ik kende hem toen trouwens nog niet )

  Afijn, hàd ik nou maar naar ‘m geluisterd gr-grr-GRRRR !!!!

  “Gelukkig” heb ik alles wat ik had tegen 23k$/btc verkocht, ook omdat er nog véél meer “downside” voor de cryptootjes in zit.

  Rond de “10 tot 8” ga ik weer instappen.

  Op z’n vroegst.

  Eérst nog even de “Moeder Krach” afwachten 😉

  “Sorry” !

  De bitcoin was/is ook nog maar een baby’tje in investeerdersland hè ?

  Dat had ik zes maanden geleden nog niet helemaal door.

  Iets met “roze wolkjes” heheh …

 18. En dan nu het plaatselijke internationale nieuws :

  In de exotische club ‘Biflatica’ is er vannacht een zware verbale vechtpartij gemeld, aldus een woordvoerder van de politie.
  De club stond al langer bekend als een broednest van rechts extreme, verwarde mensen met wappie affiniteit.

  Maar vannacht was het weer raak.
  Het begon allemaal toen de door interpol gezochte René B. de club binnenkwam en een jodenkoek bestelde en een pleegzuster bloedlijnwijn.
  Daarbij riep hij : Dood aan de Khazaren!

  Dat schoot in het verkeerde keelgat van de minder frequente bezoeker Peter waarvan de achternaam onbekend is.
  Er ontstond een woordenwisseling waarbij de manager van de club, Gerrit W. de gemoederen nog probeerde te sussen. Dit mocht helaas niet baten, volgens ooggetuigen.

  René B. greep meteen naar zijn toetsenbord en begon in het wilde weg linken af te vuren, waarbij zijn wel(berg)bekende woorden : gnnnnn gnnnn en hihihihihi begon te roepen.
  De overige bezoekers wisten weer al hoe laat het was en zochten dekking.

  Dit voorkwam niet dat René B. helemaal door het lint ging.
  Hij ging op een tafel staan met zijn linkenblaster en riep :
  ‘Wie is er hier nou eigenlijk de bitcoin!’ Gevolgd door zijn kenmerkende uitspraak : ‘Dabbedoelik! Ik ben het kijkcijferkanon! En al 16 jaar lang, ook al kan ik dan geen vriendin vinden!’

  Dat was voor de politie een teken om in te grijpen.
  Het swat-team wist op slimme wijze de aandacht van René B. af te leiden door een paar prepperkoeken te strooien in zijn richting. Hij kon de verleiding daarop niet weerstaan en begon er aan te knabbelen, waarbij tijdens het eten grommende geluiden te horen waren als : ‘mamma, het is mijn schuld niet! ‘ en ‘het is allemaal de schuld van de illuminatie’.

  Dank zij de mediator van de politie is René B. daarna rustig meegegaan voor verhoor.

  Later is bekend geworden dat hij weeral op vrije voeten is en er vanaf kwam met een waarschuwing omdat de politie van zijn relaas geen snars kon volgen, zelfs de ingeschakelde joodse geheime dienst niet. En er was ook een cellen te kort.
  Tot zover dit bericht.

  Ps : de moraal van dit verhaal : er lopen meer gekken los dan dat er binnen zitten.

  1. *update*

   Nadat een observatie team geconstateerd heeft dat René B. na zijn vrijlating meteen terugging naar club ‘Biflatica’ ondanks het aan hen (hij is genderfluïde) contactverbod, is hen alsnog ingerekend.

   Naast misdraging is hem ook ‘poging tot omkoping met bitcoin’ ten laste gelegd.

   Waarschijnlijk zal zijn moeder de borg betalen in kubike meters brandhout.

   wordt vervolgd….

 19. Een site voor bange , angstige mensen….die geen raad weten met hun angsten…..dus het maar uitschreeuwen….het visionaire aspect is ook belangrijk….”ik zag het al jaren aankomen”….

   1. De partners en kennissen zijn na jarenlang visionair pessimistische verhalen van deze “stoere kerels” volkomen Apocalyps-moe…..iedere dag mompelen ze nog iets van “zeker en vast, gerrit….zeker en vast”…..”ja rene, ik weet het nu wel, graaf maar verder aan de schuilkelder”….dus maar hier verder keuvelen over de naderende ondergang……

 20. Ik sta 100% achter de staat Israel en het Joodse volk,mijn oudoom zat in het verzet,heeft zelfs de hoogste onderscheiding gekregen(postuum)
  Maar er zijn ook slechte Joden(net als alle andere volkeren)
  Maar aangezien het Joodse volk hoogbegaafd is zullen ze in slechtheid ook iedereen overtreffen.en dat bedoelt RB denk ik

  1. Dag Gerrit,
   Nou, de oorzaak ligt niet zozeer in hun “hoogbegaafdheid” (???), maar eerder in het talmoedische gedachtengoed waar iedere jood, bewust of onbewust, mee opgegroeid cq geïnfecteerd is. Hij of zij hoeft er niet eens voor naar een talmoed-school te zijn geweest.

   De talmoed is een verzameling van commentaren cq interpretaties van de Thora ( die voor 95%+ gelijk is aan het Oude Testament ) geschreven door tientallen rabbijnen die leefde van de 1e t/m de 5e eeuw. En die leefden onder een zoroastische/kabbalistische invloedssfeer. De Babylonische versie is de meest verspreide.

   Onder de tientallen schokkende “wijsheden” in die Zieke Verzameling boeken, vind ik, behalve een boel uitspraken (serieus !) die sex met babies cq met héle jonge kinderen (van niet-joodse afkomst natuurlijk) goedpraten danwel rechtvaardigen, de zin “zelfs de beste onder de goyim verdient gedood te worden” nog wel het bèste getuigen van hun geesteszieke houding tegenover de niet-joden. (99,8% van de wereldbevolking )

   Ik zit hier niks te verzinnen of te overdrijven of zo ; het zijn HUN wijdverspreide “talmoedische wijsheden”.

   Het is inmiddels wat laat ; morgen plaats ik er wel “wat” linkjes over.

   Als dat mag dan.

   Wordt vervolgd heheh…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: