Geen recessie maar opstapeling van crises

Op dit discussieplatform is het gebruikelijk om mee te denken met de auteur die waarschuwende stukjes schrijft over de economische ontwikkelingen in ons kleine kikkerlandje. Niet dat ik enige kennis van zaken heb maar net als de reagerende lezers onder mijn columns kritisch ben op onze beleidsmakers die naar mijn mening vaak verkeerde keuzes maken. Met beleidsmakers bedoel ik zowel onze politieke als de monetaire beleidsmakers uit het bancaire circuit. Politiek en monetair beleid zijn erg van elkaar afhankelijk geraakt terwijl dat niet zo mag zijn. Het in omloop brengen van ons geld wordt gedaan door de private banken waarbij centrale banken het beleid bepalen. Het maken van wetten en regelgeving wordt gedaan door de regering met hun beleidsambtenaren waarbij het parlement als toezichthouder optreedt. Politieke macht en monetaire macht zijn gescheiden machten. Net zoals trias politica waarbij de wetgevende, de uitvoerende en de rechtsprekende macht bij verschillende instellingen liggen.

Meer soorten

Ondanks scheiding der machten zien we een behoorlijke verstrengeling. Daarom is het belangrijk dat burgers kritisch meedenken met hun volksvertegenwoordigers. Gelukkig hebben we (nog) vrijheid van meningsuiting en kunnen we op sociale media in debat gaan. Vaak is sprake van een Babylonische spraakverwarring omdat mensen elkaar niet altijd begrijpen. Onze samenleving is dermate complex geworden dat de gemiddelde mens niet weet hoe alles in elkaar steekt. Dat komt mede door onze democratische samenleving waar voor verschillende groeperingen iets geregeld moet worden om de kop boven water te houden. Qua soorten van groeperingen is het onmogelijk om ze allemaal te benoemen. Het gaat niet alleen om de inkomensverhoudingen die zo sterk uit elkaar zijn gegroeid dat de onderkant het zicht kwijt is op de bovenkant. Het gaat nu ook om de soorten mens. We zijn niet met alleen jongens en meisjes maar er zijn meerdere soorten. Eerbiedig uitgedrukt in lhbtiq+. Dat is de afkorting van lesbisch, homoseksueel, bi+, transgender, intersekse en queer. De plus geeft aan dat de term inclusief is voor mensen die zichzelf anders noemen dan waar deze letters voor staan, zoals aseksueel of panseksueel. De parapluterm lhbtiq+ brengt verschillende mensen samen. We spreken tegelijk over inclusiviteit, diversiteit, discriminatie, build back better, enzovoort.

Het klimaat

Om het nog complexer te maken hebben we ook te maken met bovenmenselijke problemen waarmee de aarde krijgt te maken door het overgewicht van 8 miljard menselijke bewoners. Samen met ontelbare diersoorten vreten we de aarde leeg, vervuilen we deze, en warmen we ook nog eens de aarde op. Of we dat nu de opwarming van het klimaat noemen of klimaatverandering, het maakt niet uit, het vraagt al onze aandacht. Daarvoor hebben we de meest ingrijpende regeltjes ingevoerd sinds mensenheugenis, neergelegd in het Klimaatakkoord van Parijs(2015). Nu zijn we begonnen met de uitvoering daarvan en lopen we aan tegen de beperkingen die ons worden opgelegd. Hier stopt het voor mij want daarover heb ik een afwijkende mening. De mainstream gedachte is dat de mens de aarde  opwarmt terwijl ik denk dat de (tijdelijke) opwarming van alle tijden is. Onze CO2 uitstoot is zo minimaal ten opzichte van veel grotere elementen van natuurlijke uitstoot dat ik vrees dat we bezig zijn onszelf weg te cijferen. Daarvoor gebruiken we rekenmodellen van klimaatwetenschappers die de theorie van opwarming door de mens aanhangen. Er zijn andere theorieën die aangeven dat de opwarming weer op z’n retour is maar daarmee zouden de plannen van de energietransitie, die deel uitmaken van de vierde industriële revolutie, worden gedwarsboomd. Plannen die nu goed van pas komen omdat met de omvangrijke investeringen in groene energie een nieuw verdienmodel op gang wordt gebracht voor de multinationals.

Consuminderen

De multinationale ondernemingen zijn de machtigste en rijkste bedrijven ter wereld. Hun beursgenoteerd kapitaal is opgeteld groter dan het BBP van het meest welvarende land ter wereld. We noemen ze Big Tech, Big Financials, Big Farma, Big Media, enzovoort. Hun aandelen zijn in handen van schatrijke families die zichzelf vertegenwoordigen in de intergouvernementele organisaties en daarmee aan de touwtjes trekken. Het is een conclusie die ik vaker heb getrokken, er is sprake van een nieuwe wereldorde waarbij de elites de regeltjes voorschrijven die ons klein moeten houden. We moeten consuminderen en ons excuseren voor Moeder Aarde die we tekort  doen met onze uitbundige manier van leven. We moeten luisteren naar Vadertje Staat die de regeltjes strak gaat aantrekken om te voorkomen dat we ten onder gaan. Het is tijd dat we ons slaafs gaan gedragen net als vroeger. We moeten ons nederig gedragen en een beetje welvaart inleveren. Niet voor niets excuseert onze Minister President zich overal voor het foute gedrag van onze voorouders toen ze mensen ook als slaven zagen. Zo worden we met onze neus op de feiten gedrukt dat het helemaal verkeerd gaat zonder het zelf te beseffen. Ik voel me de waarschuwende dominee op de kansel die onze lieve heer vraagt onze zonden te vergeten. Ik voel me nederig en krijg berouw.

Plan eten

Gelukkig woon ik in Nederland en zijn we gewend ons nederig op te stellen. Zo te zien moet het goed komen met uitbuiten van moeder aarde want onze boeren moeten er aan geloven. Van onze voedselproducenten zijn er veel te veel. Duizenden moeten verdwijnen van een voedselproducerende sector die wereldwijd voorop liep met technologische innovatie. Maar ik begrijp het volkomen. Die 8 miljard opvreters op deze planeet zijn er teveel. Het plan is om minder te eten. Plan uw eetgedrag. Red de planeet, plan uw eten. De planeet is ook maar een hemellichaam. Zie het verband, haal de boeren van het land.

GW

34 reacties

 1. Beste Gerrit,

  Ik zou iedereen aanraden eens wat yt video,s te kijken van Prof Kees de Lange inzake stikstof en Co2.

  We worden namelijk geregeerd door een nieuw soort politicus / ambtenaar
  allemaal hebben ze het IKL syndroom ( Inkompetent, Korrupt, Landverrader).

  Hoe meer het geld aan waarde verliest hoe meer we van die gekte zoals deze lhbtiq daaraan alleen kan je zien dat we in de laatste fase van dit monetair systeem zitten.

  De wereld is wel even iets groter dan Nl meeste landen in deze wereld doen niet mee aan deze gekte. Trouwens we praten altijd over koning dollar maar kijk eens de roebel die is dit jaar met 100% gestegen tov de dollar!

  De boeren worden weggestuurd onder het mom van grove leugens en de heren politici weten dat maar al te goed maar ze leiden aan het IKL syndroom dus zolang ze goed betaald worden verraden ze de boeren zonder dat ze last van hun geweten hebben dat hebben ze nl niet.

  Actie = reactie deze gekte die Nl meemaakt oa corona hoax, klimaat hoax, economie hoax etc, etc gaat niet goed aflopen acties hebben nl gevolgen.
  De geschiedenis boeken staan vol wat er gebeurd als het geld niets meer waard is.

 2. Alweer een tijdje in Spanje. Samen met vele 60+ ers en jongeren uit Noord-Europa. Deze “ouderen” genieten van het leven zonder hoge energiekosten en de jongeren werken hier online vanuit betaalbare woningen. En veel betalingen gaan hier gewoon cash. De Nederlandse media en politiek spuien de hele dag eenzijdige info over klimaat, energie, oorlog, digitaal geld, wonen en nog meer werken. Ik ken als geen ander de Spaanse cultuur en weet dat ze schijt hebben aan Noord-Europeanen. Ze gebruiken Noord-Europa graag als geldboom. Gelijk hebben ze. De (gewone) Nederlander mag blijven dokken en creperen. En ziet zijn spaargeld verdampen.

 3. En als Marroko voetbalt, zie je in Spanje geen Marrokaanse vlaggen op straat. Ook geen rellen na een overwinning. Als je hier als “buitenlander” amok maakt, ben je de klos. NL is een pamperlandje met vele tere zieltjes geworden. De één schreeuwt nog meer om aandacht dan de ander, 99% van de bevolking (ik ook) stelt geen fuck voor. En dat de regering excuses voor het verleden aanbiedt voor slavernij, vind ik schandelig voor onze voorouders die moesten kruipen en bikkelen voor de heersende VOC-klasse zonder fatsoenlijke huisvesting, hygiëne en arbeidsomstandigheden. Over de verdiensten hebben we het dan maar niet. Zelfs Volendam buigt nu voor een minderheid, in Spanje wordt je bijna gelyncht als je aan hun cultureel erfgoed komt. Staphorst heeft mijn sympathie. Niet jammeren als je provoceert en een paar kleine tikjes krijgt.

  1. Reken verder maar niet te veel op reacties want je scrijven is veel te positief. Hier mag alleen geklaagd en gezaagd worden.

   En in de tweede plaats kunnen mensen die wel actie ondernemen en dan nog succes hebben ook al helemaal niet door de beugel.

   sorry 🙂

 4. @GW: een mening zonder kennis, onderbouwing of zelfs maar een betrouwbare bronvermelding noemen we een vooroordeel.
  ’t Barst van de vooroordelen op de socials. Ook wat betreft het ‘klimaat’ en alles wat daarmee samenhangt.
  Oudere generaties hebben 50 jaar de tijd gehad om er ‘vrijblijvend’ over te kletsen; laten we onze kinderen zo eerlijk mogelijk informeren en hen vragen wat zíj er van vinden. Het gaat tenslotte om hún toekomst.

  1. Misschien dan maar een vooroordeel dan achteraf moeten zeggen, “Ich habe es nicht gewusst.” En dan bedoel ik niet de Holocaust maar een soortgelijke gebeurtenis waarvan we nog niet weten hoe die eindigt.

  1. René, wat ben jij toch een triestig figuut, daar in je kamertje, eenzaam, in frankrijk.

   Alwetend en te veel wetend , kuch kuch.
   Peter, je had gelijk hoor!
   T is een triest menneke met een grote bek. Een mamma’s kindje.
   Met een alcohol probleem.

   De echten hoor je niet, of zelden.
   Wat een nepfiguur en aandachttrekker.
   Sinds 2008…

   Now carry on René!
   Want de wereld heeft je nodig!!
   You link prepper!

    1. Lieve Madman, wannéér besef je nou eens dat ik je ENIGE bestaansreden (op deze site) ben ?

     Behalve stompzinnige linkjes over lang vervlogen nederlandse liedjes heb ik je nog NOOIT ook maar één ZINNIGE link zien plaatsen.

     Ja jongen, neem je zeshonderdvierentachtigste pseudootje nou maar aan om me te “antwoorden”.

 5. Over deze actie van het FvD had ik via “nederlandse” nieuwszenders eerlijk gezegd nog niets gehoord :

  https://christiansfortruth.com/jews-fear-new-transparency-rules-could-expose-zionist-jewish-cabal-controlling-dutch-university-system/

  Er wordt zèlfs de B’nai B’rith in aangehaald, ongekend ! Deze koshere organisatie zegt u als (rechtgeaarde en desondanks) totààl geïndoctrineerde NL-er natuurlijk helemaal niets, maar daarom woont u ook in Nederland. Is uw ‘fout’ dus ook niet ; hooguit een ‘aangeboren afwijking’.

  Maar mocht dhr Welbergen nog eens de tijd vinden om in de achtergronden van het WEF, WHO of de VN (enz) te duiken, dan zal hij telkens weer op de (zwààààr gecensureerde) naam van deze Knèttermachtige Koshere Kliek stuiten (waar alléén maar joden lid van kunnen zijn – géén ‘dieren’ aub -).

  Afijn,

 6. Idem :

  https://christiansfortruth.com/jews-denying-holocaust/

  Wellicht zien “ze” in dat de “Heidense Bom” onontkomelijk gaat barsten en laten “ze” koshere geloofsgenoten opdraven om te laten zien dat OOK “zij” tegen de (“staats”wege) opgelegde Holo-leugens zijn ?

  Even tussen u en mij : ik vertrouw die badgasten al zo’n vijftien jaar niet meer, nog niet voor één milimeter, laat staan voor een meter !

  Maar goed, ik heb dan ook “ietsjepietsje” meer kennis genomen over dit geflipte volkje dan u, en wel over grofweg een periode van een eeuw of tien van hun (destructieve) invloed in Europa.

  Onder andere …

 7. And the list goes on and on :

  http://stateofthenation.co/?p=148699

  Immers, àlles moet kapot hè ?

  ( de vernietiging van (de notie van) God, familie en vaderland – alle drie inmiddels zorgvuldig uitgewist in onze ‘brains’ – het perfide (communistische) werk van ruim een eeuw (1917!) van subversie en onzichtbare revoluties in de “Westerse” Wereld )

  Wij “danken” u, waarde Mordechaï Levi (*) net als uw even koshere financiers ; wij “danken” u ons EIGEN GRAF te mogen hebben gegraven ! Wèlk een voorrecht !

  * = U kent hem beter onder zijn commerciële naam Kareltje Marx. ( zijn grootvaders van beide kanten waren rabijntjes hè ? – even de feiten herhalen- )

 8. Een “kleine” kanttekening bij bovenstaand artikel ; de beslissende hoofdrol die “een bepaald volkje” speelde in die Holodomor wordt er (“standaard”) totààl weggelaten. (wat mij weer “iets” zegt over de eigenaren achter die site zeg maar)

  Maar goed, om deze zéér nalatige lacune op te vullen heeft u ondergetekende hè ?

  http://desip.igc.org/holo_lysson.html
  http://www.savethemales.ca/001863.html
  https://rense.com/general86/realholo.htm

 9. Een derivatebom van maar liefst 80.000.000.000.000$ (!!!!) gaat èrgens in 2023 ‘klappen’ volgens een rapport van de Bank of International Settlements (BIS) (toch niet de minste !) :

  https://www.youtube.com/watch?v=fLGMxH9KFa8

  Pssst ! NIKS tegen ‘onze’ AIVD doorvertellen hè ? Die gasten komen er namelijk (in opdracht natuurlijk) pas achter wanneer de dreiging voluit losbarst en het te laat is. En kunnen hun ‘academici’ er naderhand nog allerlei waardeloze rapportjes over schrijven.

  Nee, dan heb ik nog liever een poedeltje als waakhond, die kèft tenminste nog wanneer er (nationaal !) gevaar dreigt.

  Toch ?

  1. Maar gelukkig hebben we René nog!

   Met in de ene hand een baguette linkensalade en in de andere een fles whiskey…

   En zijn laatste woorden waren : “Ik heb het jullie toch gezegd !!!”

   Onze alwetende verlosser!
   All Hail!
   Opdat wij hem nooit zullen vergeten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: