Geheim gesprek tussen bankiers: ‘Steun terugbetalen? Dat gaat niet gebeuren’

4

Lode Vanoost, DeWereldMorgen.be | De Ierse krant Independent kreeg opnames in handen van de conversatie tussen topmannen van de Anglo Irish Bank in 2008, waarin ze de tactiek bespreken om de Ierse overheid zover te krijgen hun zieltogende bank te redden. Op een bepaald moment gaat het over een eventuele terugbetaling van de steun. De mannen barsten in lachen uit. “Repayment? Never!” Een hallucinante inkijk in de denkwereld van de financiële sector. Uit de opnames van oktober 2008 blijkt onder meer dat David Drumm, CEO van de bank, en John Bowe, zijn directeur financiën, zich bewust zijn van het feit dat de crisis veel erger is dan wat ze enkele dagen eerder hebben uitgelegd aan de Ierse overheid.

Anglo Irish Bank

Anglo Irish Bank was de bank die als eerste de financiële crisis in Ierland op scherp zette. De bank was in de probemen gekomen door miljarden euro’s uit te lenen aan bouwpromotoren die hun eigendommen niet meer verkocht kregen en hun leningen dus niet konden afbetalen. De bank werd uiteindelijk genationaliseerd, wat de Ierse belastingbetaler ongeveer 30 miljard euro kostte. Uiteindelijk moest de Ierse overheid zelf bij het IMF en de EU aankloppen voor een reddingsplan van 85 miljard euro in 2010. Beide bankmanagers bespraken in de conversatie hun gesprek met de officiële overheidsregulator voor de financiële sector, de Irish Financial Services Regulatory Authority (IFSRA). Ze hadden daar net een overbruggingskrediet van 7 miljard euro bekomen. Lees hier verder.

4 REACTIES

 1. Zoals vaker gezegd, Hang elke week een bankier op , en de ‘crisis’ (ook wel ‘financiële genocide’ genoemd) dan pas zal je dit illegale pyramide spel beëindigen.. deze jongens moeten OF opgehangen worden OF berecht worden in Den Haag.

  • Ach ja, die onwetende belasting betalers hoesten dit wel weer op.
   Zal wel weer hartelijk om gelachen worden in Brussel.
   Maar de burgers blijven niet dom en niet langer verstoken van de broodnodige informatie!!!!
   Burgers dienen hun maatregelen te nemen en zich te verenigen, om hun gang naar de slachtbank uit te stellen, of beter, het Schorem eerst voor te laten gaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.