Gillete jaunes, acte 18, ofwel de 18e week van Franse protesten. 18 weken aaneengesloten massademonstratie van de Gele Hesje beweging. Ondanks dat je inmiddels weinig meer in de MSM hoort over de rellen, ging het er dit weekend, vooral zaterdag 16 maart, weer heftig aan toe. Naast dat er stevig met de ME werd gevocht, werden er verschillende zaken in de fik gestoken en ook werden winkels geplunderd. Zie hieronder een aantal video’s.


7 reacties

 1. Het wordt langzamerhand tijd dat Macron, de Zonnekoning, gaat aftreden in plaats van advertenties plaatst in onze kranten. Hij brengt niet alleen Frankrijk aan de bedelstaf maar wil zijn ‘beleid’ inmiddels ook uitdragen naar andere landen.

 2. Ik vind het wel echt mooi om te zien hoe standvastig het Franse publiek is omtrent t’ de de rellen en opstand. In Nederland kunnen we hier nog een voorbeeld aan nemen. Natuurlijk zitten er een aantal antifascistische relschoppers bij die alleen maar dingen kapot willen maken, maar ook de gemiddelde Franse burger gaat de straat op om om zijn stem te laten horen.

  Aan deze video’s blijkt wel weer dat dat de politieke macht en de burger ver van elkaar verwijderd is in Europa. er is veel woede en mensen zijn boos omdat steeds meer dingen van en af worden genomen. Vrijheden, maar ook gewoon geld door onder andere inflatie en prijsverhogingen.

  Ga vooral zo door !! Chapeau!

 3. Behalve de gele hesjes zijn het ook de bewoners van de banlieue die zich in de protesten mengen. Ook daar heerst grote onvrede. Deze achterstandswijken zijn overbevolkt, zitten vol gepropt met immigranten, en puilen uit van de sociale problemen. Dat is vragen om moeilijkheden. Vooral de jongeren uit die wijken organiseren de plunderingen tijdens de aanhoudende protesten. Het is niet alleen de uitgeklede middenklasse maar ook de kansarmen die in opstand komen. Frankrijk heeft de problemen van de achterstandswijken behoorlijk onderschat. Weten zich daar geen raad mee. Nu de betogingen aanhouden wordt langzaam duidelijk dat de onrust in Frankrijk wel eens verder kan ontaarden tot meer chaos en mogelijk een revolutie. Protesten tegen Macron betekenen in feite een afkeuring van het EU-beleid. Frankrijk heeft zich net als de andere (nog) 27 lidstaten onderworpen aan de regeltjes van Brussel. Een andere president zal weinig kunnen veranderen aan het regeringsbeleid. Als men de begroting uit de hand laat lopen, want dat is in feite wat de bevolking wil, dan komt er grote druk vanuit de financiële markten en zal de rente op Franse staatsleningen stevig oplopen en heeft men snel hetzelfde probleem als de Italianen. Net als Italië zal ook Frankrijk door de andere lidstaten op de vingers worden getikt als men geld wil uitdelen aan de bevolking. Ik denk daarom dat we met Frankrijk aan het begin staan van een groot protest tegen de EU. Wat gaan we beleven als straks bij meer EU-lidstaten de begrotingen gaan knellen bij een dalend BBP?

 4. Eén ding is zeker, het Franse volk zal niet accepteren wat de Britten bij Brexit stilzwijgend over zich heen hebben laten gaan: het verraad door de eigen politieke machthebbers.
  Uitspattingen met geweld en vandalisme in de hoofdstad worden door de Parijse kliek en de MSM aangegrepen om de acties van de Gele Hesjes in het hele land minachtend te demoniseren en te criminaliseren.
  ‘Het ultimatum’ noemden de Hesjes hun demonstraties van zaterdag, de dag van de ‘vervlogen hoop’. Omdat niemand gelooft in een omwenteling door het ‘Grote Nationale Debat’ van Macron. Omdat er na 18 weken intensief actie voeren, onder grote repressieve druk van de autoriteiten, geen weg terug meer is.
  In het hart van Europa is het Franse volk weer toe aan een revolutie, die ook in Brussel geen steen op de andere zal laten.

  1. https://www.nu.nl/buitenland/5796138/macron-overweegt-demonstraties-op-champs-elysees-te-verbieden.html

   Het wordt tijd dat de media niet meer spreken over ‘gele hesjes’. Het is toch nu wel duidelijk dat het volk boos is. Het komt nogal denigrerend over als we blijven praten over gele hesjes. Nu Macron overweegt om de demonstraties op de Champs-Élysées in Parijs te verbieden gaat Frankrijk de kant op van een politiestaat. Gaat dus verder escaleren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: