Geopolitiek: Kans op een nieuwe oorlog?

Geopolitiek is een onderwerp waar maar weinig over wordt gesproken door de reguliere media, maar desondanks is het een zeer interessant onderwerp wat ook de financiële wereld in een ander daglicht kan zetten. Want als je de mensen in de top van de politieke wereld een beetje volgt, en dan met name de uitspraken die tussen neus en lippen door worden gedaan, dan krijg je een beeld van de toekomst van de wereld welke niet zo rooskleurig is. Wij krijgen vaak nieuws voorgeschoteld over onze landelijke politiek met hier en daar een item over de Europese en de mondiale situatie. Maar de serieuze geopolitiek blijft vaak onderbelicht.

kissinger

Het is van belang om te beseffen dat wij ons als burger, onderdeel van een samenleving voelen, doordat in de loop der jaren ons een beeld is voorgeschoteld dat wij onderdeel zijn van ons Nederland, daarna als Europeaan en als laatste die van een “Westerse Wereld”-burger. Er is echter altijd iets gemeenschappelijks, namelijk dat wij ons pas als een onderdeel zien van bovengenoemde termen omdat wij een gezamenlijke vijand hebben. Anders gezegd zien wij ons als samenleving omdat daarbuiten een enge en gevaarlijke andere samenleving bestaat welke erop uit is om ons te vernietigen en vandaar de term ‘Vadertje Staat’ en de beeldvorming van politiek. Kortom, dit beeld geeft de term ‘oorlog’ bestaansrecht en heeft meer waarde dan je op het eerste gezicht zou denken.

In het boek “The Iron Mountain Report, over de mogelijkheid en wenselijkheid van vrede” van Leonard C. Lewin uit 1967 wordt het rapport “The Iron Mountain” gepubliceerd en dit bevat een onderzoek gedaan door destijds vooraanstaande sociologen en andere wetenschappers, samengesteld door een commissie van de Amerikaanse Overheid, welke als doel had om: “nauwkeurig en realistisch de aard van de problemen vast te stellen waarmee de Verenigde Staten te maken zouden krijgen indien er een toestand van ‘blijvende vrede’ zou aanbreken en een programma op te stellen van wat er in dat geval zou moeten gebeuren.” De resultaten zijn ronduit schokkend. “Blijvende wereldwijde vrede blijkt, hoewel theoretisch niet onmogelijk, onbereikbaar; zelfs als zij tot stand gebracht zou kunnen worden, zou het beslist niet in het belang van een stabiele maatschappij zijn, haar tot stand te brengen”. De gevolgen hiervan en de genomen maatregelen ter voorkoming hiervan, welke uitgebreid worden besproken, zijn voor de gewone man nauwelijks te bevatten. Lees verder op Goud-Portal.

22 reacties

 1. Ik kijk nergens meer raar vanop. Alleen van de domheid, de onnozelheid van mijn landgenoten ondanks zoveel informatie stromen. Zit er iets door het drinkwater of voedsel. Kijk op straat , de helft mankeert iets. Ik bedoel. als er op de wereld moet worden geschoffeld dan weet u wel met wat voor verdedigers en verdediging wij het moeten doen.

 2. Reactie van iemand op ZH:

  Merkel and Draghi are no economic visionaries. The plan has always been to save the massive financial interests at the expense of the population. Merkel in particular has made sure her precious German financial institutions have been insulated from their corrupt and fraudulent actions.

  Ireland has destined its youth and unborn to a lifetime of debt servitude because the ruling elite made sure those big European (German) banks were made whole after the depression began.

  Spain did not have a sovereign debt crisis pre-economic collapse. It was only after the population was economically ravaged after massive bank bailouts that it became an issue. The Spanish populace, and the populace throughtout the Western democracies, bails out the big banks and in return the big banks demand austerity in order for the socialized private debt to be serviced and paid for.

  Absolutely disgusting and tragic!

  Oorlog? Wellicht eentje zonder wapens, een stille revolutie waar het volk de handdoek in de ring gooit door het financiele spel niet langer te spelen volgens HUN regels. Kopersstakingen, ‘afwijkend’ stemgedrag, zwart werk, alternatieve valuta, alleen contante betalingen, oprichting agressieve internetvakbond en massale protesten tegen austerity.
  Laat het kreng doodbloeden biflaten, voordat er echt oorlog komt.

 3. Nog zo’n ‘geopolitiek grapje’: Frankrijk stuurt troepen naar Mali om de invloed van moslim extremisten in te perken, aldus de MSM.

  Lees: VS gebruikt Frankrijk als stroman om invloed te verkrijgen in het onder Mali gelegen olierijke Nigeria.

  De strijd om eindige grondstoffen, ‘goedkope’ energie tbv noodzakelijke groei. Noodzakelijke oorlogen voor noodzakelijke groei.

 4. Wordt tijd dat mensen beseffen dat ze noch Nederlander, noch Europeaan, noch wereldburger, noch mens zijn. Het enige dat er gaande is, is 80 jaar trance. Zij die dat door hebben zijn echt vrij, en zouden zich nooit een oorlog in laten rommelen. Ze zouden zich ook geen hypotheek laten inrommelen, een Big Mac laten aansmeren of een huwelijk van tig jaar omdat “dat zo hoort”. En ze zouden zich al helemaal niet naar een zandbak laten sturen om daar andere lui in trance af te knallen.

  Als oorlog goed is voor de economie, dan moeten we de economie maar afschaffen. Heb ik een tijdje geleden iig al gedaan… 😉

 5. quote: “…en het instortende idee dat een democratie kan blijven bestaan in een monetair stelsel zijn zaken waarover wij ons zorgen moeten gaan maken…”

  Dit is idd reden dat ik niet geloof in een vooropgezet NWO-plan of een elite. Het is het systeem dat ons onverbiddelijk richting een controlestaat leidt. En dat gaat automatisch. Mensen die in dat systeem komen bovendrijven zijn voorbijgangers. Net als die ouwe Bush die nu op sterven ligt. Maar het systeem gaat hoe dan ook de controlekant op.

  Er is maar 1 oplossing uiteindelijk: het systeem afschaffen. En wat mij betreft betekent dat dat geld geen waarde meer mag hebben, zoals een op goud gebaseerde waarde. Want dat speelt het systeem in de kaart. En reken maar dat de Willem Middelkoopjes van deze wereld tot het systeem behoren en de hele flik*se bende bedriegen.

  Reden: goud is te schaars. En het is juist schaarste die voor alle ellende zorgt. Onnodig, want buiten geld en goud is er helemaal niks schaars op deze wereld. Geld creeert een schaarste-illusie in een wereld zonder schaarste.

  DAT moet iedereen – vooral de economen – eens goed beseffen.

  1. Goud is niets meer of minder dan een benchmark voor alle valuta’s. Goud is helemaal niet schaars, er is ruim 170000 ton van.

   Omdat er jaarlijks slechts 1,4% van bijkomt is goud het meest stabiele financiele instrument waardoor het als enige de rol van benchmark kan vervullen.

   We zullen gewoon met uit niets verzonnen valuta’s blijven betalen alleen de prijs van goud zal steeds hoger worden.

   Goud is een financieel instrument om waarde in op te slaan, that’s all..

 6. Socionomics is ook een term dat geopolitiek betreft. Alles wijst momenteel op een komende Grote Depressie en een oorlog. Helaas, maar hier kunnen we op dit moment nog weinig aan veranderen.

  Ach kijk nou…Belgisch Fin Min stapt op…

 7. ‘The issue which has swept down the centuries and which has to be fought sooner or later, is the people versus the banks.’ Lord Acton (1834 – 1902), English historian.

 8. Beste Dave,

  Je zit er helemaal naast natuurlijk is er schaarste. Ik weet niet waar jij elke keer deze kronkel vandaan haalt. Alles is eindig behalve domheid van mensheid en het universum. Man er is zoveel geld gecreeerd laatste 100 jaar. Weet jij eigenlijk nog wel hoeveel een huis koste in 1915? Nu dat kan ik je wel zeggen zo ongeveer 3000 gulden nu zitten we gauw up 400000 duizend gulden hoe kan je dan zeggen dat er schaarste is?? Ik weet wat jij elke dag eet maar dat moet toch echt door iemand geprodeceerd worden net als je gas en andere produkten die hij graag gebruikt.

  Lees de heer Rothbard eens en veel word je duidelijk:

  http://lewrockwell.com/rothbard/rothbard317.html

  1. De gein is dat ook huizen niet schaars zijn. Net zo min als kantoren. Die zaken zijn er in zo’n overvloed dat de helft ervan leeg staat. Die hebben een negatieve waarde. Maar door geld schaars te houden wordt een schaarste-illusie gecreeerd, zelfs in de overvloed aan huizen.

   Er is ook teveel voedsel op de wereld. Er is van alles teveel op de wereld. Het enige is dat het ongelijk is verdeeld. En het is ongelijk verdeeld omdat het schaars houden van geld een schaarste-illusie creeert. En als mensen in de waan leven dat alles schaars is, gaan ze oppotten en verzamelen, en dat leidt tot ongelijke verdeling.

   Maar er is helemaal niks schaars op deze wereld. Alleen de ruilmiddelen zijn schaars.

 9. Een nieuwe oorlog is wel zeker, en deze zal uitgevochten worden in het Midden-Oosten. En deze zal de wereldeconomie in de grootste depressie allertijden doen storten.

 10. De volgende oorlog zou nog wel eens een burgeroorlog in Europa kunnen worden. Als het op deze manier bergafwaarts blijft gaan, hebben mensen ook niets meer te verliezen.

  1. Ha KTM,
   Nee natuurlijk pleeg ik geen plagiaat. Zelf geschreven, om zoveel mogelijk mensen op de hoogte te houden van al wat gaande is. Onderaan het artikel op de site van mevrouw Videler staat keurig netjes hun bronvermelding, namelijk die van goudportal. Dat even ter mijn verdediging, wat vind je inhoudelijk van het geschreven stuk KTM?

   1. Leuk stukje en mensen lezen nou eenmaal niet graag dat een oorlog ook hedentendage nog gewoon mogelijk is. Ik zeg tegen collegae vaker dat ernsitge crisissen meestal uitlopen op oorlog en dan worden ze razend. Ze willen het gewoon niet horen.

  2. Boinnk jat ook wat af hoor en is net als Xandernieuws veel te veel in de Here. Het idee van het onderwerp zal eerder van Teun gejat zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sorry. Nog geen gegevens beschikbaar.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: