Gerald Celente: ´´Bereid u voor op de Grootste Depressie´´

Niet de ´Grote´ maar de ´Grootste´ Depressie dan, bedoelt Gerald wel degelijk. Dat zou dan een economische ramp zijn erger dan de voorgaande. Zo was er nog slechts één officieel, dat is The Great Depression van 1929. Die eindigde ook alleen maar door de oorlogsinspanningen voor Wereldoorlog 2. Wat te denken geeft wat ons misschien te wachten staat? Een oorlogseconomie was ook voor Adolf Hitler de kant-en-klare oplossing (?) voor de torenhoge werkloosheid. Het economische verval dat Duitsland kende einde jaren ´30 van de vorige eeuw. Het is ook de ergste soort remedie die je maar kan bedenken.

Four more years…

´Gerald Celente is the Publisher of the Trends Journal, a weekly magazine analyzing global current events forming future trends. Our mission is to present Facts and Truth over hype and propaganda to help subscribers prepare for What’s Next in the increasingly turbulent times ahead.´ Ondergetekende is nog lang abonnee geweest van dit bijzonder interessante blad. De chaos in de Amerikaanse straten en staten benoemt Celente als niets minder dan een burgeroorlog. Een chaos die ook internationaal kan doorwerken tot een echte oorlog. Is dat wat de wereld te wachten staat? In dit opzicht is de wereld een tondeldoos. Hoe makkelijk kan bij een uiterst gespannen internationale politieke situatie een ´ongeluk´ gebeuren? Een bewuste of onbewuste provocatie. De VS tegen Iran? Tegen China? Met Amerikaanse oorlogsbodems die als om te provoceren telkens wel héél dicht de Chinese nationale wateren naderen? Zo´n ongeluk kan ook gefabriceerd worden. Gefaket worden. Waar ik persoonlijk schrik voor heb is niet alleen ´four more years´. Maar dat de wereld tot aan zijn overlijden met Donald Trump opgescheept zal zitten. Verschillende malen heeft hij er zijdelings en direct op gealludeerd dat vier of acht jaar eigenlijk erg kort is. Voor een presidentstermijn. Het is Oscarwinnaar Michael Moore die de verschillende beelden daarvan samen plaatste. Daarvoor zou dan een grondwetswijziging noodzakelijk zijn. Precies zoals Erdogan in Turkije en Poetin in Rusland al deden dus. En de wereld staat erbij en kijkt ernaar…

De storm

Nog interessant beeldmateriaal verzamelde Michael voor zijn docufilm uit 2018, Fahrenheit 11/9. Een aanklacht tegen het algehele politiek despotisme in zijn land. Een verdraaiing ook van een eerdere en bekroonde docufilm van zijn hand, Fahrenheit 9/11. Toen was George Bush Junior zijn doelwit. In uw plaats zouden we toch eens naar eerstgenoemde gaan kijken, Fahrenheit 11/9. Het is een deprimerend filmwerk, en bijzonder ontluisterend ook. Hoezeer de Democraten op de Republikeinen zijn gaan lijken. Een angstaanjagende passage is ook de volgende. Ze bewijst dat waar andere Republikeinse presidenten zich nog al eens door haviken lieten omringen, het sinds januari 2017 nog erger gesteld is. Trump IS de havik! Onruststoker bij uitstek, en straks oorlogsstoker? De passage dan. Donald Trump werd eens gevraagd hoe hij het uithield. Altijd camera´s, overal gevolgd worden, talloze vragen moeten beantwoorden en altijd en overal klaar staan voor. Hoe hij het uithield temidden van die storm. Weet u hoe zijn antwoord was, tegenover de vraagsteller? ´´I am the storm´´. Toen ik dat zag en hoorde gingen de haren op mijn armen spontaan rechtstaan. Wat u? En als u vindt dat ik harde, strenge woorden gebruik in deze en andere betogen over de Amerikaanse politiek? Kijk en luister dan maar eens naar Gerald Celente:

Ook Madelon Vos ziet de economische situatie redelijk somber in:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.