Gerald Celente is voor vrede en vrijheid

Wie niet…? Alhoewel, daar zou je nog aardig van kunnen opkijken. Met bijvoorbeeld een (klein maar volhardend) deel van de talloze protesteerders en demonstranten dat slechts op geweld uit lijkt. Op confrontatie omwille van de confrontatie. Op ronduit anarchie. Eigenlijk is geweld een zwaktebod. Je kunt je gelijk niet halen met woorden. Of je wilt het laatste´woord´. Omdat je niet mondig genoeg bent. Of omdat je eenvoudig geen argumenten over hebt. We hebben de laatste dagen opnieuw zoveel beelden van zinloos geweld in deze gezien…die we liever niet tonen. Zoals van een jongeman in de VS die een oude dame die hem tegemoet wandelt op de stoep, een vuistslag in het gezicht toedient. En gewoon zijn weg vervolgt. Zonder enige aanleiding of reden. Moest dit sujet zich ergens om afreageren? Toevallig dan toch niet tegen een gespierder, forser, sterker manspersoon dan hijzelf. Neen, en daarvoor kiest hij ook geen boksbal uit maar een bejaard vrouwtje. Op zo´n momenten ben je blij dat de straten vol met camera´s hangen. Nutteloos, zinloos, afschuwwekkend. Wat moet je met lieden van zulk laag allooi. Laf ook altijd wanneer ze in groep tegen iemand tekeer gaan. Of een zwakkere aanvallen, hoe moedig, echt om fier op te wezen…NOT!

Boos

Zoals bij al zijn videoboodschappen start Gerald met een overzicht van de financiële markten. Van de aandelenbeurzen (hij noemt wie daarin belegt gokkers) tot de oliemarkt. Van bitcoin en vastgoed tot goud en zilver. Celente is sinds zolang we hem´kennen’ al voorstander van deze edelmetalen. Hij zal er financieel niet op achteruit zijn gegaan in al die decennia. Celente neemt ook de krantenkoppen door. Aanvankelijk nog monkelend, maar allengs verslechtert zijn humeur. We zijn dan niet veraf meer van het vloeken, de beledigingen, de uitroepen… Dit is echte boosheid. Boosheid om zoveel domheid en onkunde; om lieden van slechte wil en sjoemelaars. In deze categorieën bevinden zich, tja, heel wat politici zo te horen. In dit stadium is hij aan het economische nieuws toe. En dat is ook deze keer, om het eufemistisch uit te drukken, niet fraai. Volgens de trendvoorspeller profiteren overheden in het algemeen van het Coronavirus om stringentere regels, meer restricties, dwang en controle in te voeren. Waarom, vraagt hij zich af, heeft Nieuw-Zeeland er nauwelijks of niet onder te lijden en de Verenigde Staten het allermeest? Wat persoonlijke vrijheid van burgers betreft gaan de VS meer en meer richting China uit, vreest hij. En vrede is ook nog slechts met de microscoop te vinden…

Bange blanke man

De volgende documentaire is getiteld Hate In America, en stamt uit 2018. Nog niet zo lang gelden dus en toch is het op dit gebied van zeer kwaad naar nog veel erger gegaan. De haat, het geweld jegens de ander komt uit perceptie, van hoe we naar mekaar kijken, zegt een van de protagonisten. Vooral in het Zuiden van dit land is dat historisch gegroeid uit de relatie tussen blanke meester en zwarte slaaf. En het zijn niet alleen de donkerst gekleurden die te lijden hebben onder racisten en discriminatie, maar ook Latinoś en holebiś. Ook de andere kant wordt in deze docu belicht, die van de Bange Blanke Man. Waarvan een klein deel tot geweld overgaat uit angst, domheid, frustratie en onbegrip. Of gewoon ook uit boosheid en slechtheid. Wanneer gaan we leren unificeren in plaats van confronteren…zoeken naar wat ons verbindt in plaats wat ons verdeelt. Watch and learn zo u wilt:

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: