Gerald Celente over oorlog en het piramidespel

10

Anderhalve maand geleden spraken Biflatie en GoudPortal in een uniek interview met Gerald Celente over de economische toekomst. Toentertijd was de opstand in Tunesië net begonnen. In het gesprek gaf Celente aan dat zijn Trends Research Institute dacht dat dit slechts het begin zou zijn van een wereldwijde revolutie. Binnen een aantal weken na het interview braken er rellen uit in Egypte, Bahrein, Libië en Jemen.

Volgens Celente zijn de opstanden van de afgelopen weken slechts de beginnende bosbrandjes die kunnen uitmonden in een hele grote vuurzee. In een interview met RT bespreekt Celente de gevolgen van de stijgende olieprijs. Tevens geeft hij aan dat voor de Amerikaanse verkiezingen in 2012 de wereld reeds te maken heeft met nieuwe grote financiële problemen en wellicht de eerste grote oorlog van de 21ste eeuw. Wereldwijd gaan de mensen de straat op om te protesteren. In Libië en Egypte, maar ook in Griekenland, Kroatië en India is het onrustig.In Oman, het land waar koningin Beatrix van 6 tot 9 maart op staatsbezoek gaat, zijn momenteel hevige rellen gaande. Vanwege de onrust gaat het staatsbezoek van Bea, Willem Lex, Maxima en Rosenthal mogelijk niet door. Ook in sommige staten van de VS, zoals Wisconsin, komen Amerikanen al weken in opstand tegen de aangekondigde bezuinigingen. Hoge olieprijzen (een vat Brent Crude Oil kost op moment van schrijven $116,- en Crude Oil is boven de $100,-grens gesloten), zijn volgens de trendforecaster nog maar het begin van de problemen. Volgens Celente is er oorlog op komst.

Ook wordt er nog even ingegaan op Bernie Madoff, u kent ‘m vast nog wel, de man van de ponzifraude. De schade? Zo’n 65 miljard dollar. Volgens Madoff is de hele CES (de Autoriteit Financiële Markten van Amerika) één grote grap. Een nog groter piramidespel dan de ponzischeme van hemzelf. De grote banken als Goldman Sachs zitten vuistdiep in de Amerikaanse overheid en kunnen daarom doorgaan met de financiële fraude. Celente: ‘De regels gelden alleen voor de mensen, maar niet voor de bankiers. Ze worden niet veroordeeld voor misstappen en betalen een kleine afkoopsom of een boete, terwijl ze hun zakken vullen met miljarden aan bonussen.’ In 2010 zijn er in totaal voor 21 miljard dollar aan bonussen uitgekeerd. ‘The game is rigged’, aldus Celente.Over de auteur

Oprichter van Biflatie.nl. Ondernemer in de vis en in het goud. Schrijft zo nu en dan nog over de economie, het monetaire systeem, crypto's en de beurs.