Gerald Celente over oorlog en het piramidespel

Anderhalve maand geleden spraken Biflatie en GoudPortal in een uniek interview met Gerald Celente over de economische toekomst. Toentertijd was de opstand in Tunesië net begonnen. In het gesprek gaf Celente aan dat zijn Trends Research Institute dacht dat dit slechts het begin zou zijn van een wereldwijde revolutie. Binnen een aantal weken na het interview braken er rellen uit in Egypte, Bahrein, Libië en Jemen.

Volgens Celente zijn de opstanden van de afgelopen weken slechts de beginnende bosbrandjes die kunnen uitmonden in een hele grote vuurzee. In een interview met RT bespreekt Celente de gevolgen van de stijgende olieprijs. Tevens geeft hij aan dat voor de Amerikaanse verkiezingen in 2012 de wereld reeds te maken heeft met nieuwe grote financiële problemen en wellicht de eerste grote oorlog van de 21ste eeuw. Wereldwijd gaan de mensen de straat op om te protesteren. In Libië en Egypte, maar ook in Griekenland, Kroatië en India is het onrustig.In Oman, het land waar koningin Beatrix van 6 tot 9 maart op staatsbezoek gaat, zijn momenteel hevige rellen gaande. Vanwege de onrust gaat het staatsbezoek van Bea, Willem Lex, Maxima en Rosenthal mogelijk niet door. Ook in sommige staten van de VS, zoals Wisconsin, komen Amerikanen al weken in opstand tegen de aangekondigde bezuinigingen. Hoge olieprijzen (een vat Brent Crude Oil kost op moment van schrijven $116,- en Crude Oil is boven de $100,-grens gesloten), zijn volgens de trendforecaster nog maar het begin van de problemen. Volgens Celente is er oorlog op komst.

Ook wordt er nog even ingegaan op Bernie Madoff, u kent ‘m vast nog wel, de man van de ponzifraude. De schade? Zo’n 65 miljard dollar. Volgens Madoff is de hele CES (de Autoriteit Financiële Markten van Amerika) één grote grap. Een nog groter piramidespel dan de ponzischeme van hemzelf. De grote banken als Goldman Sachs zitten vuistdiep in de Amerikaanse overheid en kunnen daarom doorgaan met de financiële fraude. Celente: ‘De regels gelden alleen voor de mensen, maar niet voor de bankiers. Ze worden niet veroordeeld voor misstappen en betalen een kleine afkoopsom of een boete, terwijl ze hun zakken vullen met miljarden aan bonussen.’ In 2010 zijn er in totaal voor 21 miljard dollar aan bonussen uitgekeerd. ‘The game is rigged’, aldus Celente.10 reacties

 1. Celente for president! (wat mij betreft).

  Hoe “akelig” is het dat juist hij altijd gelijk heeft. Ik volg hem al enkele jaren nu en dat is echt zo.

 2. Celente for president!

  Maar dan na de revolutie, niet in het huidige systeem. Wat ook jammer is dat het spotten van problemen een stuk makkelijk is als ze oplossen.

 3. Celente for president!

  Maar dan na de revolutie, niet in het huidige systeem. Wat ook jammer is is dat het spotten van problemen een stuk makkelijker is als ze oplossen.

  Je kan na posten geen correcties meer maken 🙂

 4. Het begin is er in ieder geval. De olieprijs gaat gewoon weer terug naar de 150 dollar en uiteindelijk ver daarboven. Op is op.

  Celente zit al jaren in het vak van voorspellen. In 1987 was hij ook degene die de black monday had verwacht en ook zat hij goed met de Sovjet Unie. Het is jammer dat hij niet zo zeer ingaat op de aandelenmarkten in dit interview. Natuurlijk is de opstand in de arabische en afrikaanse landen veel grote nieuws. En in Libië is het echt nog niet gedaan, de hele wereld evacueert mensen uit het land en er zijn al 140.000 vluchtelingen.

 5. Ik vraag me af wanneer de Nederlanders de straat op gaan! We denken toch niet dat onze regering niet gecorrumpeerd is, hoop ik? Onze staatslieden gaan 3 x per week naar de Amerikaanse ambassade om af te rapporteren en hun nieuwe orders te ontvangen, lees Wikileaks. Vandaag kunnen we gaan stemmen, maar voor wie? We kiezen ultra rechts of ultra links. Mijn eigen speerpunt is tegen de EU. Dat monster dat de belastingbetaler failliet maakt. Maastricht en Lissabon verdragen worden aangepast aan de agenda van de allerrijksten. Je leest het goed; overheden staan allang niet meer in dienst van de burgers maar van de allerrijksten die de grote multinationals in hun portefeuille hebben. Nu wil de EU verder gaan bouwen aan een Europees leger en politiemacht. Hebben wij burgers dat nodig? We leveren onze burgers uit aan het buitenland zonder naar de bewijslast te kijken en ik heb het niet eens over Assange. Celente waarschuwt al heel lang dat wij, de burgers, onze rechten terug moeten pakken. Maar wij Nederlanders denken nog steeds, en héél onterecht, dat de overheid het “beste” met ons voor heeft. Ik moet iedereen hier even uit de droom helpen: dat is niet zo! Ik ga stemmen. Op een partij tegen dat monster EU, waar het laagste salaris (een postmedewerker) € 4K per maand is. Lijkt het al een beetje op de VS? Waar een overheidsmedewerker gemiddeld 30% meer salaris heeft en 70% meer benefits dan een werknemer in de private sector? Want voor de rest maakt het niets uit. Zoals David Icke stelt: achter de schermen zijn opposites opposames. We moeten de straat op!

 6. Nederlanders de straat op ?? Die hebben helemaal niet door wat er speelt in de wereld.We leven op de rand van de afgrond en bijna niemand heeft het door.Wel kunnen ze je de geschiedenis van “sterren op het ijs” vertellen.

 7. Het maakt niet uit wat je kiest, links of rechts. Als je wilt demonstreren, demonstreer dan voor meer geld voor de ontwikkeling en implementatie van nog betere zonnecellen. Deze dingen kunnen de huidige machtsbalans in de wereld teniet doen. De verdere ontwikkeling van deze cellen zal uiteindelijk leiden tot gratis electriciteit voor iedereen en daarbij decentraal opgewekt. Internet heeft ggezorgd dat informatie decentraal en gratis beschikbaar werd voor iedereen. Zonne cellen zullen zorgen dat energie gratis en decentraal beschikbaar is voor iedereen.

 8. Voordat de Nederlander de straat op gaat moeten we het eerst heel hard voelen dat we de gevolgen van de crisis terug moeten betalen via belastingen, bezuinigen en als toetje de stijgende inflatie ..

  Dus volgend jaar massa protesten in NL niet eerder..

 9. Mensen in Nederland kunnen zich niet voorstellen dat de waarde van geld nergens op is gebaseerd. Er moet een rigoreuze gebeurtenis plaatsvinden, voordat de massa bewust wordt van die grote piramidespel. Feitelijk draait de economie nog, omdat daar miljarden door overheden is ingepompt. Anders had het al veel eerder tot stilstand gekomen. Alle overheden zitten in geldnood, nog nooit waren de schulden van westerse landen zo groot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: