Gesprek tussen Schultz en Rutte uitgelekt

14

Tring, Tring, Tring

Mark: “Hallo met Mark.”

Melanie: “Ja hallo Mark, met Melanie. Heb je even?”

Mark: “Tuurlijk Melanie, hoe gaat het met je?”

Melanie: “Tja, niet zo best momenteel, heb je de Volkskrant niet gelezen?”

Mark: “Over dat akkefietje van Harro?” (Harro Schultz, de man van Melanie red.)

Melanie: “Ja, verdorie. Hoe heeft dit nu kunnen uitlekken? We zijn nog wel zo voorzichtig geweest! Mooi balen hoor Mark. Dit komt niet ten goede van ons kabinet en mijn naam.”

Mark: “Ah joh, dit lossen we wel op. Maar uh, wel lekker kunnen verdienen aan dit “akkefietje”? [gelach]

rutte schultz

Melanie: “Ja tuurlijk! Onze kleinkinderen zijn financieel veiliggesteld! [hard gelach] Maar hoe gaan we dit nu oplossen dan?”

Mark: “Melanie, je weet inmiddels toch dat hetgeen je aandacht geeft groeit?”

Melanie: “Ja, je hebt gelijk. Maar hoe gaan we er nu voor zorgen dat dit geen staartje gaat krijgen?”

Mark: “Gewoon, zoals we dat altijd doen, we schrijven wel even een briefje naar de kamer met de mededeling dat er niks verkeerd is gegaan en dat je het netjes aan me hebt gemeld. Mondeling welteverstaan [hard gelach]! Is toch niet te checken joh!”

Melanie: “Oké, dus verder gewoon mond dicht en geen aandacht geven?”

Mark: “Precies! Mocht er naar gevraagd worden door één of andere brutale journalist, doe dan net als ik en zet je serieuze modus aan. Heel belangrijk dat je niet in de lach schiet Mel! [hard gelach]. Zeg, zijn jullie trouwens in gemeenschap van goederen getrouwd?”

Melanie: “Nee…?”

Mark: “Tadaa! Probleem opgelost. Staat ergens in de regeltjes dat het dan niet uitmaakt dat Harro een paar miljoentjes opstrijkt via jouw functie en contacten enzo. Komt helemaal goed, je zult niet meer lastig gevallen worden.”

Melanie: “Prima, ben blij dat je dit weer zo goed weet op te lossen Mark.”

Mark: Ja joh, mooi land dit toch? Maar Melanie, nu ik je deze tips gegeven heb, is het niet verstandig om de mediatraining weer eens op te frissen? Ik heb een beetje het idee dat dit alles niet nodig had hoeven zijn.”

Melanie: “Misschien heb je gelijk, ik zal die folder weer eens ter harte nemen. En oh ja, voordat ik het vergeet Mark, jij belt Phillipe (Phillipe Remarque, hoofdredacteur Volkskrant red.) nog even op om te zeggen dat dit toch echt niet meer kan?”

Mark: “Ja natuurlijk Mel! Als ik me niet vergis heb ik volgende week een lunch met hem staan. Zal het hem wel even laten weten wat we hiervan vinden.”

Melanie: “Oke, bedankt Mark! En volgende week kom je weer lekker eten he?”

Mark: “Lijkt me een puik plan [gelach] Top, tot dan!”

Een paar dagen later…

En zo geschiedde, een paar dagen later volgt de brief van Rutte naar de Tweede Kamer waarin staat dat Melanie Schultz geen schuld heeft, ze alles netjes volgens de regeltjes heeft gedaan en “er amper geld aan heeft verdiend”… En *poef* probleem opgelost! Alle makke schaapjes die de Nederlandse beroepsgroep van journalisten rijk is. nemen werkelijk allemaal letterlijk het bericht van ANP over. Zowel het NRC, de Volkskrant, het AD en de Telegraaf, geen tegengeluid te horen. Geen vraag gesteld, geen antwoord gegeven, de corruptie viert hoogtijdagen met een goedkeurende knipoog en glimlach van Schultz naar haar maatje Rutte…