Gesprek tussen Schultz en Rutte uitgelekt

Tring, Tring, Tring

Mark: “Hallo met Mark.”

Melanie: “Ja hallo Mark, met Melanie. Heb je even?”

Mark: “Tuurlijk Melanie, hoe gaat het met je?”

Melanie: “Tja, niet zo best momenteel, heb je de Volkskrant niet gelezen?”

Mark: “Over dat akkefietje van Harro?” (Harro Schultz, de man van Melanie red.)

Melanie: “Ja, verdorie. Hoe heeft dit nu kunnen uitlekken? We zijn nog wel zo voorzichtig geweest! Mooi balen hoor Mark. Dit komt niet ten goede van ons kabinet en mijn naam.”

Mark: “Ah joh, dit lossen we wel op. Maar uh, wel lekker kunnen verdienen aan dit “akkefietje”? [gelach]

rutte schultz

Melanie: “Ja tuurlijk! Onze kleinkinderen zijn financieel veiliggesteld! [hard gelach] Maar hoe gaan we dit nu oplossen dan?”

Mark: “Melanie, je weet inmiddels toch dat hetgeen je aandacht geeft groeit?”

Melanie: “Ja, je hebt gelijk. Maar hoe gaan we er nu voor zorgen dat dit geen staartje gaat krijgen?”

Mark: “Gewoon, zoals we dat altijd doen, we schrijven wel even een briefje naar de kamer met de mededeling dat er niks verkeerd is gegaan en dat je het netjes aan me hebt gemeld. Mondeling welteverstaan [hard gelach]! Is toch niet te checken joh!”

Melanie: “Oké, dus verder gewoon mond dicht en geen aandacht geven?”

Mark: “Precies! Mocht er naar gevraagd worden door één of andere brutale journalist, doe dan net als ik en zet je serieuze modus aan. Heel belangrijk dat je niet in de lach schiet Mel! [hard gelach]. Zeg, zijn jullie trouwens in gemeenschap van goederen getrouwd?”

Melanie: “Nee…?”

Mark: “Tadaa! Probleem opgelost. Staat ergens in de regeltjes dat het dan niet uitmaakt dat Harro een paar miljoentjes opstrijkt via jouw functie en contacten enzo. Komt helemaal goed, je zult niet meer lastig gevallen worden.”

Melanie: “Prima, ben blij dat je dit weer zo goed weet op te lossen Mark.”

Mark: Ja joh, mooi land dit toch? Maar Melanie, nu ik je deze tips gegeven heb, is het niet verstandig om de mediatraining weer eens op te frissen? Ik heb een beetje het idee dat dit alles niet nodig had hoeven zijn.”

Melanie: “Misschien heb je gelijk, ik zal die folder weer eens ter harte nemen. En oh ja, voordat ik het vergeet Mark, jij belt Phillipe (Phillipe Remarque, hoofdredacteur Volkskrant red.) nog even op om te zeggen dat dit toch echt niet meer kan?”

Mark: “Ja natuurlijk Mel! Als ik me niet vergis heb ik volgende week een lunch met hem staan. Zal het hem wel even laten weten wat we hiervan vinden.”

Melanie: “Oke, bedankt Mark! En volgende week kom je weer lekker eten he?”

Mark: “Lijkt me een puik plan [gelach] Top, tot dan!”

Een paar dagen later…

En zo geschiedde, een paar dagen later volgt de brief van Rutte naar de Tweede Kamer waarin staat dat Melanie Schultz geen schuld heeft, ze alles netjes volgens de regeltjes heeft gedaan en “er amper geld aan heeft verdiend”… En *poef* probleem opgelost! Alle makke schaapjes die de Nederlandse beroepsgroep van journalisten rijk is. nemen werkelijk allemaal letterlijk het bericht van ANP over. Zowel het NRC, de Volkskrant, het AD en de Telegraaf, geen tegengeluid te horen. Geen vraag gesteld, geen antwoord gegeven, de corruptie viert hoogtijdagen met een goedkeurende knipoog en glimlach van Schultz naar haar maatje Rutte…

14 reacties

 1. Heel waar, maar water naar de zee, Teun.

  Dagelijkse kost. Het is blijkbaar nog niet erg genoeg om het pilsje en het mandje chips te laten staan en Ik hou van Holland af te zetten, en de straat op te gaan…

 2. Met alle respect, maar dit geloof ik niet. Waar zijn de geluidsopnamen?
  Als die er zouden zijn betekent dat direct einde oefening voor deze criminele regering. Dat zijn geen grote woorden want als Teun dit gelooft, dan kan hij het alleen maar met me eens zijn dat het stikt van de psychopaten aan de top van de politiek en het hele bestuur van dit land.
  De onderwereld is de bovenlaag van de maatschappij.
  Als de EU, de euro en de elite, met aanhang niet de oorlog wordt verklaard gaat er NIETS veranderen. Maar dat is logisch.

   1. Mmmm je hebt gelijk. Hoopte stiekem dat ze onvoorzichtig waren geweest en iemand een gesprek had opgenomen. Jammer.

 3. Verontruste Burger. Nederlanders behoren tot de meest domme en onnozele bevolking op deze aarde ze zijn ook asociaal en schreeuwen . Alleen denken zij zelf van niet, ze hebben nog niets van de wereld gezien behalve bij de NOS.

 4. Er was eens in tijd toen er nog wel intelligente menschen werden geboren, een meneer die heeft opgemerkt: Twee dingen zijn oneindig, het universum, en menselijke domheid. Maar van het universum weet ik het nog niet helemaal zeker…

  In de 21e eeuw bewijst zeker het Nederlandsche volk een oneindige domheid te bezitten, de oplossing is zoooo simpel: niet meer stemmen NL breed, hop opgelost.

  Een Politiek stelsel werkt niet, het is al meerdere cyclussen door de Mensch geprobeerd, het lukt niet want de Mensch heeft een weeffout en dat is dat de Mensch van origine corrupt is….

  De weeffout is wat lastiger maar toch ook op te loschen, maar een Politiek stelsel laten vallen is supersimpel…..

  Groet aan zij die opstaan, opstaan na het vallen, groet aan de vallende daar zij weer opstaan, licht wordt u gebracht, groet aan de lichtdragende aldus is hij hier.

 5. Er is een keuze voor ons allen.

  De keuze tussen liefde of angst.

  De laatste emotie is waar de elite op teert…

 6. Ja, het kan dan wel parodie zijn maar het weblog Biflatie totaal niet waardig. ik heb vele bekenden naar dit weblog gestuurd voor gedegen achtergronden over de huidige economische situatie.
  Ik hoop van harte dat deze flauwekul zo snel mogelijk verwijderd wordt en het zal zeker een aantal maanden duren voordat ik opnieuw dit blog zal aanbevelen.

 7. De mens heeft vele ontwikkelingsfase doorgemaakt.
  Vanaf de kruisiging van Jezus, zijn mensen langzaam zich meer bewust geworden wie zij zijn en de wereld om hen heen.
  Dit heeft desondanks tot heden ten dagen veel onrecht en slachtoffers gekost.
  Maar ook deze periode was nodig, om de mens te vormen die zij nu is.
  Momenteel zijn wij naar mijn mening, in een periode gekomen, dat er volgens de wetten van het Universum een schifting tussen goed en kwaad plaatsvind.
  Vraag me niet waarom, want ik kan het niet verklaren.
  Als je geen “rijkdom” en macht nastreeft, maar delen, gelijkheid, dan komen er zoveel nieuwe ervaringen en informatie op je af, dat je denkt van, waar komt dat vandaan.
  We leven nu in een periode van:
  Leugen, bedrog, corruptie, geweld, angst, diefstal- TEGEN- eerlijkheid, geen machtsmisbruik, vrede, openbaring, van iemands eerlijk verkregen bezit afblijven.

 8. Als de steenpuist op de kont zover onder spanning komt en doorbreekt, dan kunnen we dit ongewenste buiten lichamelijke ongemak eens flink ontsmetten en afbinden tegen nieuwe infectie van buiten af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sorry. Nog geen gegevens beschikbaar.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: