Nu de economie volgens het demissionair kabinet weer goed op gang komt lijkt een nieuwe splijtzwam roet in het eten te gooien. Het coronatoegangsbewijs gaat mensen uitsluiten die niet capituleren voor de overheid die het vaccinatieprogramma afdwingt bij gezonde mensen. Een overheid die opereert op last van een demissionair kabinet waarvan de ministers de weg zijn kwijt geraakt. Dat is nu wel duidelijk geworden uit de algemene politieke beschouwingen van de afgelopen dagen. Politieke tegenstanders buitelden over elkaar heen in vlijmscherpe debatten; een nieuwe coalitie lijkt verder weg dan ooit. Er heerst grote verdeeldheid in politiek Den Haag maar ook in de samenleving waar repressieve overheidsmaatregelen zoals vaccinatiedwang de samenleving splijt. Het is chaos alom.

Uitsluiting bevolkingsgroep

A.s. zaterdag treedt het coronatoegangsbewijs in werking en kunnen gezonde mensen die vertrouwen op hun eigen immuunsysteem niet meer terecht in restaurants, op terrassen, in theaters, bioscopen, festivals, stadions, etc, etc. Dit zijn de burgers die niet geloven dat het de overheid om onze gezondheid is te doen, een overheid die op meerdere fronten onbetrouwbaar bleek te zijn. Dat sommige mensen de versneld geproduceerde vaccins via een versnelde toelatingsprocedure wantrouwen is hun goed recht. In geen enkele industrie vind je zoveel boetes en veroordelingen als in de farmaceutische industrie. Dat zegt toch iets over de ware aard van de machtige Big Farma. Enige achterdocht over de experimentele RMNA-vaccins lijkt mij toch niet vreemd. Waarom moet zo nodig de hele bevolking, inclusief jongeren die nauwelijks ziek worden van het coronavirus, ingeënt worden voor een virus met een mortaliteit van 0,15 procent voor mensen jonger dan 70. Daarover gaat een stevige discussie rond op de sociale media waarbij allerlei theorieën opduiken. Het laatste woord is hierover nog lang niet gesproken. Een nieuwe segregatie lijkt zo goed als zeker.

Europese digitale identiteit

Let op, het wordt nog erger. Er komt namelijk een vervolg op de gezondheidspas tenzij het coronatoegangsbewijs door de rechter naar de prullenbak wordt verwezen. Die kans lijkt overigens klein omdat ook de Noodwet en Avondklok na een kort geding tegen de Staat gewoon overeind bleven. Schrik niet, de Europese Commissie heeft namelijk een nieuw wetsvoorstel voor Europese wetgeving aan de Tweede Kamer gestuurd met het verzoek te behandelen in een commissiedebat. Zie onderstaand document. Het gaat om de invoering van een Europese digitale identiteit(digitale portemonnee) waarmee de nationale identiteit wordt gekoppeld aan diverse documenten, zoals paspoort, rijbewijs, diploma’s, digitale patiëntendossiers en meer. Hier gaat het om meer dan alleen onze gezondheid. Het is de volgende stap naar het sociale creditsysteem naar Chinees-Europees model. “Het systeem kan vrijwillig worden gebruikt door burgers,” zo staat vermeld.

Twitter.com

Geen zelfbeschikkingsrecht

Met gezonde achterdocht durf ik te beweren dat ‘vrijwilligheid’ vergelijkbaar is met het afgedwongen vaccinatieprogramma van de overheid. Het ‘moet’ niet maar is dringend gewenst ten behoeve van onze volksgezondheid, ja ja. En gij gelooft dat? Zonder de EU-pas kunt u straks niet deelnemen aan het sociale puntensysteem. En punten sparen we nu eenmaal graag vanwege het verkrijgen van voordelen. Het sparen van airmiles zal vast gaan verdwijnen als straks op vliegen een vloek rust. De EU-digitale identiteitspas wordt dus de zoveelste opgedrongen maatregel van een supranationale instelling waarbij burgers niets wordt gevraagd. Dit deugt niet. De beslissingsbevoegdheid, het zelfbeschikkingsrecht en de zelfredzaamheid van de burger worden geleidelijk omgezet naar geprogrammeerd en gehoorzaam gedrag. Dat allemaal onder leiding van een autoritaire technocratische overheid die stevig de teugels ter hand neemt met behulp van de nieuwste technologieën, zoals 5G van Big Tech, daarbij geholpen door de spuit van Big Farma. Een enge gedachte. Waar gaat dit heen met onze vrijheid. Ik bekeek onlangs deze video van Sven Hulleman. Hij weet goed te verwoorden waarin de samenleving verzeild raakt. Desondanks een fijn weekend toegewenst!

GW

14 reacties

 1. Nederland is een voorloper inzake Europese digitale identiteit https://ibestuur.nl/podium/digitale-identiteit-als-nederlandse-troefkaart-in-europa. We zouden zelf kunnen selecteren welke gegevens er al dan niet worden openomen in die digitale identiteit. Nu is het toch al reeds zo dat een bepaalde administratie enkel toegang heeft tot informatie die voor haar relevant is.
  Neem bijvoorbeeld dat je door de verkeerspolitie wordt gecontroleerd. In plaats van met allerlei paperassen te knoeien kan die in één ogenschouw zien of je een rijbewijs hebt, of jouw voertuig gekeurd is, of je verzekerd bent, of de wegenbelasting is betaald,… Toch handig als je het mij vraagt.
  Voor geïnteresseerden herhaal ik ook even mijn reactie van gisteren. Persconferentie MAES LAW vs. de Rijksoverheid inzake de coronapas. Ga onmiddellijk naar minuut 8. Tot dan hoor je immers enkel een muziekje. https://www.youtube.com/watch?v=Z23p_k0JG4k&t=20s Er staat van alles te gebeuren

  1. Dag Gerrit. Er is natuurlijk een onderscheid tussen gebruik en misbruik van data en je moet voorzichtig zijn met welke data digitaal worden gedeeld. Mijn voorbeeld hierboven over de verkeerspolitie is een illustratie van informatie die de verkeerspolitie sowieso kan bekomen bij een controle. Hiermee heb ik geen probleem. Maar als ik in een bordeel pin (vergeef me de uitdrukking) omdat ik er niet cash kan betalen en er nadien een SOA aan overhoud dan hoeft niet iedereen dat te weten. Als dat kadert in een strafonderzoek is er voor mij geen probleem, vergelijk het met de bijzondere wetgeving over de telefoontap https://nl.wikipedia.org/wiki/Telefoontap. De vraag is hoever men gaat met die “digitale patiënt” https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/?uri=COM:2018:233:FIN#footnote40

   1. Dag Ivo, ik vrees dat de autoriteiten van de hogere echelons sinds de intrede van een “ontsnapt virus,” of wat het ook mag zijn, een slim gebruik maken van onze volksgezondheid. Ineens is o.l.v. de WHO een mondiaal programma opgestart om de wereldbevolking te beschermen tegen een besmettelijk virus dat bepaald geen hoge mortaliteit kent. Een kwestie van nuchter analyseren. Al voordat corona kwam zijn de supranationale organisaties daarop vooruit gelopen door vooraf allerlei wetgeving af te kondigen waarmee de bevolking gecontroleerd kan worden. “Ten behoeve van onze gezondheid,” zo schreef ik. En gij gelooft dat.

    Ik vind het nogal verdacht dat zo ineens onze regering en uiteraard de Europese Commissie, WEF, VN, WHO etc. heel bezorgd zijn over hun ‘onderdanen.’ Wanneer het echt om onze gezondheid zou gaan dan had de IC-capaciteit in een verzorgingsstaat, zoals wij pretenderen te zijn, bij een bevolkingsgroei van 1 miljoen onderdanen in 10 jaar, toch zeker opgeschaald moeten zijn. Die is vreemd genoeg alleen afgeschaald. Hoe opmerkelijk, dit deugt niet. Als een land in een gezondheidscrisis verkeert en het kabinet investeert meer in handhavers voor de gezondheidspas dan in de zorgcapaciteit, dan zit er iets goed fout.

    Waarom moet ineens onze overheid gedragsregels bepalen bij besmettelijke ziekten in een hoog ontwikkeld land. We zijn toch allemaal goed opgeleid en hebben geleerd zelfstandig te denken. Nu worden we makke schapen. Met wat duidelijke voorlichting over normen en gedragsregels bij de komst van een epidemie, blijf thuis bij verdenking van…, was er veel minder economische schade aangericht en hadden we vandaag met een gerust hart kunnen genieten van een welverdiend uitje. Ik zeg nog maar een keer, dit deugt niet. Gelukkig heb ik een uitnodiging ontvangen voor een tuinfeestje.

    1. Er is een pandemie. Dat betekent dat niemand op deze aardbol immuniteit heeft voor Covid-19 een zeer besmettelijk virus dat met de komst van de Deltavariant nog veel besmettelijker is geworden.

     Door de maatregelen hebben we (in ieder geval de mensen die zich hieraan hielden…) veel besmettingen voorkomen en daarmee heel veel ernstig zieken en doden.

     Ook in Nederland hadden we bijna code zwart bereikt in de ziekenhuizen en moest er dan gekozen gaan worden wie wel en wie niet behandeld zou worden. Een vreselijke situatie die in andere landen helaas realiteit is geworden.

     De IC capaciteit ophogen is niet eenvoudig en vergt veel tijd terwijl direct al duidelijk was dat na de pandemie de capaciteit weer afgeschaald zou kunnen worden. Uiteraard is veel overleg gevoerd met de vaccinmakers en wist men dat we de tijd moesten overbruggen tot immuniteit kon worden bereikt door vaccinaties.

     Daarnaast is zorgpersoneel uitgeput en zit ziek thuis. Middenin onderbezetting ook nog collega’s opleiden? Niet alles is maakbaar.

     De immuniteit is inmiddels enorm verhoogd, omdat heel veel mensen in Nederland zich hebben laten vaccineren en hiermee soldaatjes tegen het virus hebben. Daarom kunnen we nu weer versoepelen.

     Dat er nog mensen klagen over een tijdelijke coronapas (in Denemarken is hij inmiddels al vervallen) is in het grotere geheel natuurlijk peanuts.

 2. Hoe ‘gezond’ is achterdocht, als die gebaseerd is op tegenstrijdige suggesties over ‘maakbaarheid’ (van de ‘elite’), terwijl de overheid, zoals je schrijft, finaal de kluts en de weg kwijt is, maar toch ‘stevig de teugels ter hand neemt’ om de samenleving te piepelen?

  De natuurlijke ‘R’ zit weer in de maand en een volgende virale aanval staat weer voor de deur. Volgens de geleerden nu (mogelijk!) met verdubbelde kracht door een eendrachtige samenwerking van influenza en corona. Met -in dat geval- vast weer ‘strenge maatregelen’ van het crisismanagement om het systeem niet voortijdig te laten imploderen.

  Vraagje: zouden al die wantoestanden, gevoegd bij het overstelpend toenemen van andere ‘welvaartsziekten’, waarmee de zorg geen raad meer weet, door de ‘elite’ gepland zijn? Om hun ‘agenda uit te rollen’?
  Niet alleen de overheid lijkt de weg volledig kwijt.

 3. En wat gaan “ze” doen met die info van miljarden mensen?

  Ik zou wat minder films kijken en eens een praatje gaan maken met iemand op straat.

  Dit is eigenlijk vooral een probleem voor wie iets te verbergen heeft, volgens mij.

  Sommige mensen vinden zichzelf misschien wel iets te belangrijk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: