Goldman Sachs: Bitcoin kan verder omhoog: $3.700

0

Een analist van de beruchte zakenbank heeft een zeer positieve analyse gemaakt over bitcoin. Volgens Goldman kan de waarde van de cryptovaluta verder gaan stijgen. Na alle onzekerheid over segwit, ligt de weg vrij richting de 3000 dollar. Daarna zal de prijs van bitcoin op middellange termijn volgens Sheba Jafari (technische analist) naar zo’n 3700 dollar stijgen.

Beeld optimistischer

Volgens de analist is het beeld veel optimistischer geworden. Een paar weken geleden voorspelde Jafari van Goldman Sachs nog dat bitcoin wel eens flink zou kunnen gaan dalen. Hij zei dat op het moment dat bitcoin nog 2550 dollar waard was. De koers viel terug naar 1800. De timing van deze voorspelling was perfect.

Prijs in de lift na BIP91

Bitcoin zit na de lockin van Segwit middel BIP91 weer in de lift. Sinds de voorspelling van Jafaria steeg bitcoin al weer met zo’n 25%. Of bitcoin bij een volgende bullrun richting de 3.700 dollar zal gaan stijgen moeten we nog maar even afwachten. Op 12 juni j.l. steeg de grootste cryptocurrency naar een record van zo’n 3.000 dollar. Op moment van schrijven noteert de prijs van bitcoin rond de 2700 dollar (het equivalent van zo’n €2380,-).

Over de auteur

Biflatie.nl publiceert artikelen over de crisis en de huidige (macro)-economische situatie. Ook nieuws over bitcoin & cryptocurrencies, de huizenmarkt, goud & grondstoffen, de machthebbers en het monetaire systeem. Twitter: @Biflatie