Goudprijs stijgt richting de $1.000,-

Ondanks dat het sentiment op de beurzen wereldwijd de afgelopen dagen  negatief is, stijgt de prijs van goud woensdag met zo’n 25 Dollar. 1 Troy Ounce (31,1 gram) Spot Gold is momenteel zo’n $980,- waard. De goudprijs bewoog afgelopen maand tussen de $930,- en $960,- en lijkt na vandaag te zijn uitgebroken om de oude toppen van februari en mei te gaan opzoeken. Zal Goud binnenkort wederom door de magische 1000 Dollar-grens breken?

 

Nu de vooruitzichten van het economisch herstel zonder hulp van de overheden door sommige beleggers iets minder rooskleurig wordt ingeschat, stroomt er geld richting het goud. De goudprijs staat nog altijd bekend als vluchthaven in barre economische tijden en een perfecte inflatie hedge. Niet dat er momenteel sprake is van inflatie, eerder van deflatie. Er zijn echter economen die op de lange termijn, als de economie weer aantrekt, een hoge inflatie verwachten.


Tevens is er sprake van een aanhoudende lage rente en hebben grootmachten zoals China eerder dit jaar aangekondigd om in plaats van Amerikaanse staatsobligaties meer grondstoffen te gaan inkopen. Genoeg redenen voor de goudprijs om de $1.000,- dus weer op te zoeken. In de afgelopen 5 jaar is de prijs van goud van 400 naar 1000 Dollar gestegen. De actuele prijs van een troy ounce ($980,-) is met de huidige wisselkoers van de EUR-USD (1,425) echter maar € 687,- waard.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: