Goudprijs stijgt richting de $1.000,-

0

Ondanks dat het sentiment op de beurzen wereldwijd de afgelopen dagen  negatief is, stijgt de prijs van goud woensdag met zo’n 25 Dollar. 1 Troy Ounce (31,1 gram) Spot Gold is momenteel zo’n $980,- waard. De goudprijs bewoog afgelopen maand tussen de $930,- en $960,- en lijkt na vandaag te zijn uitgebroken om de oude toppen van februari en mei te gaan opzoeken. Zal Goud binnenkort wederom door de magische 1000 Dollar-grens breken?

 

Nu de vooruitzichten van het economisch herstel zonder hulp van de overheden door sommige beleggers iets minder rooskleurig wordt ingeschat, stroomt er geld richting het goud. De goudprijs staat nog altijd bekend als vluchthaven in barre economische tijden en een perfecte inflatie hedge. Niet dat er momenteel sprake is van inflatie, eerder van deflatie. Er zijn echter economen die op de lange termijn, als de economie weer aantrekt, een hoge inflatie verwachten.


Tevens is er sprake van een aanhoudende lage rente en hebben grootmachten zoals China eerder dit jaar aangekondigd om in plaats van Amerikaanse staatsobligaties meer grondstoffen te gaan inkopen. Genoeg redenen voor de goudprijs om de $1.000,- dus weer op te zoeken. In de afgelopen 5 jaar is de prijs van goud van 400 naar 1000 Dollar gestegen. De actuele prijs van een troy ounce ($980,-) is met de huidige wisselkoers van de EUR-USD (1,425) echter maar € 687,- waard.

Over de auteur

Oprichter van Biflatie.nl. Ondernemer in de vis en in het goud. Schrijft zo nu en dan nog over de economie, het monetaire systeem, crypto's en de beurs.