De goudprijs is deze week uitgebroken boven de $1.360 per troy ounce. Het is voor het eerst in 6 jaar tijd dat de goudprijs boven dit niveau noteert. De weg richting de 1500 dollar ligt open, volgens verschillende analisten. Daarna ligt er een weerstand op $1.550. Zie hieronder de grafiek via SRSroccoreport.

Nog meer QE?

Het besluit van centrale banken (zowel de FED als de ECB) om mogelijk wederom te gaan verruimen en de rente verder te gaan verlagen, heeft ervoor gezorgd dat er een run op goud is ontstaan.

ABN verwacht lagere rente

De ABN Amro verwacht dat de Europese Centrale Bank (ECB) in september alle drie de rentetarieven met 10 basispunten naar beneden zal bijstellen. Eerder liet de bank al weten dat de outlook voor goud er goed uitziet. Een lagere rente is over het algemeen positief voor de goudprijs.

Eén reactie

  1. Kapitalist systeem is kapot verwoest wereld klimaat en gewone mensen wereldwijd worden financieel klein gehouden door lage lonen geen pensioen en de Rijken nemen alles en verwoesten nu Amazone gebieden dankzij in pistolero Presidente by by World
    To Live

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: