Griekenland niet failliet maar U wel

De net 70 jaar geworden Wolfgang Schäuble, reageerde als een duvel uit een doosje toen een Zweedse minister aangaf dat het met Griekenland niet goed zou aflopen. “Griechenland bleibt in der Euro-Zone, da gebe es nichts zu diskutieren und ich erwarte keine Staatspleite Griechenlands.” Zo nu weten we het definitief. Griekenland kan en mag niet failliet. Zal koste wat het kost gered worden ook al vraagt dat vele honderden miljarden of meer.

Bedrijven en particulieren

Heel anders gaat het er momenteel aan toe met duizenden bedrijven en particulieren in ons gewone Nederlandje. Hier staan geen redders klaar met enkele tientallen duizenden euro’s, is er geen enkele hulp van de EU, de ECB of het IMF. Het gaat immers maar om “kleine bedragen” en om gewone mensen of  bedrijven.

In het 3e kwartaal 2012 zijn er 2084 bedrijven failliet gegaan. Een groot deel daarvan bestond uit eenmanszaken of vennootschappen, waardoor men bij een faillissement persoonlijk aansprakelijk is met het volledige hebben en houden. Ook heel wat gewone particulieren raken steeds vaker werkloos met als gevolg een directe financiële terugval. In het geval men huizenbezitter is, met een flinke hypotheek, geeft dit al snel problemen. Voor mensen die lange tijd zonder werk blijven is de kans groot dat men uiteindelijk in de bijstand gaat komen en dan is het drama helemaal niet meer te overzien.

Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen

In het geval u als particulier terecht gekomen bent in een uitzichtloze situatie wat betreft uw schulden, is er een bepaalde gevallen en onder veel voorwaarden soms een schuldsanering mogelijk. U snapt vast wel dat alle bezit vooraf verkocht moet zijn (Huis, auto en andere zaken van waarde). Daarna wordt het drie jaar van een absoluut minimum rondkomen, waarbij u en uw eventuele partner geacht worden fulltime te werken ongeacht kinderen of wat dan ook. Blijft u gedurende die drie jaar aan álle voorwaarden voldoen dan worden de overblijvende schulden kwijtgescholden en kunt u met een schone lei beginnen.

Vergelijk met Griekenland, Spanje of de banken

Uit de artikeltekst blijkt dat u als gewone simpele persoon veel harder wordt aangepakt als bijvoorbeeld de banken en landen als Griekenland of Spanje. Laatstgenoemde hebben zodanig hoge schulden opgebouwd dat bij niet betalen het hele systeem van financiering van staten en of bedrijven in het gevaar kan komen. Zij hebben dus macht, kunnen dreigen met de ondergang van Europa, van het geldsysteem of nog erger van de westerse wereld, als ze niet worden geholpen.

Geen EU-land failliet!

Op basis van alles wat tot nu toe is gebeurd mogen we dan ook wel stellen dat  duidelijk is dat er geen enkel land in de EU failliet mag gaan volgens de huidige machthebbers. Het gevolg daarvan is duidelijk. Alle hulp, in welke vorm dan ook, zal uiteindelijk door ons burgers betaald moeten worden. In aanmerkingen komen directe belastingen, inflatie, importheffingen, betaling van eigen bijdragen voor van alles en nog wat en meer.

Onzekerheid blijft troef

Hoewel de machthebbers inmiddels wat sussende geluidjes laten horen is de economische situatie nog steeds hoogst onzeker. We kunnen nu al op al onze vingers natellen dat de economische groei in Nederland het komende jaar flink zal tegenvallen als de tot nu toe ingeslagen weg van lastenverhoging wordt voortgezet.

Ten slotte: Blijf opletten wat de lastenverhogingen betreft. Politici hebben ontdekt dat marketing ook in de politiek goed dienst kan gaan doen. We hebben nu al een sociaal leenstelsel voor studenten. Nu nog een sociale ondersteuning van de huisarts, het ziekenhuis, de apotheker, de gemeente en verder. Lang leve sociaal.

29 reacties

 1. Zoals ik 2 topics eerder schreef:

  Al die rampenberichten hier houden nou al een jaar of 2 aan, ondertussen is het zo dat alles LANGZAAM achteruitgaat.

  Dat is de truuk van de elite.
  Onthoud goed wie er aan de touwtjes trekken, en van de dienst uitmaken als het gaat om K-klappen en instortingen.

  Langzaam aan dan breekt er geen MASSAAL protest uit.

  Onderschat ze niet ze hebben alle middelen in handen en kunnen het HEEL lang te rekken.
  Het enige wat wij merken is dat alles steeds langzaam achteruitgaat.

  Zo komt er langzaamaan steeds meer macht bij de toplaag te liggen (midden verdwijnt) want hoe slechter het met mensen gaat in de onderlaag hoe meer ze strijden voor banen/geld, enz. Dit is gewoon allemaal opgezet spel.

  WO3 is al lang bezig, alleen is het zonder tanks dit keer, economisch.

 2. M’n komplimentjes aan Madman; mooi gezegd / goed gezien !

  Op z’n laatste zin na dan (‘zonder tanks’), die raakt kant noch wal.

  Maar daar komen we nog wel achter …

  En de AIVD en de MIVD ?

  Met kilo’s zand in hun ogen speelden die maar met hun zuignapjes ; er zat ook niet veel anders meer op, hè ?

  Immers, ze deden slechts wat hen was opgedragen door hun wàre bazen …

  ‘ The Deep State ‘ ja, goed gezien …

 3. IMF: nog 2 jaar tijd voor het failliete Griekenland om de zaakjes fiscaal te regelen. ‘Onze’ de Jager: Griekenland moet hervormingen meteen doorvoeren. Want De Jager kan niet meer Nederlandse centjes bloeden die met rente terugkomen natuurlijk. En het IMF pleit voor verlenging van de geldtransfer van noord naar zuid. Belastinggeld naar een totaal uitgewoond financieel stelsel.

  Financieel fascisme, leugenachtige politici en insolvabiliteit. Een
  prachtige combinatie.

  http://www.businessweek.com/news/2012-10-14/de-jager-says-greece-needs-to-make-fiscal-reforms-immediately

 4. @2 KnowtoMuts kon je t nie laten 🙂 ? Jij was toch weg? 😆 Je zat toch vast in een Thais bordeel? :-* 😮

  In een oorlog worden mensen met geweld onderdanig gemaakt nu is het financieel…

  Hoezo raakt dat kant noch wal?

  Het is de elite die de meeste oorlogen (van 2 kanten) financierde voor persoonlijk gewin…de conventionele oorlogen, nu doen ze hetzelfde maar veel sneakier.

 5. Er dreigt een wereldwijde HONGERcrisis! Op http://www.trouw.nl/tr/nl/4332/Groen/article/detail/3331516/2012/10/14/Verenigde-Naties-alarmeren-Wereldwijde-voedselcrisis-in-2013.dhtml lees ik het volgende:

  [quote]Verenigde Naties alarmeren: ‘Wereldwijde voedselcrisis in 2013’

  Door: Redactie − 14/10/12, 12:21 − bron: DeMorgen.be

  De graanreserves in de wereld zijn zo laag dat extreme weersomstandigheden in de Verenigde Staten of andere voedselexporterende landen volgend jaar zouden leiden tot een hongercrisis op wereldschaal, zo waarschuwen de Verenigde Naties.

  Door de dit jaar mislukte oogsten in de VS, Oekraïne en andere landen, zijn de graanreserves geslonken tot hun laagste niveau sinds 1974. De Verenigde Staten, die dit jaar hittegolven en droogte kenden, hebben nu een historisch lage reserve aan maïs van 6,5 procent van wat het volgend jaar verwacht te consumeren.

  Meer consumeren dan produceren
  ‘We produceren minder dan we consumeren. Daardoor raken voorraden uitgeput. De aanvoer is enorm klein en over de hele wereld zijn de reserves bijzonder klein. Daardoor is er geen ruimte voor onverwachte omstandigheden volgend jaar’, stelt Abdolreza Abbasian, economist bij de Voedsel- en Landbouworganisatie (FAO) van de Verenigde Naties.

  Doordat de voedselconsumptie in zes van de afgelopen elf jaar groter was dan de productie, hebben landen hun reserve zien slinken van gemiddeld 107 dagen tien jaar geleden tot gemiddeld 74 dagen recent.

  De prijzen van belangrijke gewassen als graan en maïs komen al in de buurt van het niveau waardoor in 2008 rellen uitbraken in 25 landen. Volgens nieuwe cijfers van de FAO zijn wereldwijd 870 miljoen mensen ondervoed en grijpt de voedselcrisis om zich heen in de Midden-Oosten en Afrika. De productie van graan zal dit jaar 5,2 procent kleiner zijn dan vorig jaar en ook de oogsten van de meeste andere gewassen, rijst uitgezonderd, dalen.

  © ap.
  Klimaat onbetrouwbaar
  Een van ’s werelds belangrijkste milieu-experts en voorzitter van het Amerikaanse onderzoekscentrum Earth Lester Brown waarschuwt dat het wereldwijde voedselsysteem elk moment kan instorten, wat voor nog eens honderden miljoenen mensen ondervoeding zou betekenen en tot rellen zou leiden. Het klimaat is immers niet meer betrouwbaar en de vraag naar voedsel neemt zo snel toe dat een instorting onafwendbaar. Tenzij dringend wordt ingegrepen.

  ‘Voedseltekorten hebben in het verleden al beschavingen ondermijnd. We zijn op dat pad. Elk land tracht zich veilig te stellen. De wereld leeft van jaar tot jaar’, schrijft Brown in een nieuw boek.

  Volgens Brown stort de voedselbevoorrading in door toedoen van speculanten die de hand leggen op miljoenen vierkante kilometers goedkope landbouwgrond, de verdubbeling van de internationale voedselprijzen op tien jaar tijd en de dramatische inkrimping van voedselreserves.

  Dit jaar zal de wereld voor de zesde keer in elf jaar tijd meer consumeren dan we produceren, grotendeels door extreem weer in de VS en andere belangrijke voedselexporterende landen. Vorige week verklaarde Oxfam dat de prijs van sleutelgewassen zoals graan en rijst in de komende twintig jaar kan verdubbelen, wat rampzalig zou zijn voor de miljoenen mensen die een groot deel van hun inkomen aan voedsel besteden.

  Van overvloed naar schaarste
  ‘We treden een tijdperk binnen van stijgende voedselprijzen en toenemende honger. Voedselvoorraden raken uitgeput en grond wordt het meestgezochte goed. We schuiven op van een tijdperk van overvloed naar een tijdperk van schaarste. De geopolitiek van het voedsel overschaduwt snel die van de olie’, stelt Brown.

  ‘De situatie is niet tijdelijk. We snijden een nieuw hoofdstuk aan. We zullen op steeds meer plaatsen voedselrellen zien. Gewapende conflicten vormen niet langer de grootste bedreiging voor onze toekomst, maar wel de klimaatverandering, de bevolkingsgroei, watertekorten en de stijgende voedselprijzen.'[/quote]

  Zal deze aankomende voedselcrisis er toe leiden dat het gewone volk in Europa dan pas in opstand komt? Stel dat onze dagelijkse boodschappen twee keer zo duur worden, dat pikt niemand en zal er toe leiden dat het volk heel erg boos wordt!

 6. Je kunt wel roeptoeteren dat kost ewat kost griekenland niet failliet mag gaan.
  Maar griekenland wordt steeds onstabieler.
  Griekenland kan zelf uit de euro stappen.
  De huidige regering kan weer klappen.
  Steun voor politici om dit pompen of verzuipen beleid door tezetten wordt steeds kleiner.
  US en EU zijn momenteel met massa geldcreatie bezig zonder onderpand!.
  Als je de middenstand en de onderste laag langzaam weg vaagt , blijfven alleen de multinationals over.
  De gewone man zal bloed ruiken als ie niet meer kan rondkomen en verder in de schulden weg zakt.
  Eigenlijk maak ik me niet meer druk om al die politici en geklungel en de banken macht.
  De boel gaat klappen…..kweste van tijd …niks nieuws

 7. @Moin, ik denk dat de eersten die het gaan merken de inwoners van Afrika zullen zijn. Ik blijf bij mijn plan zaden in te gaan slaan in januari. Zal eerdaags maar eens het verlanglijstje opmaken.

  Graan en mais, het zit in heel veel produkten. Dus dat er veel produkten in prijs gaan stijgen geloof ik wel. Maar gelukkig kunnen we in NL ook veel verbouwen. We mogen dankbaar zijn dat we hier vruchtbare grond hebben.

  Ik zei al eerder, ik zit er over te denken als volgende stap (na aanschaf van zaden) mijn tuin anders in te delen om alvast het e.e.a. in gereedheid te brengen mocht die crisis zijn intrede doen.
  Ik vrees voor de mensen in de stad en in flats die geen mogelijkheden hebben om zelf wat te planten c.q. te verbouwen. Anarchie kan op de loer liggen zodra de voedselcrisis zijn intrede doet. Mocht er echt totale anarchie plaats vinden, ben ik weg. Ik pak mijn PM en ben weg.

  @Madman, liever een Thais bordeel dan een Nederlandse. Lokatie is belangrijk in deze, als je de dames niet leuk vindt dan ben je in ieder geval in een land waar ze je met open armen ontvangen, waar het lekker weer is en het eten 99 van de 100 keer lekker is 😉 Doet u mij maar enkeltje 😉
  O ja, voordat mensen misschien een verkeerd beeld van mij krijgen; de eigenaren en bezoekers van hutten waar ze jongetjes verpatsen mogen ze van mij aan de hoogste boom opknopen, schandpaal, guillotine, of All ‘of the above’.

 8. Wat een gekkenhuis is de EU toch. De logica LIJKT ver te zoeken.
  Griekenland mag niet failliet gaan, maar wat Duitsland betreft kan er geen sprake zijn van verdere schuldenreductie?????
  Daar klopt geen reet van. Griekenland gaat namelijk helemaal NIETS terugbetalen anders gaan ze failliet, en dat mag niet.
  En Griekenland gaat waarschijnlijk ook al die bezuinigingen niet realiseren, ook niet met één of twee jaar uitstel. Dat krijgen we dus pas weer over één of twee jaar te horen. Helaas, helaas, het zat allemaal weer tegen.
  En dan begint het gezeik weer opnieuw, maar ze hebben weer tijd gewonnen en tegen die tijd is de politieke unie al een feit en dan hoeft er naar het volk niets meer uitgelegd te worden. Heel doorzichtig eigenlijk.
  Nu die politieke unie er dus nog niet is, moet het volk zich koest houden en dat gaat vrij gemakkelijk. Dat is de reden dat die troika in Griekenland vertoeft, gewoon handig communiceren naar m.n. de Nederlanders en de Duitsers dat het het welliswaar wat tegen zit maar dat verder alles redelijk volgens afspraak verloopt.
  De waarheid is natuurlijk dat daar helemaal geen sprake van is, en dat ze volgens de regels eigenlijk geen geld meer zouden mogen krijgen. Maar dan gaan ze failliet en dat mag niet.
  Mijn God, wat zou ik graag willen weten waarom die troika steeds meer tijd nodig heeft. Ik lach me rot als ze pas weer terug mogen komen na de de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Dus toch!! Vuile huichelaars.
  Het is dus heel simpel: Griekenland MAG inderdaad niet failliet, en tegelijkertijd moet de schijn worden opgehouden dat er zorgvuldig met belastinggeld van de rijkere landen van wordt omgesprongen ( het tegendeel is waar ).
  Beetje uitstel, beetje masseren, manipuleren van cijfers tot we erin gerommeld zijn, en dan zijn we verder uitgeluld.
  Met dank aan al die brave burgermannetjes ( en burgervrouwtjes, want die zijn NOG volgzamer, NOG burgelijker en altijd voor SAMEN brrrrrrr ) die al die ’tegenstrijdige’ signalen niet kunnen of niet willen duiden.
  Maar, ik heb er toch wel vertrouwen in dat het één grote fiasco wordt.
  Een politieke unie met één munt kan alleen werken als er sprake is van een homogene cultuur, en daar is geen sprake van, in nog geen honderd jaar.
  Een politieke unie gaat de kans op oorlog VERGROTEN.

  @ KTM, toch te verknocht aan Biflatie hè. Gelukkig.

 9. #7 Moin,

  Als we nog meer voedsel in de tank van de auto gooien is er nog eerder een voedsel tekort.
  Wat een stelletje aso s, die corrupte politici.
  De halve wereld laten verhongeren voor onze heilige koe.
  En dan nog te bedenken dat bio brandstof even veel kost aan productie dan het oplevert.

  @Knowtoomuch, goed om je bijdrage weer te lezen!

 10. Hun Eu ECB hebben als werkprincipe Centralisatie.
  Alles in en vanuit Brussel, ECB Frankfurt.

  Centralisatie heerst. Banken en Multinationals en dromerige neo fascistische idealen van politici. Zie Meurkel bepalen die Eu.

  Nationalisme is welvaart, activiteit en bloei.
  Je moet van Nationalisme naar Eu-Centralisatie.

  Nederland moet juist decentraliseren = nationaliseren als land.

  Centralisatie is werkeloosheid 11%, 13.000 bedrijven failliet per jaar, armoede en honger.

  Decentralisatie betekent letterlijk ‘ont-centraliseren’. Henry Mintzberg geeft in zijn boek Organisatiestructuren voordelen van decentralisatie.
  Decentralisatie kan plaatsvinden door autonomie en door medebewind betekent soevereiniteit

  Centralisatie is de eu-mantra, geen Nationalisme meer.
  Ned.Nationalisme heeft ons o.a goede pensioenen en HRA verworven.

  Die mogen niet meer – deze moeten gecentraliseerd worden aan eu-normen en waarden.
  Meer werkelozen- meer bedrijven failliet- die trend zal doorgaan. De ramkoers van VVD. 10% Rijk met 90% arm.

  Decentralisatie –autonomie en mede bewind is toekomst.
  Bestudeer de tendensen van Centralisatie eens hoe en waarom.
  O.a. zie dat Centralisatie leidt tot Schulden. Dat heeft redenen en beiden hangen nauw samen.
  Lees decentralise or die e.a.in o.a de VS.

  http://www.alt-market.com/articles/1050-decentralize-or-die

  Nationalisme betekent verder leven.. Die Eu heeft een hekel aan soevereiniteit. Soeverein betekent weinig of geen schulden, verantwoording voor je fam en vrienden.

  Nu ontstaat er haat en afkeer tegenover de griek, de italiaan en de spanjool.

 11. @max29 Ik geloof ook dat de enige oplossing gaat zijn :decentralisatie. Terug naar een netwerk van kleine autonome gemeenschappen die als een netwerk met elkaar samenwerken.

  De macht naar een grote onderlaag ipv naar een (1) kleine top.

  Zodat mensen zich ook weer meer betrokken en gewaardeerd kunnen voelen ipv een nummer in de grote hoop, waarbij beslissingen voor hen gemaakt worden een onbereikbaar beslissingsorgaan dat niets van de situatie ter plekke afweet.

  Natuurlijk is het tegenovergestelde de ideale situatie voor de machtswellustigen.
  Een ivoren toren, waarin beslissingen voor honderden miljoenen gemaakt worden , waarbij feedback onmogelijk is gemaakt.

  Zo veel mogelijk terugtrekken uit het systeem is dan ook het beste lijkt mij, qua levensbehoeften zo zelfvoorzienend mogelijk worden.

 12. De wereld is aan het veranderen en het ziet er naar uit dat Europa (en ook de VS) een land onder de landen wordt. Ik kom net uit Azië, daar geen crisis. Integendeel. Overal hijskranen, drukte, voorspoed, optimisme. De status van het westen (VS en Europa) als leider van de wereld is voorbij. Je ziet nu al dat alle welvaart en macht zich richting het oosten verplaatst (en deels Zuid-Amerika). Veel opgeleide Amerikanen en Europeanen die ik gesproken heb tijdens mijn reis, zijn daar mee eens.

  China en zuidoost Azië als nieuwe zonnekoning van de wereld? Niet ondenkbaar.

  Maar wat kan Europa leren van Azië? Bijzonder veel. Tijdens mijn reis heb ik met veel Aziaten gesproken en mij vielen de volgende zaken op waar Europa veel van kan leren en ons continent weer op de rails zou kunnen krijgen

  Ondernemingszin

  Een fors deel van de Aziatische bevolking runt eigen bedrijfjes en handeltjes. Vooral Chinezen hebben hier een handje van. In Europa (met uitzondering van Nederland) is een fors deel van de bevolking afhankelijk van een werkgever, uitkeringen en toeslagen. Het uitgebreide verzorgingsmodel in veel landen ondermijnt ondernemingszin.

  Geen sociaal vangnet

  Door het ontbreken van sociale zekerheid zijn Aziaten afhankelijk van familie. Familie is hun sociale zekerheid en door de levensvatbaarheid van de familie te waarborgen wordt er hard gewerkt en gespaard voor onvoorziene omstandigheden. Het ontbreken van een sociaal vangnet zet aan tot productiviteit en spaarzaamheid.

  Cash

  Aziaten lenen zelden, als ze het al doen, dan voor een huis. Vrijwel alles wordt cash betaald (zelfs huizen) Consumptieve leningen doen ze niet aan. Als ze al lenen, dan voor een huis.

  Persoonlijk vind ik een goed sociaal vangnet wél belangrijk. Maar tegelijkertijd moet de overheid investeren in ondernemingszin. Dit soort forse (belasting) kortingen, gratis coaching en stimuleringsprogramma’s voor vooral het mkb.

  Europa heeft meer dan genoeg in huis om weer gezond te worden maar dan moeten we 2 zaken doen

  Inzien dat we niet meer de ‘leider’ van de wereld zijn. Arrogantie en ontkenning beperkt wijsheid en inzicht tot verbetering

  Accepteren dat Azië de nieuwe wereldleider is en kijken hoe we hier als continent van kunnen profiteren (en geloof mij er zijn bijzonder veel kansen!).

  Tot slot: Naast Azie, moet Europa zich verder richten op Afrika. Hier zijn ontzettend veel kansen en mogelijkheden. Vooralsnog investeert alleen China hierin en laat Europa dus veel steken vallen.

 13. Ik meen, na 14 maanden, weer eens een westers beurscrisisje in de lucht te zien hangen.

  Geen K-Klap, o nee, daar is het nog wat te vroeg voor, maar gewoon … zo’n slow-krachje dat een maandje of zo aanhoudt … een kwestie van de (negatieve) druk op de markt er weer eens ‘gecontroleerd’ uit laten lopen, nèt als in augustus ’11.

  Niets om van wakker te liggen dus ; de AEX even een dipke naar 270, om na drie weken weer lekker boven de 310 uit te spuiten zeg maar.

  Laten we zeggen dat ik die generale repetitie voor de K-Klap in de laatste week van oktober zie beginnen, mogelijk tot en met de eerste week van november, al kàn ik er natuurlijk (weer) eens een week naast zitten, net als in augustus 2011 ; vraag maar aan VanZaken, hij zij mijn getuige in deze, immers, toen mocht ik nog (nèt) dagelijks wat ‘vrije gedachten’ kwijt op rtlz.

  Ja, ik voel het aan m’n water …

  Mijn door mijn lever en nieren afgebroken whiskas bedoel ik …

  Ja, er hangt [i]definitely[/i] wat in de lucht …

  Het wordt ook weer eens tijd, hè ?

 14. @15, van de Berg,
  Een leuk positief verhaal, maar je loopt wel een beetje te hard van stapel.
  Erkennen dat China de nieuwe wereldleider is????
  Dacht het niet hoor, 1,3 miljard chinezen hebben minder in de melk te brokkelen dan een half miljard europeanen.
  Daar komt bij dat het een dictatuur is waar mensenrechten geschonden worden, kinderarbeid heel normaal is, en milieuvervuiling de gezondheid van de bevolking ernstig aantast.
  Voordat ze wereldleider zijn moet de economie nog twintig jaar in hoog tempo groeien, moet de dictatuur weg en de democratie geinstalleerd worden.
  Gaat allemaal voorlopig niet geruisloos gebeuren. Er staat China nog heel veel sociale onrust te wachten en stagnatie van de economische groei.
  Bovendien zijn de Chinezen niet bepaald het type wereldleiders. Ze hebben HET gewoon niet, missen de x factor of zo, denk ik.
  Toen in Europa de ‘verlichting’ begon gingen ze ontdekkingsreizen organiseren, de wereld onderwerpen ( bedoel ik uiteraard niet positief ), de Chinezen gingen letterlijk muren bouwen, en figuurlijk muren opwerpen tegen verdere (geestelijke) ontwikkeling.
  Ik bedoel, Europeanen zijn extrovert, naar buiten gericht.
  Chinezen zijn introvert en naar binnen gericht.
  Nee, de rol van wereldleider is niet voor hun weggelegd.
  Hoeft ook niet.

 15. Ik heb al op diverse sites geschreven over TARGET2 hoe de ECB de noordelijke landen gijzelt met TARGET2 Iedere keer als ik het plaats wordt het van de site gehaald. Bij NU.nl kreeg ik een definitieve ban en werden al mijn post verwijderd alleen omdat ik TARGET2 daar publiceerde. De mainstream media zit in de zakken van de politici en daar krijg je alleen nog maar te lezen wat zij willen.

  . Als Griekenland uit de EU stapt dan zal Portugal, Spanje en Italie volgen en dat gaat voor Nederland betekenen dat Nederland voor ruim 125 miljard het schip in gaat alleen al met TARGET2.

  Target2 is vele malen ernstiger dan het hele ESM !!!!!!!!!!!!!!!

  Lees hier over TARGET2 :

  Deel 1 : http://www.stocktradingnieuws.com/eurozone-in-crisis/al-eens-van-target2-gehoord.html

  Deel 2 : http://www.stocktradingnieuws.com/eurozone-in-crisis/schrikken-doe-je-beter-vooraf-dan-achteraf.html

  Ik hoop dat dit voor u de zaak zal verduidelijken en zegt het voort.

  1. Beste den Brabander,

   Zou je niet eens een put-optie gaan afsluiten op de AEX? Met de voorkennis van Target2 kun je grofgeld verdienen door te speculeren op een koersdaling.
   Stuur mij gelieve wel een emailtje als het zover is.

   Dus target financiert ook met geld. Ach als ze in de VS met een QE 1 t/m 50 kunnen kunnen komen (onlangs hebben ze deel 4 afgesloten, geloof ik)
   Dan kunnen we hier wel Target 1 t/m 55 invoeren. En ltro 1 t/m 6.
   En permanent ESM 1 t/m 19.

   Het financiele systeem is na 2008 al 4 langs de rand van de afgrond gegaan.
   Wat mijn nu opvalt, is dat je geen berichten meer leest over banken die elkaar geen geld meer uitlenen, laat staan dat ze een kredietbehoefte nog hebben.
   LTRO lost dit op.

   Kijk de dokter die je ziek gemaakt hebt (de centrale bank), moet je ook weer genezen.

   Zodra die centrale banken niet meer met geld over de brug komen om de boel draaiende te houden dus zowel de irreeele en reeele economie dan mogen ze hangen en mag n. wellink met terugwerkende kracht richting guillotine begeleidt worden.

 16. @15 Berg. Bedankt voor de positieve schets over China en de Chinezen. Initiatief en spaarzaamheid, durf en saamhorigheid, waren dat geen elementen die vroeger bij de VOC ook hoog in het Vaandel stonden? Wat het sociale vangnet betreft of beter gezegd het ontbreken daarvan, laat zien dat alles meerdere kanten heeft. Dat wij het wel hebben is tegelijk zegen en last. Bij nogal wat mensen ontbreekt daardoor de drive om zelf écht aan de weg te timmeren, raakt de creativiteit en het initiatief bedolven onder een dikke laag zachte watten en verdwijnt de saamhorigheid onder de deken van de staatszorg en staatsverantwoording.

  @17 Verontruste Burger. Ik denk dat China wat meer krediet verdient. Honderd jaar geleden was er bij ons nog sprake van een aristocratie, leefden er nog heel wat gezinnen in plaggenhutten, was de lucht ernstig vervuild door het stoken van kolen. Nu hebben we het economisch gezien enorm veel beter en leven we in een democratie. Maar wat houdt dit nu feitelijk en praktisch in. We mogen vrij kiezen dat is waar, maar wat daarna. Wie de documentaire “De erfenis van Pim: 87 dagen ruzie” heeft gezien, die mag toch hopen dat het volk het niet voor het zeggen krijgt. Roepen dat het allemaal anders moet, wat ook de PVV deed en doet, is heel wat anders dan praktische plannen hebben en ze over langere tijd kunnen uitvoeren en dan zijn wij nog niet eens met twintig miljoen mensen waar je het in China hebt over meer dan 1,3 miljard inwoners. Systemen op zich of je er nu het label democratie of dictatuur op plakt zeggen niets over de praktische situatie. Mede omdat er nu in China miljoenen mensen hoog of hoger worden opgeleid zullen er ook daar veranderingen gaan ontstaan.

 17. @20 Ben, je hebt wel gelijk hoor. Ik bedoelde het minder negatief als het overkomt.
  Ik ben ook zeer kritisch, als jij over de westerse democratie/ beschaving.
  ‘VOC mentaliteit’ had veel schaduwzijden.
  Was wel de bedoeling om de euforie over China wat te temperen, maar ik snap ook wel dat China niet in één of twee generaties alles kan inhalen zonder ‘problemen’. Van een agrarische maatschappij naar technologisch moderne ‘democratische’ maatschappij.
  Ik denk ook dat chinezen geen ‘wereldleiders’ worden, maar dat is natuurlijk niet negatief bedoeld.
  De westerse hegemonie was ook niet altijd toppie voor de gemiddelde wereldburger.
  Het klonk wel wat negatief, nu ik het nog eens las.

 18. @15 de VOC was alleen formeel nederlands. Enkel het materieel en de poen. De boten werden bevolkt door buitenlanders en de kapiteins waren vaak ook buitenlander.

 19. En nu , wat kopen wij voor deze wijsheid, de eurofielen houden angstvallig de EU bij elkaar .
  Griekenland mag door modderen om de bankiers hun zakken te laten vullen met ons dom gestort geld .
  Vele volgevreten Europarlementariërs behouden hun pluche plekje van € 13.000,-per maand exclusief de onkosten vergoeding.
  Van Rompuy en Barroso behouden hun nietszeggende niet democratische gekozen functie als de EU maar in stand gehouden word , inclusief de zwakke failliete broeders.
  En wij mogen ongegeneerd de broekriem aantrekken voor dit waardeloze feestje van elite .
  Dan kunnen wij net zo goed over het weer gaan praten omdat wij daar ook geen invloed op uit kunnen oefenen .
  Vanaf 2008 zijn wij met elkaar op dit forum bezig om de crisis te beschrijven met vele herhalingen van zetten .
  Maar een ding houd ik eraan over na al die jaren , een zure smaak met de wetenschap van wijsheid in de kan en de geest in de fles , in een verrotte wereld vol hebzucht.

 20. Rinus , jongen, jij hebt er goed over nagedacht.

  Ik ben het helemaal met je eens.
  Ik denk dat het ook zo is dat het voor dit moment eigenlijk ieder voor zich is om een actie te nemen en welke actie dat is, hangt van elke persoon zelf af en van de mogelijkheden. Let op: ik ben eigenlijk meer voor samenwerken, maar dat zal een automatisch gevolg zijn.

  Ik vind het wel mooi verwoord door dhr Sassen in zijn column…
  http://www.telegraaf.nl/dft/goeroes/alexandersassenvanelsloo/13068297/__Crisisbescherming__.html

  Of het nu een totale instorting wordt of een langzame achteruitgang van levensstandaard…op een gegeven moment zal het wel zo zijn dat armoede uitbreekt.
  De basale levensbehoeften worden dan essentieel.
  Hier kun je nu al op inspelen door je te informeren hoe je voor jezelf in deze behoeften kan voorzien.

 21. En toch blijf ik er bij dat we zelf die keuze hebben gemaakt,tenminste de mensen die de pvda en vvd zo groot gemaakt hebben .
  Zijn we dan met zijn allen zo slecht voorgelicht ? of weten ze niet waar het om gaat, ik denk het laatste , ik vemoed dat als je de straat op gaat meer dan 90 % niet weet wat het esm inhoud en de gevolgen hiervan voor onze welvaart, mocht het mis gaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: