Griekse banken wederom in de problemen

greeceEr was maandag weer crisisberaad in Griekenland tussen de Minister van Financiën (de beste man heet Yannis Stournaras en lag vorige week nog in het ziekenhuis) en de Griekse banken federatie. Op de agenda stond maar één punt; de Griekse banken. De optie dat Griekse banken de fors in waarde gedaalde Griekse staatsobligaties zouden kunnen inwisselen voor nieuwe obligaties die door het ESM zullen worden uitgegeven, werd uitgesloten

Herkapitalisatie banken uitgesteld

Tevens werd duidelijk dat de herkapitalisatie van de Griekse banken waarschijnlijk vertraging gaat oplopen. Aangezien niemand precies weet hoe lang de banken het zelfstandig nog kunnen volhouden, daalden de aandelen flink. De levensvatbaarheid van de banken hangt vrijwel geheel af van de Europese steun. Het Griekse ministerie van Financiën liet maandag tevens weten dat de kwartaalcijfers en resultaten van de Griekse banken zullen worden uitgesteld tot eind november, als gevolg van de vertragingen van de herkapitalisatie.

beurs griekenland

Beurs in Griekenland daalt 6,3%

De Athens Stock Exchange General Index daalde maandag 29 oktober met 6,3%. Vooral de banken moesten het dus ontgelden. De financiële deelindex van de ASE sloot zo’n 14% lager. De grootste dalers waren Piraeus Bank (-18%), National Bank of Greece (-17%) en Alpha Bank (-13%). Er sloot slechts één fonds in de plus en dat was Plastika Kritis (+0,7%).

Griekse beurs afgelopen maanden gestegen

Hoewel de beurs in Griekenland maandag in mineur was, is de Griekse beursindex de afgelopen maanden fors gestegen. Zo lang er miljarden richting Griekenland blijven vloeien, maken de beleggers zich schijnbaar niet zo’n zorgen. Wie een paar maanden geleden geld in de Griekse beurs zou hebben gestoken, zou goede rendementen hebben behaald. YTD (Year To Date) noteert de Griekse beursindex +20,5%, terwijl de Nederlandse AEX-index YTD slechts 5% is gestegen.

35 reacties

 1. Stel je voor ,jij en ik en nog een aantal anderen,vormen vanaf morgen een clubje,de Vreudeclub. Omdat we in het verleden wel eens ruzie hadden en we dit in de toekomst moeten zien te voorkomen moeten we de club van de vreude oprichten. Zo kunnen we met zijn allen in vreude leven, gewoon heel mooi! En we nemen allemaal dezelde munt om het te vieren! En je kunt er ook bijhoren en jezelf en je kinderen een betere toekomst geven! Moet je wel aan bepaalde eisen voldoen, maar die zijn best bespreekbaar….
  Ikzelf en nog een paar clubleden zijn helemaal gericht op geld verdienen en weelde, ik heb veel geld en wil het tegen rente graag uitlenen… jij en ook nog een paar andere leden van de club zijn tevreden met minder en doet het wat relaxter aan, je werkt , verdient wat, houd wat op reserve en verder geniet je van het leven.

  Ik maak je helemaal gek door te vertellen dat je wel geld van mij kunt lenen om zo een beter leven te kunnen leiden en dat je dat makkelijk kunt bekostigen.Ik reken je dat voor op papier via mooie rekenmethoden. Het kost je bijna niets extras! Je zult je kinderen ook veel meer kunnen geven en veel meer kansen kunnen bieden!!
  Het ziet er heel mooi uit en je leent veel geld van mij , je tekent een contract en het gaat een tijdje goed maar steeds minder want omdat je harder moet werken en eigenlijk was je dat helemaal niet je intentie en het voorbeeldrekensommetje was een beetje mooier op papier dan in werkelijkheid, maar nu moet je wel, want je bent er prachtig ingeluisd.Je kunt steeds minder terug betalen. Ik zeg geeft niet joh, dan leen ik je nog wat meer, het komt wel goed.
  Op het laatst heb ik je volledig in mijn macht.
  Nu ben je mijn slaaf, en je bent van mij.
  En mijn verlies wil ik niet nemen,kan ik zelfs niet nemen omdat ik dan zelf failliet kan gaan.Want ik heb hetzelfde truukje uitgehaald met meerderen die zich bij het clubje hebben aangesloten. Dus zal ik jou, en de rest van het clubje net zo lang laten slaven tot ik mijn geld terug heb MET RENTE natuurlijk.

  Eigenlijk gaat het dus niet jouw problemen, maar over mijn hebberigheid waarmee ik jou in de val heb gelokt. Met de mooiste beloftes voor jou en je kinderen. En wanneer ik eerlijk ben was dat al de opzet van het begin.
  Ik moet nu helaas ook de slaven van mijn eigen kinderen (ik leerde ze mijn truuk) korten, en ze geld laten lenen aan jou en een paar anderen om zelf mijn uitgeleende geld terug te krijgen, maar daar geef ik niet zoveel om, dat is goed voor ze, worden ze hard van.
  Ik vertel ze echter wel dat jij er de schuld van bent.

  Gelukkig heb jij lekker veel kinderen, en ik verplicht je om die ook voor jou te laten werken zodat die kunnen helpen om jou schuld te betalen. Dan eten ze maar wat minder en leven in een kartonnen doos.

  Uiteindelijk doe ik het allemaal voor opa. Wat opa heeft me dit allemaal geleerd en geeft me advies, en ook geld natuurlijk!
  Alles voor opa, want opa’s grote droom is de baas zijn over alle kinderen op heel de planeet.

  Want opa redshit (hij kakt best veel bloed , bloed vergieten ruimt lekker op zegt hij dan ) weet wat het beste is voor alle kinderen zegt hij.

  Opa zegt ook dat we eigenlijk een wereldclub moeten maken. Dat is beter voor ons allemaal. En hij en nog een paar opa’s moeten dan de baas worden. Dat is het grote plan wat opa heeft. Heeft ie van zen vader, die wou dat ook al…omdat zijn vader dat wou…

  Its all in the familie, zo zou je het kunnen zeggen…

 2. The HFSF, funded from the country’s EU/IMF bailout, has already injected 18 billion euros into the four biggest lenders as part of the recapitalization.

  The fund expects to be allocated about 23 billion euros out of Greece’s next 31.5 billion euro aid tranche which has yet to be disbursed as the government and international lenders have still to seal a crucial austerity package. http://www.reuters.com/article/2012/10/29/us-greece-banks-idUSBRE89S0KP20121029

 3. @ Madman zo is het maar net. Door schulden zijn mensen tot slavernij veroordeeld. Het gaat hier om individuele schulden, maar burgers worden ook tot slavernij gedwongen door schulden van de overheid.
  Kijk naar Griekenland, de elite heeft de schulden veroorzaakt door belastingontduiking en doordat ze politiek/economisch verantwoordelijk zijn voor wanbeleid. Het Griekse volk mag nu de prijs betalen door voor hongerloontjes ( slaven ) te moeten werken, terwijl de corrupte elite ondanks de bankroetstatus van het land hun illegale zwitserse bankrekeningen zien stijgen ( let wel, mede door jou en mij gefinancierd hè, is wel een feit hè, geen ophitserij zoals miljoenen schapen dit zouden noemen, maar die komen er nog wel achter wat feit is en wat fantasie is ).
  De schande is zo ongelooflijk onvoorstelbaar groot. Ik lees net dat een journalist in Griekenland gearresteerd is omdat hij de Griekse regering erop gewezen heeft dat er met de lijst met namen van Griekse criminele belastingontduikers waaronder vooraanstaande politici, nog niets is gebeurd. Vervolgens heeft hij zijn journalistieke verantwoordelijk genomen en moet dat dus met een arrestatie bekopen ( alweer een feit, geen fantasie of ophitserij ).
  En denk nou niet dat alleen Griekse politici hiervoor verantwoordelijk zijn. Waarschijnlijk zitten EU prominenten achter deze verduisterpraktijken. Alle informatie die niet welgevallig is wordt gecensureerd of vernietigd. Zo gaat dat in de EU, en het zal alleen maar erger worden, zodra de Europese dictatuur een feit is. Niemand die immers überhaupt nog iets KAN ondernemen tegen de heerschappij van de elite.
  Maar, ik wou nog zeggen dat we niet alleen via schulden tot slaaf gemaakt worden.
  Nederland voert als één van de weinige landen een financieel degelijk beleid en er zijn veel mensen die een positief eigen vermogen hebben. Toch worden zij ook tot slaven gemaakt. Gewoon omdat ze sowieso niets meer te zeggen hebben maar ook omdat ze steeds harder moeten werken ( alle cijfers van het CBS zijn onderdeel van het complot ) om nog rond te kunnen komen. Een deel van het geld dat ons eigenlijk toekomt gaat op oncontroleerbare wijze naar de wereldwijde elite en deels gaat het op aan ondemocratisch afgedwongen solidariteit met armlastige EU landen ( komt overigens niet ten goede aan de mensen daar maar gaat naar de elite werkzaam bij malafide banken etc )
  In de jaren zeventig en tachtig kon je van een modaal inkomen een gezin onderhouden, terwijl dat nu niet kan.
  Ik snap wel dat we iets meer spullen hebben, maar het CBS schaamt zich er niet voor te beweren dat Jan met de pet nu twee keer zo’n hoog besteedbaar inkomen heeft als toen.
  Overduidelijk een bewijs van gerommel met cijfers.
  Waar zijn de tijden dat je je als man een huisvrouw kon permitteren, hi, hi

 4. @VB er is maar 1 ding echt, en dat is de natuur.

  Mijn grote vriend urbanus heeft dat heel mooi bezongen.

  http://www.youtube.com/watch?v=O6YwjMitB7s

  Heb je wel eens gehoord over de leeuw die een antilope doodde en het overschot tegen winst verkocht aan de aasgieren?
  Is dat de definitie van ontwikkeld zijn?

  De aboriginals die in australie leefden , nu helaas in reservaten, namen wat ze nodig hadden uit de aarde, maar alleen dat. De rest steken ze terug in de aarde om verder te groeien. Voor later.

  Wat is intelligentie? Pakken wat je pakken kan? Nou nou…… Wat is de moderne mens toch ontwikkeld.

  Om vrij te worden van de machtsgeile opa’s is er maar 1 manier en dat is om voor jezelf uit de natuur water, eten , onderdak, evt energie en warmte te voorzien.

  Dat zijn de machtsposities van de opa’s waarmee ze ons gaandeweg in de tang hebben gekregen. We zijn uit gemakzucht afhankelijk geworden.

  Maak je vrij , wordt zelfvoorzienend. Zoveel mogelijk. En ruil met anderen, help elkaar.

  De revolutie zal van onderuit beginnen uit noodzaak.

  En Samson en Gert ow sorry Mark zullen daardoor meer en meer in hun hemd komen te staan met al hun valse praatjes en beloften….
  Natuurlijk is het een harder bestaan, maar wanneer er steeds meer komen die dat doen kunnen we ook samen gaan werken.

  Dit is de enige manier om vrij te worden van het systeem,de matrix, en nogmaals het zal minder makkelijk zijn, maar je zult wel vrij zijn.
  Deze planeet heeft genoeg voor iedereen maar door machtswellust wordt schaarste gecreeerd. Heeft de vergruisde Dave toch wel een punt mee.

  Wat je moet beseffen is dat we via de media (de media is in het bezit van de opa’s) gehersenspoeld zijn en worden om te krigen zonder er voor te werken.
  Ze voeden zich op lage driften zoals hebzucht. En het liefst op hebben zonder lichamelijke arbeid. Je kunt hedentendage heel de dag achter een computer zitten en slechts typen en toch in luxe leven.

  Slaven van de opa’s zijn we.
  Wat kan je doen?
  Werken. Dingen doen. Jezelf voorzien van eten, drinken en onderdak.
  Dat leer je niet op de moderne school….daar leer je directeur zijn van een of andere cooperatie.

  Ik zeg…wordt boer.
  Laat je niet verleiden door weelde die je verdiend door te zitten op een stoeltje en te typen in dienst van de elite.
  Om vrij te zijn : zoek je vrijheid door lichamelijke arbeid…

  Sla een waterput. Sluit er een pomp en filter op aan.
  Neem niets aan voor vanzelfsprekend. Vertrouw niet op de overheid, zorg voor jezelf.
  De overheid heb je niks aan. Huur of koop en stukje land. Verbouw groenten.
  Koop een goeie fiets. Met fietstassen. Als je kan, koop een paard.
  Ruil wat je overhebt met anderen die ook zo leven.

  We hebben ons er in laten lokken en nu denken ze met hun voorzieningen dat zij de baas zijn. Laat ze zien dat het niet zo is.

  We hebben ze niet nodig. Ze hebben de illusie gecreerd dat we ze nodig hebben omdat ze onze basisbehoeften ingeblikt hebben en via het spelen op onze gemakzucht aan ons verkopen voor fiat papier verdiend door zo makkelijk mogelijke arbeid…een mooie baan?

  Waar denk je dat markje en zijn consorten blijven wanneer wij allemaal zoveel mogelijk buiten het fiat geldsysteem gaan leven?

  Helemaal nergens.
  Hou je fiat papier en muntjes maar…wij voorzien ons zelf wel van eten , drinken , onderdak en energie….liever een hard bestaan dan leven in slavernij. Dat denk ik.

  Verder nog 1 tip:

  Kijk geen TV en luister geen msmradio. Kijk niet in de krant. Kijk op internet geen msm berichten. En als je dat wel doet, kijk dan goed naar de pogingen om je te lokken en te hersenspoelen…is ook wel eens leuk.

  Jkdj ziet lichtpuntjes, ierland is er uit, griekenland heeft steun noedig..enz..enz.
  Focus je op je eigen leven en je naaste omgeving. En laat de elite zo weinig mogelijk angst op je projecteren. Want dat is wat hen voedt.

  Wanneer er iets gebeurt wat echt betrekking op jou heeft merk je het vanzelf….de rest is allemaal info van de elite, de ouwe opa’s en overgrootopa’s die de de media in het verleden gekocht hebben en in hun belang informatie om je bang te maken uitzenden.
  Die opa’s weten hoe het menselijk brein werkt….het menselijk brein is eer verwerkingsmachine van input…wat je niet ingevoerd krijgt, daar kun je niet over nadenken, dus invoeren is hun boodschap…en dat invoeren via msm is altijd in hun belang.

  Maak je vrij en denk vrij. Keep an open mind.

  Raar? Ja. Raar maar heel waar.

  http://www.youtube.com/watch?v=MXQozTxQSiE

  Laat ze soppen. In hun eigen sop. Je hebt een keuze, iedereen heeft een keuze.
  En de keuze is kies je voor makkelijk en slavernij of voor minder makkelijk en vrijheid.

  Hehe de bijbel zegt het smalle pad is vol doornen en distels, toch wel mooi omschreven. Het brede pad is makkelijk te bewandelen maar voert naar vernietinging.
  Darth Vader is on the move.

  De keuze is aan ons. En de keuze is er een niet voor jezelf maar voor ons allen.

  http://www.youtube.com/watch?v=BQ4yd2W50No

 5. @5 dank u maanlicht

  Nog een Yoda uitspraak speciaal voor jou!

  http://www.youtube.com/watch?v=pjs3LAfEISk

  De elite voedt zich op haat en angst,verdeeldheid. De weg voor de mensheid om zich te ontwikkelen zit in liefde en vertrouwen. Daarom vraag ik me ook af of de elite wel menselijk is. Of menselijken beinvloed door.. Ik kan eenvoudig niet geloven dat de onmenselijke daden echt geinitieerd zijn door mensen zelf. Hoe kun je zo slecht zijn om een oorlog te beginnen.
  Of zelfs om een oorlog te beginnen uit eigenbelang terwijl je beide zijden geld geeft om er zelf beter van te worden…

  Dat is toch eigenlijk onvoorstelbaar? Daar wordt je toch gewoon misselijk van? Vandaar dat ik ook denk dat we hier op deze planeet figuren zijn die eigenlijk niet echt menselijk zijn maar mensen heel makkelijk kunnen beinvloeden.

  Dat klinkt heel raar maar de feiten liegen er niet om. En natuurlijk zullen er velen zijn die zeggen : wat een onzin, bullshit enzovoort.

  Nou, diegenen mogen mij dan even uitleggen hoe je het moreel voor elkaar krijgt om mensen bewust in armoede of oorlog of de dood te storten….

  Ik zou het zelf niet kunnen want dan zou ik nooit meer slapen, hoeveel de weelde die ik erdoor zou winnen ook was….

 6. @6, Madman,
  We zijn het eens over de elite.
  De verklaring voor hun gedrag en mentaliteit zoek ik niet zover.
  Er zijn goede en slechte mensen.
  Relatief vaak hebben de slechte mensen de meeste motivatie de top te bereiken, zo kunnen ze hun eigen belagen immers het beste dienen.
  Zo simpel is het.
  Is iets van alle tijden en verklaart heel veel.

 7. @7 dan kom je op een hekel punt

  Go(e)dheid en slechtheid.

  De zgn slechten houden wel vaak van hun geliefden en kinderen.
  Wat maakt de scheiding dan dat ze zgn niet aan hun verbondenen misbruiken voor eigen gewin? Want dat is juist wat de geschiedenis ons toont….

  Kun je me dat dan verklaren/omschrijven?

  Want zover moet je het wel zoeken denk ik. Of denk je dat het allemaal toeval/willekeurig is wat er gebeurt?
  Ik vind dat eigenlijk vrij naief.
  Zo van ik ben nou eenmaal zo….

  Ik zal heel vrij zijn…ik denk dat er op deze planeet, want zo zie ik het,dit is 1 planeet van de vele planeten waar leven is op dit moment ,een strijd aan de gang is om alle op deze planeet levende zielen de kans te geven om te kiezen. Te kiezen voor angst of voor liefde.
  En diegenen die kiezen voor liefde zullen de mogelijkheid krijgen om zich verder te ontwikkelen en diegenen die vasthouden aan angst , zullen vasthouden aan materie, en zullen zich hier op deze planeet nog een poosje moeten bezighouden om zich te ontwikkelen totdat ze zien dat het daar helemaal niet om gaat.

  Maar dat is mijn mening.

  Ik ben madman.

  Ik ben toch al gek, dat kun je mij toch niet verwijten 😀

  En dan heb ik het nog niet eens gehad over dimensies… want daar zijn er toch maar 3 van? Dat heb je op school geleerd. En wat je op school leert is waar . Toch?

 8. @ Madman, ik kan het niet verklaren, maar de feiten liegen er niet om.
  Ik zoek net als jij vaak naar verklaringen maar we zullen in nederigheid moeten erkennen dat dat niet altijd lukt.
  Maar de feiten zijn de feiten.
  Wetenschappelijk ondezoek heeft aangetoond dat er in de top relatief veel psychopaten zijn, evenals narcisten en elleboogwerkers. Deze mensen houden ( vaak niet altijd ) van hun vrouw en kinderen.
  Net als er mensen zijn die gek zijn op hun hond maar hun vrouw mishandelen ( zat er niet zo’ mallootje bij de …. Met zijn dierenambulance? Zie je ze zijn er echt ),
  Sterker nog er zijn mannen die meer van hun auto houden dan van hun vrouw of vriendin.
  Wat een shit hè.
  Maar verklaren, tja dat is moeilijk.
  NB Als je echt wil filosoferen, dan moet je je afvragen wat liefde is. Misschien is die liefde ( zelfs bij gewone mensen ) wel niet zonder eigenbelang.
  Griezelig.
  Misschien moet je over dit onderwerp maar niet al te lang nadenken.
  De liefde moet je niet over praten maar bedrijven.

 9. @VB de werkelijkheid van het geheel is te groot voor ons brein, ons verstand. Vooral omdat we vanaf onze geboorte al geconditioneerd zijn door onze ouders die op hun beurt al geconditioneerd waren…….De werkelijkheid is te vinden door alles wat je geleerd bent te vergeten en zelf te gaan nadenken.. daar begint alles…. maar uiteindelijk is de ultieme kennis te groot voor ons kleine brein.
  De ultieme kennis komt bij het verlaten van deze planeet. Dat zul je zien.
  We zijn uiteindelijk allemaal deel van hetzelfde en de strijd hier is vrij nutteloos.Hoewel we vaak wel hele belangrijke invloed hebben op het geheel op de momenten dat we het zelf niet beseffen 😀

  http://www.youtube.com/watch?v=MYiahoYfPGk

  Kijk anders eens de film waar robin williams in meespeelt: What dreams may come.

  Die laat eigenlijk vrij goed zien wat wij eigenlijk aan het doen zijn hier en hierna.

  Misschien wil je zelfs nog wel een poging wagen na je huidige bezoek…wie zal het zeggen…

  En als je iets minder diep wil gaan kijk dan maar naar : American Beauty!

  Laat ook goed zien hoe we gebrainwashed zijn, hehehehehe

  The american way……enjoy lust. One of the sins.

 10. @ Madman
  Jij praat gepassionneerd over hetgeen je geleerd hebt na uit de matrix gestapt te zijn. Je gelooft ergens in wat je hier op dit forum (nog) niet kwijt wilt, wat is dat? Dat als je maar diep genoeg graaft je tot de conclusie komt dat die Bijbel toch wel erg veel waarheid en prophecy bevat? Ik zelf heb geen idee btw…

 11. @12 Ik heb er zelf ook geen idee van Mr.T. maar ik weet wel dat de huidige manier van bestaan de potentie van de mensheid veel te kort doet. En de gevangenis van ego houdt ons allemaal klein en wordt door de elite gebruikt om ons allemaal beperkt te houden. Vanaf dat we op deze aarde geboren worden , zo veel mogelijk heel ons leven lang.

  Daarom denk ik dat het belangrijkste is om je geest open te houden. En vooral niet je laten beperken door aangeleerde kennis die je als waarheid is opgedrongen.

 12. Rutte en Samsom, ze staan ‘hun’ plannen te presenteren alsof ze het zelf hebben mogen bedenken. Maar het zijn de centralisten in Brussel die ze vertellen wat ze moeten denken, wat goed voor ze is. Anders doen ze niet meer mee.

  Vinden jullie wat ze zogenaamd voorstellen zo verrassend? Echt niet, alleen maar voorspelbaar.

  Beide figuren zijn voor en door Brussel. Ze hebben zogenaamd concessies naar elkaar moeten doen om er uit te kunnen komen, dit is wat ze hun kiezers/achteban willen doen geloven. Maar de grote centralistische lijn stond al vast. Alles wat goed is voor het Brusselse plan dat is wat overgenomen word, de rest is bijzaak.

  Het federalisme is heilig, en nivelleren zullen we. Noord moet armer, zuid hoeft niets meer te doen.

 13. @16 Er is alleen geen sprake van nivellering, maar van een race naar de bottom. Kijk maar in Griekenland hoe de bevolking daar crepeert. Weet je waar al die zogenaamde hulpgelden voor Griekenland naar toe gaan? Naar de schuldeisers van Griekenland. Veelal banken en pensioenfondsen van het rijke Noord Europa (w.o. ABP) en de US. En ik wil je nog fijntjes herinneren aan de deal dit Goldman Sachs met Griekenland sloot om de begroting aan de EU normen te laten voldoen. Dit allemaal onder verantwoordelijkheid van Dragi, die destijds het hoofd derivaten wat van Goldman Sachs.

  In Brussel hebben ze als doel het behagen van banken en multinationals en niet het egaliseren / nivelleren van de EU. Dit is toch wel een enorm groot verschil. Of eigenlijk het grootste verschil tussen socialisme en fascisme. (samensmelting van de macht en het multinationale bedrijdsleven/bankenl)

 14. De elite, wie is dat eigenlijk?
  Is dat de directeur van de plaatselijke bank of van het ziekenhuis die een kilometer verderop woont?
  Beiden verdienen een paar ton, wellicht meer dan 4 ton?
  Of zijn dat alleen maar graaiers?
  Hoort de directeur van de NOS bij de elite omdat hij het nieuws aanpast aan de wensen van de hotemetoten?
  Laten we eens wat concreter zijn?
  Welke namen zet jij bij de elite in Nederland? Horen Rutte en samson daar ook bij?

 15. @ Lenco Verheuvel
  De echte elite (niet zo heul veel hoor) zijn de mensen die aan de basis staan van de macht, de Khazaren en Rothschilds. De rest, zeg maar de Bilderbergjes, voert orders uit. Zo is Rutte nu een schoothondje welke braaf de orders uitvoert.

  Kijk naar het regeerakkoord, slechts 1 pagina (blz 15) gaat over Europa! En dat is ook nog eens mega PRO europa! Niks geen discussie, of wat-wil-het-volk-nu-eigenlijk, nee gewoon hoppa, dit is het en zo gaan we het doen. Die hele EU discussie lossen ze op door het er niet eens over te hebben! Lees het maar na
  .
  En zo kun je ook zien dat inderdaad zo`n NOS directeur ook een schoothondje is. Hem wordt even vriendelijk, doch dringend duidelijk gemaakt waar het nieuws over moet gaan envooral waar het niet over moet gaan.

  De crisis wordt toch niet opgelost joh, die hele komende ellende wordt net zo lang over ons heen gegoten totdat we sputterend ja knikken tegen alles wat ze ons als oplossing voorschotelen.

 16. @Mr. T , inderdaad zo is het. Ik vind het echt ‘staggering’ dat er zo weinig over Europa in staat in het nieuwe akkoord.
  Ik hoor en lees verder ook niets over eventuele derde bailout voor Griekenland. Helemaal NADA ! Da’s toch apart, omdat Rutte vol heeft gehouden dat er geen enkele cent naar Greece gaat vanaf nu. Uitstel kunnen ze krijgen, alleen als dat niets kost.
  Nou ik ben benieuwd hoe snel ze de eerste volgende EUR MLD’s overboeken na de US verkiezingen.

  Ik begon een poosje geleden al een beetje het gevoel te krijgen dat de Nazi’s na WO2 dit een beetje bekokstoofd hebben. Mijn ideeën werden net een beetje bevestigd met wat ik las in een KWN-artikel met J. Turk.

  http://kingworldnews.com/kingworldnews/KWN_DailyWeb/Entries/2012/10/30_Turk_-_Central_Banks_Now_Scrambling_For_Physical_Gold.html

  Citaat:
  “Anyway, Eric, let’s carry this one step further. If a country can control its people by controlling the peoples’ gold, then a country can also be controlled when its gold is in the central bank of another country. For example, you may remember Alan Greenspan describing in Congressional testimony that gold is the ultimate form of payment. Others have also stated how Nazi Germany ultimately relied on gold to make purchases for war materiel.

  So is it just a coincidence that the Bundesbank says its gold is stored in the US, UK and France, the major Allies that occupied West Berlin and West Germany after the war? Having fought two world wars in just three decades, isn’t it possible that the Allies sought in those post-war years with memories still filled with wartime horrors to prevent a future war with Germany by keeping possession in their vaults of the ultimate form of payment? The Allies were simply denying in the 1950s and 1960s a war-torn, divided and occupied country of its sovereignty by holding the gold Germany earned in its post-war economic boom.”

  Want dit is toch wel heel apart/toevallig…
  http://www.geennieuws.com/2012/10/duitse-goudreserves-zoek/
  http://www.zerohedge.com/news/2012-10-22/german-court-demands-bundesbank-audit-sovereign-gold-holdings

  Geeft mij echt kriebels.

 17. Bij deze weer even een paar leuke/sarcastische/interessante tweets van ome Dick van vandaag:

  Investing in #Spain bad bank: Banco Santander, BBVA, La Caixa €500m; Popular, Sabadell €250m; Unicaja, Bankinter, Kutxabank €150m: Expansion

  So the “investors” in sPAIN’s bad bank are *drumroll* spanish banks! Welcome to Europe, hahahahaa

  Will the Spanish banks who invest in the bad bank get their money from ECB by pledging state gteed ponzi bonds as collateral?

  French Government Won’t Scrap 35-Hour Week, Prime Minister Says

  SCHAEUBLE SAYS SHORT-TERM DEFICIT SPENDING WOULD BE WRONG // How abt the French model, long-term deficit spending? No?

  SCHAEUBLE SAYS CAN’T GO IN OPPOSITE DIRECTION ON DEBT REDUCTION // Dude, noone is reducing debt.

  GRILLI SAYS ITALY BANKS RELATIVELY UNTOUCHED BY CRISIS // So why the massive ECB borrowing then?

  GERMAN JOBLESS RATE ROSE TO 6.9% IN SEPT, FIRST GAIN IN 3 YEARS

  SCHAEUBLE SAYS WOULD BE ‘SAD’ IF U.K. TURNED BACK ON EU // No, only thing sad is EU

  MOSCOVICI SAYS SHOULDN’T THINK ABOUT EXCLUDING U.K. FROM EU // Yeah, the french socialist utopia needs UK’s money too

  Plugged the latest econ collapse figures into my chicken bone model and sprinkled some tea leaves on top. All looks very good

  Portugal September Industrial Production -12,0% MoM, -9,2% YoY // On track!

  Schaeuble hitting wires every 30 mins 24/7. Dude is 70 yrs old and obviously lacking a conscience. I’m starting to believe he’s a robot

  Commerzbank: Monetary policy based on the euro-zone average is not really appropriate for any country. // After a decade they see the light!

  SAMARAS SAYS WORKING TO GET MORE THAN EU31BLN TRANCHE RELEASED // LOL, here comes the Troika lap dog

  Dutch Citizens Group Now Demands Central Bank Reveal Location of Countrys Gold Reserves http://dlvr.it/2PXGfb #gold #silver

  Troika lap dog Samaras warns of chaos if “measures” not approved. And the current state of Greece is not chaos?

  ASHTON SAYS BOSNIA’S `FUTURE IS IN THE EUROPEAN UNION’ // Hahahahaa

  CLINTON SAYS UKRAINE ELECTIONS A `STEP BACKWARD’ FOR DEMOCRACY // In EU it would be impossible to say that due to lack of democracy

  Verbaasd me toch weer hoe die €-fanatici alles en iedereen bij de EU willen slepen en er echt vanuit gaan dat alles wel goed komt. Shocking!

 18. @Gaengphed: het goud zwerft zelfs op schepen op de oceanen. Had de replica van de Bounty ook een vrachtje goud aan boord? Wellicht was er 744 ton Duits goud aan boord van dat Russische schip dat ineens was verdwenen. Het begint nu echt interessant te worden.

 19. Ja dit soort berichten duiken wel telkens vaker op. Ik volg het op de voet! 🙂

  It’s not going to be an October-surprise…yet it might be a November-surprise 😉

 20. De euro dollar koers wordt kunstmatig in stand gehouden door de BIS (wat wordt er nu niet kunstmatig in stand gehouden) op 1,28 meen ik. Griekse coalitie gestruikeld. Logisch. Grexit komt eraan, en daarmee een collapse van het bankensysteem.

  http://www.zerohedge.com/news/2012-10-30/greek-ruling-coalition-collapses-days-ahead-critical-vote

  What CANNOT continue, WILL not continue.

  Persoonlijk lach ik me rot als het eurofascisme kopje onder gaat in het status quo drijfzand. Popcorn!

 21. @Houtskool, ik zat het net te lezen en wilde het hier net gaan posten.
  Ben benieuwd hoe lang de MSM dit bericht zal verzwijgen. Dit gaat een schokgolf teweegbrengen volgende week na de presidentsverkiezingen.
  De MSM weet dit natuurlijk ook wel, maar ze denken er natuurlijk hard over na hoe ze ons dit nieuws moeten gaan brengen. Dit kan paniek opleveren.

 22. @26
  Een vertrek van Griekenland uit de euro met haar 5 x rebypothicated debt geeft naar schatting 1,3 biljoen euro schade. En een groot systeemrisico. Gaat, in tegenstelling tot wat ik zelf beweerde maar voornamelijk wishful thingking was, m.i. niet gebeuren. Eerst het volk kaalplukken, daarna vallen de domino’s.

  Tenzij het Griekse volk in een vlaag van terechte razernij het land in de fik steekt. En zelfs dan zou ik niet verbaasd zijn als er een ‘humanitaire’ interventie komt door de VN.

  Wereldwijd gecoordineerd financieel fascisme, alles om een instorting van hun systeem te voorkomen. Aan de andere kant, als het systeem klapt vallen er wereldwijd miljoenen doden.

 23. @29
  Een beetje artikel op ZH heeft binnen een paar uur 10.000 reads. Nog nooit heb ik in de talloze posts van bezoekers iets gelezen over feitelijke onjuistheden, hooguit verschil in inzicht. En ik lees het al een tijdje…

  Maar je kunt natuurlijk ook gewoon rtl-z lezen.

 24. @22-cynicus : het ging om 700+ ton goud-[u]erts[/u] waaruit er, na wat behandelingen en nog veel meer gedonder, een tonnetje of twee ècht goud zou zijn gepeurd.

  Dus dan hebben we het nog maar over een lullige 85 miljoen €

  Het gaat dus hélemaal nèrgens over 😉

 25. @31 ktm, hey, de msm goudkoorts neemt toe…. Om privaat bezit van pm’s bij burgers te stimuleren? Net als in Azie? Zonder dit openlijk (uiteraard) uit te spreken? Er is iets aan het handje maar ik weet niet wat. Dat cb’s inkopen weten we, maar er is meer aan de hand. Enig idee?

 26. @houtskool : het valt gewoon niet langer te ontkennen dat de massa, geheel ondanks de (K-)MSM, beetje bij beetje zèlf tot de conclusie is gekomen dat goud en zilver voorlopig niet omlaag zullen gaan en het dus een veilige belegging is. En als particulieren kopen, kopen ze fysiek.

  De MSM moet volgens mij vanaf nu maar achter die feiten aanhobbelen, om niet ook door nederlanders met een IQ lager dan de kamertemperatuur als volmaakt fake te worden doorzien 😉

  Zo diep zijn we inmiddels gezonken …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: