greece tweeZopas werden speciale rekken voorzien in Griekse supermarkten voor voedingswaren waarvan de “best before” datum verstreken is.  Die zijn dan bedoeld voor de armsten want extra goedkoop.  Noem het de armen een plaatsje geven…

Ontwikkelingsland

Het Zuid-Europese land werd zelfs gedegradeerd tot “ontwikkelingsland”; het beurshuis MSCI bracht het onder in de categorie “groeilanden”.  Wat is de oplossing? Een exit uit de EU? Een failliet laten verklaren? In ieder geval heeft de bevolking geen geduld meer, ze is het meer dan zat en er werd weer een nationale staking afgekondigd op 18 en 19 september aanstaande, deze keer in het bijzonder voor het lot van 29.000 ambtenaren.

Debtocracy

In 2011 werd een interessante documentaire gemaakt met de hulp van het grote publiek over de Griekse schuldencrisis.  Ze focust op de oorzaken maar ook de mogelijke oplossingen ervoor.  Debtocracy is de titel en u kunt ze hier bekijken.

Eén reactie

  1. Ik denk dat Griekenland zeker in de E.U. blijft en aansluiting gaat zoeken met Turkije en andere landen in het Midden-Oosten om van de economische problemen af te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: