Something is rotten in the State of… Vult u maar in. (Waar gaat het trouwens wel goed dezer dagen?) Madelon Vos plaatst daar in ieder geval ´het Verenigd Koninkrijk´. Of het Nietmeerzoverenigde Koninkrijk zo u wilt. Er was reeds de langzaam maar zekere verbreding van de kloof tussen arm en rijk in dat land. Te wijten aan wijlen premier Lady Tatcher en haar neoliberale politiek. De jarenlange aansleep van de Brexit. Voor wie daar nog om zou malen in Coronatijden… En de niet al te handige aanpak van de Coronacrisis. Het is zo ver gekomen dat het VK failliet is. Bijna failliet, of is het al zo ver. So what zou je zeggen; geldt dat niet voor de meeste landen? Daar heeft u een punt. Maar het is geen bon ton om dat zo luidop te zeggen. Als land word je daar liever niet zo cru mee geconfronteerd. Dus probeert Groot (nou ja) Brittannië wat nieuws (nou ja). Noem het een vestzak-broekzak operatie. De centrale bank die de overheid rechtstreeks financiert dus, want het geld op de markt zoeken kon even niet meer:

´Vraag´ kun je niet printen

Madelon haalt een artikel aan van de hand van Thomas Bollen geschreven voor Follow The Money. U kunt al zijn stukken, die inderdaad zeer lezenswaardig zijn, hier aantreffen. In onderstaande tweet wordt ook iets markant gezegd. Iets meer dan waar, perfect omschreven en to the point: Centrale banken kunnen wel geld printen maar geen ´demand´, geen ´vraag´. Zo zit dat helemaal…!

Eén reactie

  1. Als je de City of Londen ( 1 van de soevereine staten binnen een staat ) er af haalt, de shit van de huizenmarkt/vastgoed bubbel en de rest van de economie gezond maakt, dan blijft er nog max 50% BBP en Engeland over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: