Grootste Amerikaanse protestbeweging ooit/Wat je niet hoort of ziet in de Onverenigde Staten

3

Dat schrijft Dewereldmorgen, een Vlaamse ultra-kritische site die ontzettend veel publiceert. 24/7/365. En ontzettend veel interessants. Dat wat je zelden of nooit ziet of hoort. En zeker niet in de MSM. Over ´de wereld morgen´, jawel, maar vooral over die van het heden. We raden u beslist aan hem eens grondig te verkennen. Als je echt wilt weten hoe het zit in de wereld, moet je achter de schermen van de officiële persberichten gaan kijken. Dan is het net een Hollywood productie: ook daar is niks wat het lijkt. En spiegelt men het publiek eender wat voor. Vooral dan op maatschappelijk gebied en dit tot in de verste uithoeken van onze aarde – zo kritisch vind je ze niet meer in het Nederlands. Internationaal zouden we Dewereldmorgen.be nog het best vergelijken met Zerohedge.com, en dat is een geweldig compliment.

Dagelijks, sinds mei 2020, geen stoppen aan

´Op basis van data-analyse wordt geschat dat tussen de vijftien en zesentwintig miljoen mensen op straat kwamen sinds eind mei. Begin juli hadden er meer dan 4700 verschillend demonstraties plaatsgevonden, wat neer komt op gemiddeld 140 demonstraties per dag. Tot op heden wordt dagelijks betoogd in de VS, al komt dat nauwelijks nog in het nieuws – ook niet in de VS.´ In meer dan 40 procent van alle steden en stadjes merk je ´t. Er bewéégt wat, mag je wel zeggen, en dat is een eufemisme. Protesten, betogingen, al dan niet met excessen van nodeloos geweld aan beide kanten. Van betogers en ordehandhaving. We zien niet direct hoe je weer rust in het land kunt brengen. Want het officieel geweld lijkt alleen maar olie op het protestvuur te gooien. Tja, voor iemand die alleen maar een hamer bezit ziet alles eruit als spijkers.

Revolutie in de maak?

In Portland bijvoorbeeld gaat het weer heel hard aan toe deze maand, juli 2020. De grootste stad van de staat Oregon. President Trump heeft er dan maar federale troepen naartoe gestuurd. Dat wil hij ook in Chicago doen, nog een van de grootste plaatsen van onrust. De burgemeester aldaar wil dat wel toelaten, maar vraagt dat deze zich dan wel inhouden. Dus geen soldaten in burger die mensen in busjes sleuren, anoniem. Om waar naartoe te brengen? ´t Lijken wel scenes uit een dictatuur, een bananenrepubliek. Andere burgemeesters willen er niet aan en stellen dat geweld nog meer geweld oproept. De sociaal-politieke situatie in de Onverenigde Staten is nog zelden zo verdeeld geweest. Demonstraties en protesten tegen politiegeweld, los je niet op met nog meer politiegeweld, m.i. Quod erat demonstrandum. Burger is boos, en niet alleen omwille van de gewelddadige dood van George Floyd. Het zijn frustraties van tientallen jaren die hier naar boven komen. Zo starten revoluties altijd. Nooit omwille van het laatste, recentste feit van ongenoegen. Altijd omdat dit dan net de druppel is die de spreekwoordelijke emmer doet overlopen…

Portland…

New York…

California…

Chicago…

…en in verschillende andere steden in de VS