Eerder werd al duidelijk dat Bridgewater Associates, het grootste hedgefonds ter wereld, in enkele maanden tijd haar shortposities in Europese bedrijven flink had uitgebouwd tot $13,1 miljard. Uit de laatste cijfers blijkt dat het hedgefonds van Ray Dalio doorpakt en inmiddels voor $22 miljard aan shortposities heeft in Europa. Ze verwachten een grote crash in Europa.

Short in Europese Multinationals

Bridgewater heeft haar shortposities verder uitgebouwd, variërend van bedrijven zoals het Nederlandse Unilever tot Deutsche Bank. In totaal gaat het om 59 Europese beursgenoteerde bedrijven die voornamelijk afkomstig zijn uit Italië of Frankrijk.

Daling Europese aandelen op komst?

Handelaren stellen tegenover persbureau Reuters dat Bridgewater met de shortposities voorsorteert op een daling in de Europese aandelenmarkten. De aandelenbeurzen kregen afgelopen tijd een reality check, na jaren van gestage groei. De zorgen over de afbouw van het monetaire verruimingsprogramma, in combinatie met een verhoging van rentetarieven hebben voor veel paniek gezorgd in de afgelopen week. Bekijk hier de volledige lijst van bedrijven waartegen Bridgewater wedt op een koersdaling.

lijst europa short

Niet de enige

Overigens is Bridgewater niet de enige die uitgaat van een daling van aandelenbeurzen. Zo blijkt dat het BG Master Fund, gevestigd in Dublin, ook een shortpositie heeft opgebouwd tegenover onder andere het Duitse Commerzbank. Ook de in Londen gevestigde Marshall Wace heeft vergelijkbare shortposities opgebouwd. Dit artikel is geschreven door Goudverzekerd.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: