Grote bedrijven verwachten grote klap crisis 2010

Veel grote bedrijven verwachten pas in 2010 harde klappen te krijgen als gevolg van de crisis. Dat stelt Mercer, een Amerikaans financieel adviesbureau dat maandag de resultaten bekendmaakte van een onderzoek onder toonaangevende multinationals in de Benelux.

Uit de rondgang bleek dat bijna 40% van de onderzochte bedrijven nog geen ernstige gevolgen heeft ondervonden van de crisis, maar dat volgend jaar wel verwacht. Een kwart van de bedrijven heeft de vraag naar producten en/of diensten met 30-40% zien teruglopen.

Van de ondervraagde bedrijven is slechts een derde bezig met het testen van verschillende scenario’s en het maken van noodplannen. De meeste organisaties concentreren zich op dit moment nog steeds op het realiseren van de groeistrategie.

De multinationals zien kostenbesparingen en het behoud van de marktpositie als belangrijkste factoren voor succes. Het besparen van kosten op personeelsbestand wordt lastig door de stijgende pensioenpremies. Daarnaast noemt bijna 40% een tekort aan talent en een vergrijzende beroepsbevolking als grootste obstakels om hun doelen te bereiken.

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: