Cryptobeurs eToro ziet vanuit het VK coninue accumulatie van goud en bitcoin. Vooral einde 2018 en in april 2019 zag de beurs de orders torenhoog gaan. Zowel goud traditioneel als ‘nieuwkomer’ bitcoin worden gekocht als tegengewicht voor internationale spanningen. Als vlucht naar ‘zekerheid.’ Voor spanningen en grote onzekerheid op geopolitiek en economisch gebied. Die zijn er dan ook, helaas, meer dan genoeg. Met een escalerende handelsoorlog en alle gevolgen vandien als voornaamste katalysator. Met mogelijk nog meer nare ontwikkelingen in het verschiet.

‘While gold has long been regarded as a safe haven asset during periods of macroeconomic or geopolitical instability, eToro’s data points to a growing perception among investors of Bitcoin as a form of “digital gold” and store of value in an uncertain global climate.’  EToro analist Simon Peters is niet verwonderd over het gegeven.

“Shares similar characteristics to gold in that there will only ever be a finite amount in existence (21 million), it’s decentralised, its price is not affected by inflation and it has the added benefit over gold of lower storage costs.”

Cointelegraph.com

De percentages spreken voor zich

De gesprekken en onderhandelingen tussen beide grootmachten zijn uitgesteld tot september 2019. Het is uitstel, maar geen afstel. Tot één van beide landen toegeeft in deze, kan er nauwelijks een werkbaar compromis uit voortkomen. M.a.w.: die onzekerheid duurt verder. In de zes maanden tot augustus 2019 is de goudprijs plus bijna 19 procent gegaan. Terwijl BTC van $3900 tot $9500 steeg. Een nog veel aanzienlijker koersstijging van 243 procent.

Bitcoin, goud en de toekomst van macro investeren

Wanneer je van goud houdt als belegging, kun je misschien ook wel van bitcoin gaan houden. Het is dan niet of goud, of bitcoin. Maar beide. Met elk ook zijn karakteristieken. In volgende video weidt Dan Tapiero, co-founder van Gold Bullion International, uitvoerig uit over dit onderwerp. Een heel interessant gesprek, want het is meer dan een interview, tussen twee heren die reeds in 2013, 2014 in de crypto business zaten. Watch and learn!

4 reacties

  1. Ik begrijp niet waarom iemand geld voor een bitcoin wil betalen. Het is gelijk een welke munteenheid dan ook waarvan de waarde ook nergens op gebaseerd is. Alleen er kunnen er geen bijgeprint worden. En met de Euro moeten we het nog even doen tot die ook opgeblazen wordt. Ook de verschillende cryptomunten schieten als paddestoelen uit de grond. Het duurt niet lang meer dan zijn er duizenden verschillende.
    In mijn ogen gewoon idioterie.

    1. Beste Eelke, u zegt het zelf waarom: ‘Alleen er kunnen er geen bijgeprint worden.’ Voilà, u geeft zelf het antwoord, heeft zelf de (digitale) sleutel in handen! De meeste altcoins zijn inderdaad geen lang leven beschoren, maar een klein aantal wel hoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: