Hebben de nieuwkomers in crypto hun lesje geleerd? Dag twee: cryptomarkt levert in

Bedoeld wordt: dat digitale munten als bitcoin, ether et al. niet slechts kunnen stijgen in koers. Dat ook de cryptomarkt geen casino is, en dat er voor elke koper ook een verkoper bestaat. Dag twee van wat hopelijk geen lange periode wordt van correcties in crypto munten en tokens. Gisteren en vandaag, 23 februari 2021, verdampt 240 miljard dollar aan waarde, aan winst. Hé, misschien zijn de nieuwkomers, laatkomers in crypto beleggen ook wel aandelenbeleggers. Want die zijn er immers al jaren aan gewend dat wat zij kopen, maar één richting op kan. Up, up and away?! Neen, dan zijn cryptobeleggers toch wel realistischer….hoewel? Heeft u al een belegger ontmoet die ´realistisch´ is? 

Crypto marktkapitalisatie slinkt

Zelfs een van de weinige sterkhouders van gisteren als Ripple, XRP, moet eraan geloven. Meegetrokken in het rood door zowat alle crypto´s en 11 procent inleverend op moment van schrijven. Bitcoin zag eergisteren een nieuw all time high van 58.354 dollar. En duikt op 23 februari opnieuw onder de 49.000. Normaal gezien mag een dergelijke correctie in de cryptomarkt institutionele beleggers niet afschrikken. Zij investeren immers meest voor de lange termijn of horen dat toch te doen. Maar wie zijn dan al die verkopers?

Het Wilde Westen van Cryptoland

Het kunnen slechts kleine beleggers, de retail investors zijn, maar voornamelijk whales. Grote partijen die al heel lang enorme pakketten cryptomunten bezitten. En deels de markt manipuleren, deels winst nemen. De DeFi markt als onderdeel, die van de gedecentraliseerde financiën, levert ook serieus in. Dat is een progressieve markt maar eveneens een heel speculatieve. Ongereguleerd en dus eigenlijk nog wat we noemen het ´Wilde Westen´ van Cryptoland. Maar wie kan winstnemers ongelijk geven? Winst genomen is winst verdiend. Dat worden dan (zwakke) dollars of stablecoins, digitale munten die de dollar in principe één op één volgen. Als ze al niet naar (iets minder zwakke) euro´s overstappen. Heel wat long-contracten, beleggers die long zaten in de verwachting dat bitcoin et al. gingen doorstijgen, werden ook geliquideerd. Verliezen brengen zo meer verliezen mee. De totale cryptomarkt is sinds zaterdagavond 21 februari 2021 van 1.74 biljoen dollar afgeslankt tot 1,5 biljoen

Wij geven geen financieel advies. Mocht u besluiten in crypto te willen investeren, wij zelf hebben goede ervaringen met Bitvavo en Binance als gebruiksvriendelijke en betrouwbare exchanges.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.