De standstill, stilstand; de inertie, bevriezing, door afsluiting van werkplekken, steden en regio’s, van economische activiteit in China. Die heeft Biflatie eerder voorspeld en begint op 24 februari 2020 wrange realiteit te worden. De quote in de titel van dit stuk komt van een van de vele commentatoren online. Het Coronavirus/Covid19 is hét topic deze dagen, is hot, helaas maar waar. En hij heeft ampel gelijk. Je hoeft de mediakoppen er maar op na te lezen. Het is al ‘lockdown’; compleet afgezonderd en vergrendeld zijn zoals delen van Italië en Zuid-Korea. Bbc.com: ‘Italy imposes lockdown to tackle Coronavirus outbreak’. (Hoe moeten die miljoenen mensen, gezonde en potentieel zieken zich voeden op termijn? Wie betaalt hun medicijnen, huur, verwarming; zovele andere dagdagelijkse kosten, wanneer ze niet kunnen of mogen uit werken gaan?!) En ‘Travel bans’, dat lees je ook overal. Verboden om te reizen. Eetimes: ‘Production resuming in China, but travel bans cripple shipping’. Nytimes: ‘On RussiaChina border, life and commerce frozen by Coronavirus’. 

NOT business as usual

Goed nieuws…en slecht nieuws

Een sprankel goed nieuws toch, gelukkig, al moesten we veel en ver zoeken. Het is een magere troost maar toch… Thefinanser toont dat het Coronavirus/Covid19 veel minder dodelijk is, tot nog toe, dan andere epidemieeën. Ook Wibnet.nl schrijft in die aard, over ‘De tien ergste epidemieën aller tijden’. Het positieve is dan: het kan nog veel en veel erger. Dit virus is bij lange niet zo dodelijk. Verbleekt vergeleken met wat de mensheid reeds te verduren had in het verleden. En overleefd heeft als ‘wereld’. Het slechte nieuws is dan natuurlijk toch weer dat we allemaal veel mobieler zijn geworden sindsdien. Verpreiding van ziekten gaat veel sneller. En het feit dat dit Coronavirus nog niet ten einde is; zelfs nog niet onder controle…

3 reacties

 1. De verwachting is dat binnen een jaar 10% van de wereldbevolking Coronavirus/Covid19 krijgt.
  2% zal hier van overlijden zo zijn de voorspellingen dan hebben we het over 150 miljoen mensen.
  dan is het Coronavirus/Covid19 het meest dodelijke virus in de tijd van de moderne mens.

 2. Stel dat t.g.v. dit virus het gehele financiële systeem compleet instort, dan stort de gezondheidszorg ook in. Met als gevolg dat dit virus zich dan helemaal om zich heen kan grijpen.

 3. Dit meldde de WHO vandaag tijdens een update door het directoraat-generaal van de WHO

  belangrijke puntjes:

  -China meldt 77360 gerapporteerde gevallen, 2018 doden
  -inclusief de 460 nieuwe gevallen en 150 doden in de afgelopen 24 uur
  -er is sprake van een aanhoudende daling van het aantal nieuwe gevallen in China
  -officials schatten in dat het aantal nieuwe besmettingen tussen 23 januari en 2 april ‘peaked and plateaued’ en daarna gestaag is gedaald
  -er zijn geen significante veranderingen in het DNA van het virus aangetroffen.
  -de sterftekans voor door het Coronavirus geinfecteerden blijkt in Wuhan tussen de 2 en 4% te liggen en in andere regio’s 0,7% te bedragen.
  -voor geinfecteerden met minder ernstige symptonen de hersteltijd een week of twee duurt, voor geinfecteerden ernstige klachten kan de hersteltijd oplopen tot zes weken.
  -buiten China zijn inmiddels 2047 infecties en 23 doden, verspreid over 28 landen gemeld.
  – de snelle toename van het aantal meldingen in Italie, Iran en Zuid Korea baart zorgen

  -the keymessage: this virus can be contained

  https://www.youtube.com/watch?v=ylVWRZIZgqQ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: