Het einde van de boerenstiel?

8

agriDe befaamde investeerder Jim Rogers noemt al jaren agricultuur als de sector van de toekomst, zowel als belegging als wat beroepskeuze betreft. Reden: boeren is out. Straks zullen we met z’n allen moeten zeggen en constateren: Er zijn geen boeren meer! En wie haalt dan de oogst binnen…?

Beter een graad in agricultuur dan financiën

Vergeet een MBA om in financiën te gaan werken maar begin een boerderij.  Haal een graad in agricultuur dan zul je altijd een toekomst hebben, zegt Rogers.  We hebben producenten nodig van échte goederen.  De decaan van de Agriculture and Technology Arkansas State University : “We are going to be trying to feed 9 billion people by 2050 with the same number of acres of arable land”.

Ontvolking van het platteland

Farmpolicyfacts.org beaamt waarvoor Jim Rogers al jaren op tafel slaat : tegen 2050 zal de wereldbevolking van 7 naar 9 miljard mensen groeien.  Boeren moeten hun voedselproductie verdùbbelen om dit bij te houden! De Canadese journalist Doug Saunders schreef een boek over de migratie van platteland naar stad : “De trek naar de stad”.  Voor het eerst in de geschiedenis wonen er meer mensen in de stad dan op het platteland.  Vooral in armere landen blijft deze trend aanhouden.  Het platteland raakt ontvolkt dus wie gaat straks de oogst binnen halen…?