Het zijn spannende tijden. Als we ons afwenden van de saaie gevestigde media en ons begeven op de alternatieve nieuwskanalen dan kan het soms gebeuren dat je later de slaap niet kan vatten. Het is wel van belang om te checken of de informatie op andere media uit betrouwbare bronnen afkomstig is. Daarover is veel discussie. Je krijgt namelijk een ander beeld over de wereld dan wat de mainstream media verkondigt. Er wordt geroepen dat sommige verkondigingen zijn gebaseerd op complottheorieën. In de financiële wereld gaat het bijvoorbeeld om de gevestigde belangen van het kapitaal waardoor er vaak zand in de oogjes wordt gestrooid.

De cirkel van het geld

De schatrijke elite die eigenaar is van meer dan de helft van het mondiale kapitaal heeft zich ingekocht bij politieke machthebbers en monetaire beleidsmakers Er lijkt sprake van een drie-eenheid, geen van de drie partijen kan zonder de andere. De elite is de bovenliggende partij die weet dat kapitaal gelijk staat aan macht en weet dat machtsgeile politici als onderliggende partij niet zonder kapitaal kunnen regeren. De derde partij wordt gevormd door de centrale banken die i.s.m. met de grootbanken de geldstromen in de geglobaliseerde wereldeconomie de “juiste kant” op duwen. De grootbanken zijn weer in bezit bij de elite die volop belegd is in de financiële wereld. Hiermee is de cirkel van het grote geld rond. Dat is een geldwolk die ver boven de massa hangt en geraffineerd de wereld regeert met behulp van diverse supranationale organisaties. De bestuursleden van deze organisaties, zoals de VN, WEF, WHO, IMF, BIS en ‘gekochte’ NGO’s worden niet gekozen maar zijn aangesteld door de zittende bestuursleden. Ons kent ons. Ze vissen in de eigen vijver waar alleen gevist mag worden door vergunninghouders.

Feestje is voorbij

Zo ongeveer is mijn beschrijving van het machtsspel van het kapitaal dat zoals alles wat beweegt op onze aardkloot een bepaalde cyclus kent. Zo bestaat er ook een cyclus van opkomst en neergang van de macht. Na iedere periode van welvaart breekt een revolutie aan als de bevolking zoals altijd te laat voelt dat in bloeiperiodes het geld van de massa stiekem naar boven vloeit. Als een magneet aangetrokken door de rijken der aarde die de groeiende geldhoeveelheid, in omloop gebracht door bancaire kredietverstrekking, naar zich toe trekken. Vervolgens beleggen ze het in winstgevende projecten, waar de banken met hun financiële dienstverlening weer een belangrijk onderdeel in zijn. Totdat het feestje voorbij is en de gasten het voor gezien houden. Na steeds dezelfde drankjes en hapjes wordt het tijd voor andere gerechten. De euro heeft als smaakmaker z’n langste tijd gehad, hoog tijd voor een ander smaakje. Straks mogen we voorzichtig likken aan het centrale bankgeld dat het feestje nieuw leven moet inblazen. We moeten wel entree betalen om mee te mogen doen.

Aanrader

In deze opname van Blckbx.tv vertellen financiële experts wat er staat te gebeuren met het financiële systeem en wat we zoal mogen verwachten:  https://www.youtube.com/watch?v=KzsPYmedD6g Een aanrader.

GW

21 reacties

 1. Alles verloopt in Cycli en dat is precies wat ze bij Elliott Wave bestuderen. Wat we nu zien werd een jaar geleden al aangekondigd https://www.elliottwave.com/en/Assets/Prechter-Its-a-Different-World. Mogelijk blijven we langer in een inflatoire omgeving dan gedacht. Grondstoffen zouden het dan misschien beter doen dan aandelen https://www.longtermtrends.net/stocks-commodities-ratio/. De kans is groot dat wie zich niet beschermt verarmt.

 2. Dhr Welbergen verwijst in zijn artikel naar een link van een interview dat absoluut interessant is om te bekijken :
  https://www.youtube.com/watch?v=KzsPYmedD6g

  Wat mij er het meeste in aanspreekt was wat dhr Bert Brandsma had te melden tussen 8min23s en 8min45s. Luister minimaal 3 keer naar wat hij te zeggen heeft aub. “3” omdat u een Nederlander bent. “Sorry”.

  ZOOO goed, alleen blijft Bertus vervolgens “totaal vast zitten” in de informatie en de context die hèm bekend zijn ALS NEDERLANDER. Dus van Nederland, wat een “Intellectueel Afvoerputje” is van de Westerse Wereld.

  Afijn, DOWNLOAD VERVOLGENS een SUPER-pdf via onderstaande link om een ECHTE ANALYSE te krijgen van het WERELDWIJDE PROBLEEM dat achter de schermen al MINIMAAL ENKELE EEUWEN speelt :

  https://epdf.tips/the-jew-world-order-unmasked54cf3ce7f9291e805dd49f8ba003bb3769527.html

  Kan iemand deze link even doorsturen aan dhr Brandsma en/of de andere 2 sprekers van die bijeenkomst ?

  Dan snapt hij meteen dat hij “Het Werkelijke Probleem” zwààr onderschat heeft, overigens naar “goed” Nederlands gebruik …

  Anyone ?

  1. Post mortum (ps) : Wij hebben er lang over getwijfelt of René Bahlmann ook mee mocht strijden voor de award, simpelweg omdat hij too much knows….

   Maar uiteindelijk hebben wij besloten om het wel te doen, om het NOG spannender te maken!
   En hij wil zo graag, hè.

   Trouwens : zijn er nog dames die geïnteresseerd zijn in een alleenstaande alwetende prepper met ongelooflijk veel kennis van de toekomst (en linken daarover)?
   Stuur dan nu een mail naar : [email protected]
   Wij sturen dan je mail door naar René.

   Wat kan de liefde toch mooi zijn!

  2. Ik hoop oprecht dat “Tel Aviv” je GOED betaalt, anders snap ik geen ene HOL van je inbreng op deze site,”Madman” … eikeltje … pffff …

 3. Wat is het toch eigenlijk fantasties dat Koen zijn worldpresske destijds verkocht heeft aan een interwebsitehandelaar he!
  (Daniella Zechut aka James)

  Reden 1 : Gerrit kan zijn frustraties kwijt.

  Reden 2 : De reageerders kunnen hun frustraties kwijt en linken plaatsen.

  Reden 3 : Samen redden wij de wereld.

  Reden 4 : We zijn van straat, dat spaart de ME weer veel geld!

  Reden 5 : EINDELIJK! kunnen we onze mening eens uiten zonder censuur!

  Reden 6 : Dat zal ze leren!

 4. De ‘cycli’ (‘getijden’) storten hopeloos ineen zonder een gezonde, natuurlijke aandrijving.
  Ook een perpetuum mobilee (iets dat eeuwig blijft bewegen) is afhankelijk van het natuurlijke evenwicht, de wonderbaarlijke samenhang van aantrekking en afstoting, die zorgt voor stabiliteit doordat inwerkende krachten elkaars uitwerking opheffen.
  Een oppervlakkige versimpeling van de huidige ontwikkelingen in op en neergaande ‘getijden’ mag dus geen ‘geruststellend’ argument (meer) zijn als duidelijke tekenen er op wijzen dat het natuurlijke evenwicht in meer dan één opzicht is verstoord.

 5. De VS zit klem de EU nog veel erger spannende maanden komen eraan de propaganda zal zoals altijd geweldig zijn maar …………

  “Since 1991, all 18 other governments with deficits >11% of GDP and debt/GDP >110% defaulted within 2 years.”
  The always-brilliant Brian Hirschmann of Hirschmann Capital explicitly addressed the “Bond Market Misconception” we touched on in the prior Tree Ring point in his 2021 year-end letter (via DC) published earlier this year
  Hirschmann Capital’s Bond Misconceptions, Part 2:
  #1: The Fed can halt inflation by hiking interest rates as it did to end the 1970s inflation.
  From 1979-81, the Fed hiked the federal funds rate (FFR) by ~1000bps to curtail inflation. In 1979, however, the USG’s debt to GDP ratio was only 31% of GDP and its budget deficit was only 2% of GDP. Thus, the hike’s impact on the USG’s interest burden was manageable. By 1983, the budget deficit had increased only four percentage points – to 6% of GDP.
  Today, a 300bp FFR hike – a fraction of the Fed’s 1979-81 hike – is easily foreseeable. This would still leave the real FFR lower than it has been for 98% of the last 67 years. Even some members of the perpetually optimistic Federal Open Market Committee are projecting a ~300bp FFR by 2024.
  Today, however, the USG’s debt to GDP ratio is ~120% and its budget deficit is forecast to be ~7% of GDP this year. A 300bp hike should increase the budget deficit to ~11% of GDP.** Since 1991, all 18 other governments with deficits exceeding 11% of GDP and debt to GDP ratios exceeding 110% defaulted within two years. (Source: Rogoff & Reinhart)
  Thus, the Fed could soon be trapped: raising rates could trigger default and not raising them could leave inflation unchecked. Similar dilemmas in other countries have often caused extreme crises (e.g., Argentina, Brazil and Venezuela); the US may soon join the club.
  -Source: Hirschmann Capital Year-End 2021 Letter, January 15, 2022

  1. Er is al heel lang voor gewaarschuwd dat de schuldenberg van westerse economieën te hoog is opgelopen. De veel te lage rentetarieven waren voor overheden, bedrijven en particulieren een grote verleiding om meer te lenen dan wenselijk is. Het keerpunt waarbij natuurlijke krachten de onbalans weer in evenwicht brengen is aangebroken. Net als in de natuur, waar de botsing tussen hoge en lage luchtdruk storm veroorzaakt, zal ook het terugkeren naar de juiste balans in de economie de nodige turbulentie geven.

   1. “De belans in de economie”. En wat te denken van de balans tussen goed en kwaad?

    In 2008 werd Haïti overspoeld door modder en water na een epische aardbeving, waarvan de gevolgen nog steeds pijnlijk zichtbaar zijn.
    Qua internationale corruptie vergelijkbaar met de oerknal op de financiële markten in die tijd.
    In feite werden tal van grote banken en andere organisaties van de ondergang gered met behulp van crimineel geld.

    Costa, hoofd drugs- en criminaliteitsbestrijding van de VN zei daarvoor al in 2008 de bewijzen te hebben, maar kwam er – voor zover bekend – nooit meer in het openbaar op terug (de officiële instanties ontkenden).

    https://www.hln.be/economische-crisis/vn-topman-heel-wat-banken-gered-met-drugsgeld~a4b84d7a/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.startpage.com%2F

    De ontwikkelingen sindsdien tonen aan dat de onderwereld nagenoeg op alle fronten is doorgedrongen in de bovenwereld, zodanig dat we met schrijver Willem Grünbauer mogen zeggen: “We worden geregeerd door criminelen”.

   2. De schuld inflateert weg met 17% per jaar op dit moment, dus dat wordt op zich een minder groot probleem voor de eigenaar van de schuld. Dat is anders voor de schuldeiser.

    Kapitaal inflateert ook weg met 17% per jaar, de afzetmarkt slinkt behoorlijk nu mensen hun geld kwijt zijn aan hogere energiekosten, veel mensen lijden honger en kou en er ontstaat zo een toenemende onvrede onder de bevolking.

    Hoe precies is dit alles een fijne ontwikkeling voor de elite?

  1. Was ik ook maar een kneus too muts in frankrijk. Dan preppte ik heel de wereld om zeep!
   En “tel avief” zou me betalen!

   Dan was ik ook een winnaar!

   Sneeke 4 life!
   De wijsgeer!

 6. Gezocht/Wanted:

  Tel Aviev’s staatsvijand no 1!
  Een zeer staatsgevaarlijk persoon die zich voordoet als René B.
  B. , een lone wolf, verward en extremisties, houdt zich waarschijnlijk op in frankrijk, en heeft vaak hout in zijn sterre.

  Hij plaatst voornamelijk allemaal linken om de wereld te redden van de khazaren en de ielumumenazi’s.
  Verders stond hij eerder bekend als knowtoomuts maar dat was een pseudoniem, aldus schotland yard en MI 5.

  Deze persoon is leeevensgevaarlijk door de informatie die hij heeft en deelt!
  Mocht u B. ergens zien benader hem dan niet maar bel 112 of 911!

  -einde bericht-

 7. Zeer belangrijke informatie:

  Het leven is niet eerlijk!
  En voornamelijk niet omdat ZIJ groot zijn en WIJ klein.

  EN DAT IS AL NIET EERLIJK!!

  Die nuance mis ik wel in de topics hier…
  da wel.

 8. Vandaag DNB morgen ECB.

  Het ziet ernaar uit dat de vele extra miljarden EURO die
  die de ECB aan het banksysteem ter beschikking stelt, een toxisch effect zou hebben,
  dat is, “giftig”.

  Met “TLTRO-transacties” kun je zien hoe slim de ECB te werk is gegaan,
  om te voorkomen dat de markt opdroogt en om de noodlijdende banken…
  met liquiditeit. Geen woord tegen de
  publiek, een soort onontdekte “nichefinanciering”.

  En de buitengewone waarderingspraktijken, namelijk de vastrentende
  de vastrentende opkoopprogramma’s van de afgelopen jaren.
  (staats)obligaties van de EUROZONE met de aankoopprijs in plaats van de (marktgeoriënteerde)
  tarief in plaats van het (marktgestuurde, veel lagere) dagtarief.
  De ivoren toren van de ECB is zeker niet bereid een waardering tegen de dagkoers te accepteren. Dit is
  pure paniek. Dit is hoe het leest in Zwitserland:

  https://insideparadeplatz.ch/2022/10/31/alpen-drama-snb-hat-noch-6-prozent-eigenkapital/

  “Aandelenkapitaal is in gevaar gekomen na een opeenstapeling van
  142 miljard sinds 1 januari 2022, is afgegleden naar de gevaarlijke zone.
  gleed in de gevaarlijke zone.
  Volgens de vanmorgen gepubliceerde resultaten bedraagt het op 30 september nog steeds 55,9 miljard.
  In september staat het nog steeds op 55,9 miljard.”

  Dit is echt een giftige cocktail. De verliezen of prijsdalingen
  in vastrentende effecten moet zo hoog zijn dat ze alle
  beschikbare liquiditeit. Maar deze liquiditeit kan alleen
  kan alleen door de centrale banken worden verstrekt. En deze overleven alleen
  met boekhoudkundige trucs van de ergste soort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: