Het gevaar van biflatie en hyperbiflatie

25

inflatie deflatie biflatieWe kwamen deze maand een interessant artikel tegen van Bjorn de Wilde. Volgens Bjorn zal biflatie onze welvaartsstaat verwoesten. Ook heeft hij het over  de term hyperbiflatie. | De economische toestand in Europa is ronduit dramatisch. Het geklungel van politici en de ECB zal ons nog dieper de afgrond in duwen. Maar wat krijgen we echt? Stevenen we af op inflatie, misschien wel hyperinflatie. Of bestaat er een kans dat we deflatie krijgen? Wel ik denk dat we afstevenen op Biflatie. Maar wat is biflatie eigenlijk?

Biflatie doet zich voor wanneer er bepaalde goederen of diensten onderhevig zijn aan inflatie. Wat wil zeggen dat deze goederen en diensten duurder worden in prijs. Dit terwijl er op hetzelfde ogenblik op andere goederen en diensten deflatie ontstaat. Wat wil zeggen dat deze goederen of diensten in prijs dalen.

Biflatie zorgt er eigenlijk voor dat duurzame goederen in prijs dalen en dat niet duurzame goederen in prijs stijgen. Stel je eens voor dat er zich biflatie voordoet. Alle niet duurzame goederen worden duurder. Voedsel stijgt in prijs, energie wordt duurder, kleding wordt duurder enz… Daar staat tegenover dat de duurzame goederen in prijs en waarde dalen. Zo zullen de woningprijzen dalen, maar ook de waarde van ondernemingen zullen dalen, dus ook je beleggingen in aandelen.

Wanneer biflatie heerst, dan heb je eigenlijk steeds een groter deel van je budget nodig om in niet duurzame vergankelijke goederen en diensten te steken. En als belegger weet je dat je daar niet rijk van wordt. Als je rijk wilt worden of een kapitaal wenst op te bouwen dan komt het er net op aan om zo weinig mogelijk geld uit te geven aan niet duurzame goederen of diensten. Zodat je zoveel mogelijk van je budget kan investeren in wel duurzame goederen. Goederen die hun waarde houden of in waarde stijgen.

Geloof mij, biflatie is de hel voor elke belegger. Het zorgt er voor dat je koopkracht daalt. Maar het zorgt er ook voor dat je vermogen dat je al hebt opgebouwd in waarde daalt. Als je weet dat het grootste deel van het vermogen van een doorsnee gezin in de eigen woning zit. Dan weet je genoeg. Biflatie is de snelste weg naar de ondergang. Het mes snijdt gewoon aan 2 kanten.

Biflatie is erg, maar nog niet erg genoeg want het wordt volgens mij Hyperbiflatie. Hyperbiflatie bestaat uit hyperinflatie en hyperdeflatie. Hyperbiflatie kan in enkele jaren de helft van je vermogen wegvagen. We weten allemaal dat wanneer er zich inflatie of hyperinflatie voordoet, de meeste beleggers zich richting goud begeven. Wel bij HyperBiflatie gebeurt dit nog veel meer. Ik verwacht dan ook dat er zich een rush naar goud zal voordoen als nooit tevoren.

Wanneer u twijfelt over het feit of er echt Biflatie zal komen, kijk dan eens naar de Nederlandse economie. Wat doen de vastgoed prijzen in Nederland? En toch is er inflatie.. Bron: Bjorndewilde.wordpress.com