Hillary Clinton maakt Poetin zomaar even uit voor Adolf Hitler. President Obama stuurt zomaar even wat manschappen naar Polen en de NAVO gaat zich zomaar even meer concentreren op Europa. Poetin heeft zomaar even de Krim opgeëist en lijkt op te stomen naar het oosten van de Oekraïne met zijn dreigende oorlogsapparaat. Serieuze geopolitieke gebeurtenissen vinden er plaats afgelopen weken. Dan nu zomaar even een korte tijdlijn van onze stoere, duidelijk, daadkrachtige Minister van Buitenlandse Zaken, mijnheer Frans Timmermans, over de situatie met Rusland en de Europese Unie:

timmermans

Wat gaat het nou worden Frans Timmermans? Zowel de Verenigde Staten als Rusland gooien olie op het vuur, het lijkt wel of ze staan te trappelen om elkaar in de haren te vliegen en wat doe jij ondertussen? Een beetje dralen, eigenlijk helemaal niks dus…

Het ingrijpen van de EU

Gelukkig leven we onder de schaduw van de Europese Unie, een Unie die daadkracht toont! De grote invloed in ons midden die tussen beide grootmachten Obama en Poetin zal gaan staan. Oh nee wacht… De Europese leiders blijken volgende week pas tijd te hebben om te gaan overleggen over de situatie met Rusland en de mogelijke sancties. De Europese ministers benadrukken wel dat er in ieder geval maar liefst vier personen aan de lijst worden toegevoegd waarvan de tegoeden zullen worden bevroren! En Frans Timmermans voegt daar veelzeggend aan toe  uhhhhh… “dat hij het daarvoor echter nog iets te vroeg vindt.” Zucht…

Wel of geen economische sancties?

Of toch, Frans Timmermans heeft wel degelijk iets gedaan: de handelsemissie welke plaats zou vinden in mei is afgezegd! Henk Kamp en zijn vrienden uit de olie- en gassector mochten niet naar Rusland gaan. De vraag vanuit de Tweede Kamer of dit nu een sanctie was kwam snel. Frans Timmermans gaf daarop antwoord door heel nadrukkelijk te vermelden dat het geen sanctie was. “Wat we doen vanuit de Europese Unie is reageren op een beweging die helaas door Rusland in gang is gezet. De escalatie is niet aan onze kant begonnen“, zo reageerde Timmermans hierop. Wat een enorme leugen!

Geloofwaardigheid volledig kwijt

Wederom blijken de woorden van Frans Timmermans van weinig waarde. Want wie sprak Poetin afgelopen week? De topman van Shell, Ben van Beurden, om waarschijnlijk wat belangen veilig te stellen. Vreemd. Zowat de gehele mainstream media en alle volksvertegenwoordigers schilderen Poetin sinds de Olympische Spelen af als een dictator met wrede plannen en de uitlokker van de crisis in Oekraïne, maar ondertussen blijft het doodnormaal dat de “business” en het grote zakendoen gewoon doorgaat met dit zogenaamde ‘ brute regime’ . Want ja, mensenrechten zijn voor de bühne, zaken gaan altijd voor. Een hoop poeha rondom dreiging van oorlog creëren maar dit soort zaken via achterdeurtjes doodnormaal vinden. De geloofwaardigheid is volledig weg.

Onrust is nog niet over

Niet alleen Frans Timmermans, maar veel Nederlandse politici brabbelen, dreigen en kreunen maar door. De Europe Unie blijkt een slappe vaatdoek die ondertussen nog maar eens verder gaat vergaderen. Ondertussen dreigt er een oorlog te ontstaan tussen Rusland en “het Westen”. Lees ook: Ukraine unrest: Russian outrage at fatal Sloviansk shooting. + Deadly gun attack in eastern Ukraine shakes fragile Geneva accord. Figuren als Pechtold en Samsom zullen dit waarschijnlijk gaan aangrijpen als excuus om een nog compactere Europese Unie te gaan vormen. Dit natuurlijk om de veiligheid en het welzijn van zijn burgers te garanderen. Met grote hulp ook van de media in ons land. De hele dag luister ik naar Radio 1 en BNR (ik woon nog net niet in mijn auto) en de propaganda viert hoogtij.

Alles komt vast goed…

Als het over de crisis in de Oekraïne gaat is het steevast een soort van Poetin bashen. Zonder naar de eigen politiek van de afgelopen jaren te kijken en te beseffen dat “Het Westen” ook wel eens de badguy van de wereld zou kunnen zijn. Het lijkt erop dat de dreigende situatie met Rusland een schimmige kant op zal gaan, of we dat nu willen of niet. Maar goed, zolang de Europese Unie financieel gelukkig berensterk is, zich heel druk maakt over plastic tasjes en wij in Nederland een discussie voeren over het wel of niet legaliseren van een vereniging voor pedofielen, komt het vast allemaal goed met ons.

25 Responses

 1. Hele enge baasjes die eigen- en partijbelangen dienen….niet die van de bevolking….het wordt ze ook erg makkelijk gemaakt….het volk slaapt, zuipt, blowt, trekt uitkering, lalt, kijkt Linda de Mol en utopia…….vindt het allemaal wel goed…..vlucht nu het nog kan….dit land is verloren…..

   1. Ja inderdaad, we zijn verloren, als makke schapen laten we ons naar de slachtbank voeren, mensen willen niet wakker worden, blijven liever veilig zitten in hun matrix, geef het volk brood en spelen, daar is goed over nagedacht, zie de meest bizarre programma’s op tv, als je niet dom bent dan wordt je het wel, de mensen worden steeds dommer, in ons water zit fluoride, is aluminiumafval, werd in oorlogen gebruikt, het dempt de hersenen, het IQ, het is inmiddels weer door een wetgeving, waarvan geen melding werd gemaakt natuurlijk, weer in ons drinkwater gedropt. De elite is 1%, wij als 99% zijn de sterksten, maar we laten ons gewoon naar de slachtbank voeren, omdat we te lui en te dom zijn om echt wakker te willen worden. Men wil zijn veilige wereld niet verlaten…..totdat het straks te laat is en de pleuris uitbreekt op de gehele planeet, dan wordt het echt donker…..dan is het licht helemaal uit!

 2. Dank en lof voor je bijdrage Meneer teun!De eu is only in it for the money, en dan vooral voor de nieuwe oligarchen en banksters.Oekraine zou een nieuwe federatiestaat worden van de eu molog,maar wordt een russische.Geen mens of “kritischdenkend”mediajournalist die erover denkt om het de oekrainers zelf te vragen wat ze nu eigenlijk zelf willen.

 3. Hahaaa, m’neer Teun, leuk van u om aan te tippen dat ook de lakei van de keizer geen kleren aan heeft….

  Aan het hof van de keizer
  Wordt veel geluld
  Maakt niemand wijzer
  Blote konten in status quo gewaad
  When things get difficult, you have to lie
  Democratische leugens en verraad
  Remains the question; Why?

 4. Wij burgers worden in dit politieke machtsspel weer heel klein gehouden. Als een stelletje tamme paashazen wordt ons van alles en nog wat wijs gemaakt door onze NOS, RTL en noem ze maar op die kleuteromroepen. Het is één en al propaganda. We kunnen niet meer peilen welke berichten we moeten geloven. De politici geloven we al lang niet meer, stelletje draaideuren. Maar het wordt wel erg kleinzielig in ons kleine polderlandje als we de berichtgeving van ons verwaande journaille al niet meer kunnen vertrouwen. Hiervoor moeten we het internet op en zoeken naar onafhankelijke berichtgeving. Dat kost wel effe tijd, maar het is wel de moeite waard. Wel jammer dat de meeste medelanders dat niet doen. Je kunt met bijna niemand een discussie voeren omdat menigeen is geïndoctrineerd door de gekleurde berichtgeving van onze NOS. Let eens op de propaganda voor de Europese verkiezingen. Nog geen enkele lijsttrekker van EU-sceptische partijen op Ned 1, 2 of 3 gehoord of gezien. En het volk vindt het allemaal goed. Stemmen gaan we toch niet. Ik denk dat de natie in slaap is gevallen en niet beseft wat er om ons heen gebeurd. Het zal allemaal vanzelf wel weer goed komen. Nou, ik denk het niet. De vorige koude oorlog was er één van afnemende spanning met tegelijk een economische groei. De nieuwe koude oorlog is er één met toenemende spanning en afnemende economische groei. Mag u raden hoe dat afloopt…..

  1. “Wij burgers worden in dit politieke machtsspel weer heel klein gehouden”, schrijf je ….je denkt wel een beetje in slachtoffer-hokjes….wellicht wordt 90% van de bevolking wel graag klein gehouden….denk daar is over na en vraag je af of je daar wel tussen wilt leven….

   1. Beste Peter “vlucht nu het nog kan….dit land is verloren…..” doet me ook enigszins denken aan een slachtofferrol. Ik begrijp wel waarom je zo iets zegt – bezorgdheid en onmacht -, maar jij en niemand wordt er gelukkig van.
    Maak je alleen druk over de dingen waar je zelf verantwoordelijkheid voor draagt – je naasten en je medemens – en voor de rest leef met plezier en een lach bij de dag.

    1. Nice try, mirror….but…no cigar….no victim here….alleen een realist die ziet dat dit niks meer word….ik zie de apathie, de lusteloosheid, de gemakzucht, de uitkeringszucht….een droge constatering…helaas….

  2. Tsja, iets anders dan klein gehouden worden is er ook niet weggelegd voor de mensen. We hebben nu zo’n 70 jaar kunnen kijken wat er gebeurt als je burgers vrijheid en geld geeft, en het blijkt tot niks dan ‘consumeerporno’ te leiden. Geef de burger een zak geld en hij weet niks beters te verzinnen dan in de file te gaan staan voor de Ikea, een seizoenkaart te kopen bij een voetbalclub, zich lam zuipen of een of andere kansloze dure SUV te kopen.

   Dat heeft nu lang genoeg geduurd, en de tijd komt eraan dat dat alles de burger weer wordt afgenomen. Gaan we inderdaad geld weer schaars maken door het aan goud te koppelen. Wat die idiote burgers zelfs nog willen ook!

   We zijn al aardig op weg. Er is al 25% van het vermogen van burgers opgevreten door waardedaling van hun huizen. Pensioenen zijn nu zo’n beetje aan de beurt. En over een jaar of 50 zitten we weer op het niveau van 1830.

   Burgers = varkens

   1. Maar je moet de burger meegeven dat ie een mooie plaat voor de kop heeft! Zo zijn er heel veel internetformus waarop lui die nog geen zin voudlooz kunnen spellen afgeven op de verstandelijke vermogen van sommige politici en bestuurders. Het zelfkritisch vermogen van de burger… hehehe.

    Varkens!

    1. Zwijnen, mondjes open Van Rompuy moet kakken!!!

     hehehe

     Pfffffrrrrttt

     Met je Ikea-bankstel!

     AAAAAAAAA

     He, geld lenen? Hoef je pas over een paar jaar terug te betalen. Kun je tegen die tijd lekker gaan zeiken dat ik je heb opgelicht.

     Omdat je niet wilt afbetalen.

     Wel een mooie rente afgesproken…

     Varkens!

 5. “Figuren als Pechtold en Samsom zullen dit waarschijnlijk gaan aangrijpen als excuus om een nog compactere Europese Unie te gaan vormen. Dit natuurlijk om de veiligheid en het welzijn van zijn burgers te garanderen.”

  Er komt ook een compacte Europese Unie die zal bestaan uit 10 landen met aan het hoofd één sterke centrale leider.

  De E.U. is een praatclub:

  Op http://janvanbarneveld.nl/actueel/israel/277-de-weeen-van-de-eindtijd-en-de-g-0 lees ik het volgende:

  “Nu naar onze tijd. Er spelen heel wat “grote G’s” een rol: De G-3, G-4. G-20, G-7, G-8, G-24, de VN en de Europese Commissie. Maar allemaal machteloze praatclubs. Honden die niet kunnen blaffen en helemaal niet bijten.

  In Paulus tijd hadden was er de Pax Romana. Lange tijd was het in onze tijd de Pax Americana. De politieagent van de wereld, de VS, die hier en daar brandjes bluste in onze wereld.
  Nu is de VS weggevallen.
  Er blijft alleen de G-0 over; niemand die wat orde handhaaft in deze wereld. Als er geen wetten zijn en er niemand is die de internationale wetten handhaaft kan iedere aspirant machthebber of terrorist zijn gang gaan. Deze G-0 situatie is een recept voor chaos over heel de wereld. Chaos en wetteloosheid zijn tweelingen. Het is een sfeer waarin de antichrist door de mensheid welkom zal worden geheten.”

 6. Ondertussen zit er in de oekraine nog steeds een niet gekozen regering die geen enkel initiatief neemt voor het snel brengen van verkiezingen, maar een niet gekozen regering is een essentie voor lidmaatschap van de EU,

  De EU waar het dagelijks bestuur van niet te kiezen is voor de Europese bevolking, lang leve de dictatuur! in 1933 kreeg hitler via een volmachtconstructie de macht en Duitsland was binnen 1 a 2 jaar hervormd tot een totalitaire 1-partijstaat,

  Volgende maand EU verkiezingen en we zitten er 5 jaar aan vast, in vijf jaar kan de EU structuur enorm veel macht naar zich toetrekken Europese belastingen, Europese staatsobligaties (om de pijn te verdelen), 1 Europees pensioenstelsel (om landen zonder pensioenfondsen te spekken), 1 Europees leger (om kosten te besparen hahaha) en ter bestrijding van de werkloosheid een Europese dienstplicht voor jongeren die gelijk het EU gevoel versterkt

  hoe kom ik toch op dit soort negatieve ideeen, ik zit momenteel een oude tv serie op youtube te bekijken uit de jaren tachtig, de tijd dat de burger nog de overheid in de gaten hield en niet de overheid de burger, “Blut und Ehre” uit 1981,
  deze serie laat zien hoe in een korte tijd een democratie totaal kan worden omgevormd in een 1-partij staat die het leven van de burger volledig beheerst, Echt een interessante serie het laat zien hoe gewone burgers uit diverse motieven afglijden naar de dictatuur

  Het enige wat je nodig hebt is een goede economische crisis/ineenstorting en grote uitzichtloosheid

  aan een hoop basisvoorwaarden is al voldaan, mensenrechtenverdragen worden nu al aan de kant gezet door het briefgeheim te schenden door het lezen van al het internet verkeer,
  zie eens toegang tot de rechter te krijgen als je geen grote zak met geld hebt, kijk eens hoe veel wettelijk ‘opsporingsambtenaren’ al toegang tot je woonhuis hebben, je moet je als burger tegenwoordig overal kunnen legitimeren,

  zoek eens het europees verdrag van rechten voor de mens op en het verdrag burgerlijke en politieke rechten, lees deze door en kijk hoe de basisgrondrechten nu al worden geschonden,

  kijk een naar het handvest van de verenigde naties waarin burgers zelfbeschikkingsrecht hebben, waarom mogen de catelanen/schotten/basken/mensen in de krim niet zelf kiezen of ze zelfstandig zijn of bij een land horen

 7. Heel goed en observatief stuk van je, Teun. Net als een tijdje terug toen je prachtig de situatie op de Nederlandse woningmarkt weergaf. Zelf heb ik het gevoel dat we slaapwandelend een oorlog inlopen. Sommigen hoor ik zeggen: “ach er gebeurt toch niks want de belangen zijn hier te groot”. Slechts weinigen beseffen de geografische geschiedenis van het Oosten van Europa. Dat doen Verhofstad, van Baalen en Timmermans al helemaal niet en mengen zich als kippen zonder koppen en schaamteloos in de binnenlandse aangelegenheden van de Ukraine. Een “democratie” kan niet zomaar worden opgelegd en dient niet het belang van de gewone man zoals jij en ik maar is er slechts voor de verdeling van de macht. En als de vlam ineens de vlam in de pan slaat hippen de hersenloze kipjes onopgemerkt weg naar een oord waar hun belangen volledig zijn veiliggesteld, het volk in ontreddering achterlatend.

 8. Nederland, zeg maar heel Europa zijn niet eens in staat een deuk in een pakje boter te slaan.
  Het restant van wat ooit een leger was is niet eens genoeg om de binnenlandse veiligheid te garanderen.

  Wanneer dringt de realiteit door tot de politici.

  Ga, ik het nog een keer zeggen;

  Het is over en uit met Europa. Nederland speelt al helemaal geen rol.
  We zijn het lachertje van de maand.

  Politici ga doen waarvoor U bent aangestelt. Los de interne problemen
  op, ga werk creeren ipv propaganderen.

  De Oekraine kunnen we missen als kiespijn! Onze banen zijn al ingenomen door Polen, Bulgaren enz.

  O, U bent natuurlijk niet voor de burgers, maar om het banken kartel te dienen!

 9. Op http://xandernieuws.punt.nl/content/2014/04/VS-drijft-conflict-verder-op-door-Putins-privvermogen-te-willen-blokkeren lees ik het volgende:

  “Van de afgesproken de-escalatie van het conflict in en rond Oekraïne is nog altijd geen enkele sprake. Het Witte Huis van president Obama is niet alleen blijven dreigen met nieuwe sancties, maar wil volgens de Times of London nu ook het privévermogen van de Russische president Vladimir Putin, die zo’n $ 40 miljoen op Zwitserse bankrekeningen zou hebben staan, blokkeren. ‘Dit betekent oorlog,’ is de conclusie op Zero Hedge op http://www.zerohedge.com/news/2014-04-20/means-war-us-target-putins-personal-40-billion-stash.”

  Als dit echt gebeurt, zal Rusland het Westerse financiële systeem laten instorten door de Dollar te dumpen, en dan zitten wij echt in hele groite problemen!

 10. Al die media heisa over de Krim,Oekraïne,verdwenen vliegtuig,China,te weinig haring in de Noordzee en de scheiding van ………, zijn prima medicatie om de mensen in de straat af te leiden van,Mondiale Kernramp in Japan,alsmaar stijgende lasten en prijzen,Europese verkiezingen en hun plannen die klaar liggen,plat trappen en uitwringen van de midden en lagere inkomens,opkomst van D66 ( deze vind de huren veel te laag en moeten nog minimaal verdubbelen ) om tot harmonisatie op de woningmarkt komen.
  Alvast een gelukkig 2015 en 2016.

  1. grote rechtsongelijkheid en een oneerlijke welvaartsverdeling resulteert in een boze bevolking met een steeds korter wordend lontje,

   uiteindelijk zijn de kosten voor de samenleving zo hoog dat het welzijnsniveau er ook voor de elite er op achteruit gaat, ondanks hun royaal gevulde portemonnee

   mijnheer Ford van de auto’s had door dat arbeiders met een redelijk salaris ook de consumenten zijn van je eigen producten, dus beter en redelijk salaris verstrekken

 11. Timmerfrans , gewoon een zwakzinnige. Hoe kan zo een iemand op zo een funktie komen. Vele van onze politici zijn nog dommer dan dom , of niet Mark. God sta ons bij in deze (eind) tijd.

 12. Ik denk dat Timmermans onderhand het brevet van meest decadente Euro populisme wel heeft verdiend? Dat is in deze context ook het enige ware positieve voor zijn EGO. Deze man heeft eigenlijk niks meer te vertellen, maar wil overal haantje de voorste zijn. Deze man heeft gegokt dat als Poetin overstag gaat, hij dan als Europarlementariër van het jaar gekozen zal worden. Wat een misvatting van de bovenste plank en dat over de ruggen van de Oekraieense bevolking! Deze man had vanuit zijn naïeve narcistische politieke gedachtengang, niet beter kunnen weten. Het ergste is dat hij het zelf niet door heeft. Hij weet dat de PbvA in nationale- en Europese context zijn beste tijd heeft gehad, en dat hij zo probeert nog een internationaal baantje uit te halen, wat trouwens zijn goed recht is! Ik denk dat hij het beste ” Russische tolk” kan worden voor Poetin, zodat hij mogelijk de geo politieke en culturele verschillen op juiste wijze kan interpreteren en dat hij Poetin verder kan helpen om goed met China te kunnen communiceren, want Chinees zou hij ook goed spreken? Ik heb gezegd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: