Het is nog steeds corona, we vergeten de ‘oudjes’

Nog steeds zijn we bezig met dat vermaledijde virus dat nog altijd de status geniet van ‘pandemie.’ Met zo’n logo op je stekelige parasieten-pukkelkop dan ben je wat. Toen jouw pasfoto via de media werd geïntroduceerd werd je in no-time wereldberoemd. Soms werd ik ’s nachts gillend wakker toen ik jou voorbij zag komen, op zoek naar een slachtoffer. Net als die prikmuggen die mensen in hun slaap overvallen en als gemene bloedzuigers een mini druppeltje bloed aftappen. Als ik naar jouw lelijke stekelkop google dan loopt mijn scherm vol met die verschrikkelijke ziekmakende zuignapbolletjes op steeltjes die onze oudjes en zwakkeren het ziekenhuis in jagen.

Huishoudboekje

Onvoorstelbaar dat zo’n lelijk viruswezen de hele wereld lam kan leggen. Van lockdown naar avondklok en een langzame opening van de economie onder strakke voorwaarden. Prikken, testen, inloggen, scannen, alvorens mee te kunnen doen met de massa, dat allemaal onder leiding van de minister van Volksgezondheid. Het is voor ons eigen bestwil, dus luisteren we braaf naar de officials die instructies geven op basis van wetenschappelijke studies. Wetenschap is studie, een tikkeltje anders dan de weerbarstige praktijk waar de waan van de dag regeert. Het is niet anders. “We moeten het leren,” zo roepen de beleidsmakers van het Ministerie van Volksgezondheid. Dat er ook nog een ministerie van Economische Zaken bestaat zouden we bijna vergeten. Het is hoog tijd dat er opwekkende instructies worden gegeven door een ministerie dat de samenleving anders waardeert. Een ministerie dat burgers niet controleert op hun gezondheid maar de samenleving test op maatschappelijk welzijn en kijkt naar de staat van het huishoudboekje. Daar schijnt de laatste tijd nogal wat aan te mankeren, vooral bij de ouderen die zich braaf hebben gehouden aan de strakke regels van het ministerie van VWS. Als je teveel focust op het ene dan is dat schadelijk voor het andere.

Ministerie van EZ is aan zet

Na bijna 2 jaar coronacrisis is het tijd de balans op te maken van een sociaal experiment waarbij gezondheid centraal stond. Het is tijd om te oordelen hoe we de nevenschade gaan vergoeden. Was het virus een crisis waard? Was er serieus sprake van een pandemie of was er slechts sprake van een epidemie. De statistieken geven aan dat de terminologie ‘pandemie’ in paniek was opgeplakt. Ingegeven door dramatische beelden die de media eindeloos herhaalden. De angstcultuur had diepe impact op ons gedrag. We moesten ons inhouden anders was het menselijk leed niet te overzien. Nu blijkt dat het allemaal wel meevalt mogen we weer langzaam terug naar normaal, zo beloven onze beleidsmakers. Ooit sprak King Alex op 4 mei 2020 de historische woorden uit, “Laten we niet normaal maken, wat niet normaal is!” Een virus verheffen tot een heersende despoot is niet normaal dus laten we snel overgaan tot de orde van de dag. Het ministerie van EZ is aan zet.

Geldzorgen

Het virus, of eigenlijk het Ministerie van VWS, heeft diepe scheuren in onze samenleving aangebracht. Het gedrag van de individu is ineens een bepalende factor. Bewijs maar dat je gezond bent. Dat is het nieuwe (a)sociale experiment in een samenleving die langzaam tot besef komt dat de zaken een andere wending nemen. Economische zaken wel te verstaan. Het borrelt onder de senioren. Niet direct door gezondheidsproblemen, maar het zijn de problematische geldzorgen onder een grote categorie senioren tussen de 55 en 65 jaar. Meestal mensen met een bijstands- en arbeidsongeschiktheidsuitkering. Ook zijn de AOW-uitkeringen en pensioenen voor gepensioneerden ver achter gebleven bij de algemene inkomensontwikkeling. Koopkrachtverbetering zit er niet in want de overheid heeft geïnvesteerd in andere prioriteiten. Het Ministerie van VWS mocht tientallen miljarden spenderen aan beschermende maatregelen inzake onze gezondheid. Het inkomen van een grote groep afhankelijke mensen was niet aan de orde.

Onbetaalbare energierekening

Ouderenbonden signaleren dat diverse uitkeringen door o.a. fiscale maatregelen de afgelopen jaren achter zijn gebleven en dat die ontwikkeling doorzet en zelfs versterkt. Uit onderzoek door de ouderenbonden blijkt dat zeker 82.000 ouderen in de leeftijdsgroep tussen 55 en 65 jaar een minimum inkomen hebben. Hoe bizar dat juist ouderen en AOW’ers na de coronaplaag inboeten aan koopkracht. Pensioenen worden al tien jaar niet geïndexeerd. Er voltrekt zich een economische ramp als miljoenen senioren niet snel gecompenseerd worden. Behalve de extreem stijgende inflatie worden mensen met een minimum inkomen geconfronteerd met een onbetaalbare energierekening. Zie hier de economische crisis die we het liefst verstoppen want Nederland is een rijk land. Zo kloppen onze regenten in Den Haag zich al jaren op de borst. Op mondiale welzijnslijstjes scoren we hoog. Natuurlijk is Nederland een welvarend land waar het aan niets ontbreekt. Alles is hier te koop. Echter hangt er een prijskaartje aan dat bij velen alleen tot de verbeelding spreekt en ver buiten bereik is. Een schijnwelvaart van ongekend formaat. Glitter en glamour gebouwd op een schuldenberg van ongekend formaat.

Verborgen armoede

We spelen het spelletje allemaal mee want we wachten op het beloofde tijdperk van gratis geld. Lenen is nu al spotgoedkoop en straks krijgen we centrale bankgeld(CBDC) waarbij ons gedrag de toegang bepaalt tot de hoeveelheid en beschikbaarheid van ons digitaal saldo. Ik eindig graag met fantastische verhaaltjes over een mooie toekomst. Dat verlicht de negatieve teneur van de beschreven verborgen armoede die we liever niet zien. Leuker kan ik het niet maken.

GW

4 reacties

 1. Mooi weer spelen met allerhande “compensaties”( zoals nu de energie compensatie) als nasleep van een crisis die men voornamelijk (maatregelen) zelf over the top heeft gedrukt, maar onderhand wel een mooie apartheidspas heeft geïntroduceerd.

  Discriminatie= uitsluiting. Maar daar doen we niet aan volgens SDG agenda (inclusie voor iedereen!). Dit is nu al zo’n voorbeeld, van de parallelle samenleving die zo opgetuigd wordt. Vraag me af wat de rest nog allemaal gaat zijn. Houdt m’n hart vast.

 2. Gerrit, hou je van een grapje? Misschien is niet de pandemie, maar juist ‘The King’ zelf wel het beste bewijs voor de waarheid van zijn eigen woorden 🙁

 3. Nog altijd vol vertrouwen in ‘uw overheid’, Gerrit?
  Pampertje aan en kakken maar!
  Alstie vol is zal markske u verschonen,
  erewoord!

 4. Geef de Groningers een mooi huis buiten het aardbevingsgebied.

  Dan kunnen we de gaskraan weer een stukkie opendraaien voor de Nederlandse burgers en bedrijven en ondertussen op zoek naar een goed alternatief.

  Want ondanks de miljarden en miljarden subsidies van ons aller geld voor wind- en zonne-energie, betalen wij de hoofdprijs voor een warm huis, warm water en elektriciteit en binnenkort ook voor alles wat met gas / elektra wordt geproduceerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sorry. Nog geen gegevens beschikbaar.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: