Het Nieuwe (Ab)Normaal?

Als sociaal-maatschappelijk, financieel-economisch platform geeft Biflatie ruimte aan ieders opinie. Dat wil zeggen: de redactie hoeft het niet altijd eens te zijn met de meningen, standpunten die we nog al eens aan het woord laten. Zo ook in het vaccinatiedebat dat wel wereldwijd heerst. Teveel en te vaak wordt in verschillende steden en landen gedemonstreerd tegen de zogenaamde Coronamaatregelen, om ook deze zienswijze niet te belichten. Vandaar met het voorbehoud dat we onderstaande docu aan u tonen. 

Vaccinaties: traag maar langzaam

Is onze overheid, zijn alle overheden in deze ´goed bezig´? Zijn wij als burgers ´goed bezig´. En dan wel: goed bezig op weg naar waar? Naar hoe het vroeger was, in wat we nu voor altijd het pre-Coronatijdperk moeten noemen? Hoe het voor ´Corona´ was en hoe erna. Gaan we terug naar Normaal of worden de dingen nooit meer als tevoren? Het nieuwe Abnormaal dan?  “Het kan vier tot vijf jaar duren voordat we eindelijk het einde van de pandemie zien en het begin van een normaal post-Covidtijdperk,” zei de Singaporese minister van Onderwijs vorige week nog, in de Wall Street Journal. Aldus Businessam.be. En nog: ´De Franse econoom Jean Pisani-Ferry, die vooral bekend is van zijn werk voor president Emmanuel Macron, somt in een opiniestuk op de website van Project Syndicate 4 feiten op die maken dat we niet vooruit raken.´ Onze indruk zou alvast kunnen zijn dat het vaccineren, voor wie dat wenst, toelaat, want verplicht worden kan niemand, ontzettend traaaag gaat. Denkt u er ook zo over, beste Lezer? Herinnert u zich ook nog het bericht in de media dat Israël, om een voorbeeld te geven, er in slaagde om 1 miljoen burgers te vaccineren?! Een bericht van begin januari 2021, en dat zullen er ondertussen 2 miljoen zijn geworden. Op 9 miljoen inwoners…

bbc.com

Zelfs buurland België, niet bepaald gekend om supersnel te reageren ambtelijk, bestuurlijk en praktisch, ligt ver voor op Nederland! We staan voorlaatste van Europa! Hoe kan dit, hoe komt dat? 

Heil zoeken bij filosofie en techniek?

´Marlies Dekkers in gesprek met filosoof Ad Verbrugge over zijn werk en de coronacrisis. “We dreigen voorbij te gaan aan allerlei facetten van het leven.” In dit gesprek bespreekt Verbrugge op filosofische wijze het discours waar we ons momenteel in bevinden, en dan met name in relatie tot de coronacrisis

Samenleving 4.0 komt eraan

10 reacties

 1. haha, ik zie m daar al zitten in zen hobbykamertje.
  centje bijverdienen als eu troll om zijn pensioentje aan te vullen.

  zen vrouw al lang blij dattie even opgedoekt is

  beetje intressant doen met t plakken van onleesbare policor zooi in de waan een belangrijk journalist te zijn en zo toch nog wat zingeving te vinden

  en als iemand t niet met m eens is op een geniepige manier belachelijk maken, met als afsluiter : groetjes jEUst

  haha zit ik er ver naast?

  1. oh ja en ondertussen buttcoin promoten in de hoop rijk te worden en eindelijk die altijd uitgestelde wereldreis nog eens te maken. wel stiekem ivm het milieu 🙂

   dat vergat ik nog 🙂

   1. Nou ja, je leest het telkens weer. Als het nou ook nog oplucht dan heeft Joost het juist gedaan! Woon jij in Zweden? Stuur mij eens een mailtje.

 2. Ja, waarom en hoezo is de bananenmonarchie het lachertje van Europa, samen nota bene met het ‘corrupte’ Bulgarije?
  Niet goed opgelet het afgelopen jaar? Omdat NL die positie dik verdient, daarom.

  Niet alleen bij de vaccinatie, vanaf de allereerste er- en herkenning van het virus en de ‘vergeten’ voorbereiding.
  ‘Onze moderne verzorgingsstaat’ stond, net zoals 80 jaar geleden, zonder wapens en met ontblote billen op een winderige dijk toen ‘de vijand’ de Maas/Rijndelta bombardeerde.

  Paniek bij ‘verantwoordelijken’ en tekorten, letterlijk aan alles vormden bij de eerste golf de basis van ‘beleid’ en een lappendeken aan onduidelijke ad hoc maatregelen, waarin Covid-19 zich behaaglijk uitstrekte en het vertrouwen van de samenleving verdween.

  Rammelende organisatie, communicatie, coördinatie, samenwerking, informatie, voorlichting, versnipperde verantwoordelijkheden, twistende wetenschappers, ontbrekende dataverwerking en leiderschap.

  In Bulgarije zal het geen punt zijn, maar wie neemt hier de verantwoordelijkheid voor de anonieme levens die dit amateurisme ‘onnodig’ heeft gekost?

  Geen wonder dat het dure Staatshoofd (zoals eerder in de geschiedenis) met zijn family het zekere voor het onzekere nam en schielijk de kuierlatten dacht te nemen, richting zon en blauwe zee.

  Een ongekende afgang, bijna hilarisch (als het prijskaartje niet zo hoog was), zoals er zoveel waren en zijn.
  Hoe is het bijvoorbeeld mogelijk dat privégegevens van duizenden geteste burgers door medewerkers nota bene van de gezondheidsdienst open en bloot aan de penoze worden verkocht?

  Vraag alsjeblieft niet meer naar het ‘waarom’, als de volgende ‘lockdown’ uitmondt in een ‘meltdown’.

  1. +1 ‘ @PJ

   In omringende landen is het ondenkbaar dat -zoasls in NLl- scholen weer open gaan, zonder dat onderwijzers en ander schoolpersoneel zijn ingeënt.
   Misschien één van de rdenen waarom Rutte alvast waarschuwde voor de ‘dreiging van een onvermijdelijke derde golf? Echt een blijk van ‘visie’!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.