Ingezonden artikel | Zo, de vakantie zit er weer op en wat hebben we genoten. Voordat we de laptop dichtklapten om lekker te genieten bedachten we nog dat we aardig wat belangrijke gebeurtenissen zouden gaan missen: de verkiezingen, de uitspraak over het ESM verdrag en de situatie in Syrië, om maar wat te noemen. Nu we weer terug zijn, hebben we eigenlijk helemaal niets gemist. Althans, geen van de uitkomsten van genoemde gebeurtenissen is verrassend. Één ding is wel duidelijk: de normale burger staat buitenspel.

De Nederlandse verkiezingen

De verkiezingen. Tja, dat wat we in de aanloop hiervan nog gezien hebben, deed ons weer met kromme tenen beseffen hoe blind we werkelijk zijn als het gaat om het vertrouwen in onze politici. Al die debatten en voorgeprogrammeerde praatjes hebben meer weg van een talentenjacht voor de beste oneliners dan dat het daadwerkelijk gaat om de inhoud. Laten we eerlijk zijn, het maakt toch eigenlijk geen ene zier uit wát een politicus zegt? Het gaat er vandaag de dag steeds meer om hóe hij of zij iets zegt? En dat beetje inhoud wat tentoongesteld wordt, mist elke context of diepere uitleg. Of eerlijkheid. Of integriteit.

Normale volk staat buitenspel

Natuurlijk maakt het helemaal niets uit wat het volk kiest, de kaarten worden achter onze ruggen verdeeld en wij mogen het doen met de botjes die ze ons nog toegooien. Daar wordt heftig over gediscussieerd in de media, maar over de echte belangrijke zaken wordt niets inhoudelijks geschreven. Alle pogingen van zogenaamde “kenners en filosofen” ten spijt, het normale volk en daarmee de democratie wordt op deze manier gewoon buitenspel gezet.

European Stability Mechanism

Dan het ESM verdrag. Natuurlijk keurt het Duitse gerechtshof dit goed! Raar dat er nog twijfel en discussie over bestond. Hebben we nou niks geleerd van de geschiedenis? Neem de Europese grondwet, of de komst van de euro, of zelfs de gehele totstandkoming van de Europese Unie! Beetje gekibbel van rechts, wat opstandjes van links, maar wat die elite baasjes bedenken komt echt wel tot stand, maakt u zich geen illusie. Het zou ons niets verbazen wanneer Draghi, Merkel, Rutte of Hollande niet met een glimlach op hun gezicht hebben gekeken naar het gebrek aan opstand tegen al hun beslissingen. Slechts een handjevol geleerden uit Duitsland deden een poging om het ESM verdrag te laten afkeuren, elders in Europa was het muisstil. Op 1 politicus na

Geldpers draait op volle toeren

Hoe je het ook went of keert, alles wat Ben Bernanke nu doet, of het IMF, de ECB aan LTRO, QE3, steunaankopen, het opkopen van obligaties, het steunen van banken, in de toekomst zal men al deze gebeurtenissen op 1 hoop gooien: namelijk de tijd dat onze instituten het laatste redmiddel gebruikten. De geldkranen staan open als nooit tevoren en wie een beetje snapt hoe dit werkt ziet ook in dat door deze ongekende stimuleringen geld geen enkel onderpand meer heeft. Het zal enkel tot hyperinflatie leidden. Hoe ingewikkeld, plechtig, geruststellend en officieel de topmensen dit ook brengen, er is mijns inziens geen ontkomen meer aan.

Midden-Oosten staat in brand

Dan de situatie in het Midden-Oosten. Ondanks dat we hier weinig over lezen, zien of horen in de media is de situatie daar toch echt aan het escaleren. Waar Rusland en China keihard als rode lijn hebben gesteld dat Syrië niet aangevallen mag worden door de overige staten, laat Obama er geen gras over groeien. Wanneer Assad enige vorm van massa vernietigingswapens in zal zetten tegen zijn eigen volk, zal de Amerikaanse Nobelprijswinnaar voor de Vrede keihard ingrijpen en slaat hij de waarschuwingen van die andere nucleaire grootmachten in de wind. Het is ook onduidelijk wat Obama nu gaat doen om de behoorlijk opgelopen spanning tussen die andere landen met megabommen, Israël en Iran, te sussen. Hij beledigt Netanyahu om niet in te gaan op zijn uitnodiging en ondertussen laat hij Iran hun gang gaan. Als er tussen deze twee landen een druppel is de emmer doet overlopen, welke kettingreactie zal dat tot gevolg gaan hebben? En wat zal de uitkomst zijn van al die rellen in de Islamitische landen? Staat het hele Midden-Oosten niet gewoon heel erg in de brand? Met alle mogelijk gevolgen van dien?

Het is een rommeltje

Kortom, dat onze eigen politici er op los liegen, geheimzinnige afspraken hebben, terwijl de Westerse wereld failliet dreigt te gaan, Europa steeds meer macht krijgt, private banken dreigen om te vallen en de anti Amerikaanse protesten toenemen, zal het de meeste Nederlanders een zorg zijn. Deze hebben andere zaken aan hun hoofd… Door: Verhip

23 reacties

 1. Tis een poppenkast.
  The show must go on!
  Midden stand naar de klote.
  De rijksten worden nog rijker.
  Obama moet herkozen worden en Europa moet koste wat kost bijeen blijven.
  Als de mensen niet in opstand komen zal er een oorlog uitbreken die zijn weerga niet kent.
  Waar die gaat beginnen hoef ik hier niet tevertellen.
  Die oorlog is al bezig.Wij genieten hier nog even van “so you think you can dance”

 2. Het begint inderdaad allemaal op een soap the lijken.

  En nog iets, wanneer gaat het Westen nou eens eindelijk de Sharia in Syrië bombarderen … daar zit ik namelijk al een maand of zo op te wachten-gn-gnnn…

 3. Die kop van eurodebiel Barosso al gezien, hij zit in het EP, eurofiel en hoogvlieger Guy is aan het woord en wordt onderbroken om hen mede te delen dat de rechters in Duitsland geen bezwaren tegen het ESM zien? Die smuik op dat gezicht van ‘m zegt genoeg, en even later heeft hij het over dat mensen niet zo moeilijk moeten doen over een federale EU, hij vindt dat het er moet komen dus zal het er komen. http://www.youtube.com/watch?v=Ty0OPftSr9Y

  En Jan Marijnissen, die houdt zich graag van de domme om journalisten op te roepen eens onderzoek te doen waarom die euro nog ingevoerd is voordat er een politieke- en fiscale unie was. Waarom denk je Jan? Andersom was het ze nooit gelukt, Jan.

  De volgende link lees je een soortgelijke opvatting van hetgeen wat er op dit moment gebeurd: http://eww.dewereldmorgen.be/artikels/2012/09/14/wist-je-dat-de-eurocrisis-als-schoktherapie-gebruikt-wordt-om-de-weerstand-bij-d

  Vele denken hier dat het pre-planned is, ook al denk je van niet, het komt ze in iedergeval goed uit. En waarom zouden ze haast maken met oplossen? De zieltjes zijn nog niet om, de mensen zijn het nog niet zat genoeg, nog niet genoeg werklozen, bezuinigingen, lastenverzwaringen, inflatie en vooral oeverloos politiek gelul en gedraai. De geesten moeten nog rijpen. Wat wij nu zien is alleen voor de bühne, om ons mee te vermoeien, te hypnotiseren, te verdoven. Ons het zo zat maken, dat we gaan geloven dat het probleem juist het gebrek aan federalisme en centralisme is en er geen weg meer terug is en de stap naar een federale unie juist is wat we nodig hebben, ze zullen ons wederom gouden bergen en zelfs de maan beloven. Pas op het moment dat we zo moe van het gezeik en de status quo zijn en de ene helft van de mensen het allemaal wel goed vindt en de andere helft om verandering schreeuwt en nu eindelijk eens knopen door te hakken dan zal alles erdoorheen gedrukt worden. Of zal het ze nooit lukken, zal die kleine groep tegenstanders van het centralisme en fiat-valuta verder uitdijen?

  Van depressie 2.0 is allang sprake.

  Leugens, alles heiligt hun doel, ze zullen het nooit toegeven, voorbeelden genoeg, denk maar aan Zalm z’n gelul en acties.

  Wanneer gaan mensen inzien dat eens in de zoveel jaren stemmen nog geen deuk in een pakje boter brengt? Het systeem rot en stinkt, en zal vervangen moeten worden; decentaliseren, directe democratie, vrijheid.

 4. Het wordt vanzelf duidelijk welk een enorme klap Nederland is toegebracht door Geld drukken uit handen te geven van DNB en deze te hervormen tot onderdeel private ECB.
  Wim Kok 1998 . De meest destructieve premier Nederland ooit.

  Eu was al de droom van Napoleon en Hitler
  te bereiken door oorlog en verwoesting.
  Europees nationalisme i.p.v nederlands nationalisme heeft nooit gewerkt en gaat niet werken.

  Europees nationalisme wordt nu veelvuldig in de media , door Bouman theater economen aan de man gebracht.

  Het is de natte droom van Banken en Multinationals de enige winnaars van die Eu en Euro.

 5. 1keer in de zoveel tijd kom ik eens door Amsterdam. Middags
  om een uur of 5. Waar ik voor de vakantie vanaf zuid gezien al vast stond als je Amsterdam binnen kwam, rijden er nu geen auto s lijkt het wel. Alleen voor de Coen een klein stukje file.
  Vrachtwagens zijn er helemaal bijna niet meer te vinden.

  Alleen al hierdoor kan je zien waar we naar toe hollen.

 6. over amsterdam zuid gesproken: eng die naam van die site net: “Hangthebankers.com”. Zeker omdat ze daar in zuid allemaal los rondlopen en iedereen zomaar van alles kan uithalen met die mensen. Ik vind dat zooo eng. Waar gaat het toch heen deze wereld? tsssssss

 7. world on verge of war. Volgens het koffiedik:

  Obamavolgens extermisten sta-in-de-weg voor Israel. Obama zal volgens velen worden vermoord. Er is bovendien veel christenhaat to Obama (zie: http://xandernieuws.punt.nl/?id=663706&r=1&tbl_archief=&). Iemand voorspelde rare VS-elections: Clinton zou stokje van Obama moeten overnemen. Obama niet per se dood maar misschien wel heel veel bultjes in zn gezicht (no what i mean).

 8. Lekker tegenstrijdig..Is het nou meer of minder ????
  Naar mijn mening diep triest welke bedragen naar het koningshuis vloeien..
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/prinsjesdag2012/12961653/__Iets_meer_geld_voor_de_koningin__.html
  of…;
  http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/nieuws/2012/38/koningin-beatrix-levert-5000-euro-salaris-in.xml

  Wat leuk dat Biflatie je de mogelijkheid geeft om te “handelen” met hefboompjes enzo..
  Daar is volgens mij echt behoefte aan ! Goeie zet.. NOT..

 9. Hoe dan ook, er zal een grote oorlog in het Midden-Oosten uitbreken en overal ter wereld massale rellen en opstanden. Uit deze chaos zal de Nieuwe Wereld Orde verrijzen!

  De verkiezingen van 12 sept. jl. zijn volgens mij door de elite gemanipuleerd, anders hadden de VVD en de PvdA de verkiezingen niet gewonnen.

 10. @5 Dave,
  Dat is onze hobby in Brazilië.
  Daarom wonen die rijke lui in een gevangenis. En dat gaat in die polder ook gebeuren!
  Hek met bewaker om de buurt (condominio), hek om het huis en tralies voor de ramen.
  De wannebee rijke doet het zelfde maar dan 10 hoog… (er zijn hier inbrekers die 10 hoog klimmen en vaak ook dood vallen…)
  De auto is gepantserd en anders gaat men wel met de helikopter. Geen land waar zoveel helikopters rond vliegen in de spits en zelfs een speciaal vliegveld voor is bij São Paulo.
  Kortom de rijken dekken zich goed in.
  Maar als “we” er één pakken dan mogen ze miljoenen overmaken welke “we” natuurlijk meteen leegpinnen desnoods via een corrupte bankmedewerker. En als de auto bij diefstal niet wil starten (als men even uit de auto of bunker is) vanwege een benodigde vingerafdruk dan snijden we die vinger eraf. Ja zo gaat dat in Brazilië…
  Sterker nog. Van de bankroof in Fortaleza is het meeste geld nog steeds niet terug gevonden. Weet je nog? Tuinbedrijf aan de overkant, tunnel onder de straat en niemand die zich afvroeg waar al die aarde vandaan kwam… Brazilianen zijn tegenwoordig ook erg goed in pishing en fishing en weet ik veel. Zelf een cyber is met keylogger niet veilig meer. Menig nep email van je bank komt uit Brazilië of host de gehackte website met nep pagina.

  Nog mooier wordt het als je weet dat bankmedewerkers ook plukken van hun werkgever. Zo kan een bankmedewerker ’s nachts digitaal geld creëren welke vroeg moet worden gepind waarna deze of een handlanger de registratie van dit pinnen verwijderd. Zo zijn er nog legio methoden om te plukken.
  Maar ook op lager niveau gebeurt dit.
  Als ik uit eten ga, vraagt men steevast of er een nul achter moet. Volgens mijn Nederlandse boekhouder is dit ook in die polder schering en inslag. Ga je naar de Gamma, vraag dan aan de manager of er een nul achter kan… Anders ga je toch naar de concurrent? En zo weet menig ondernemer zijn belastbare winst tot nul te reduceren.
  Dan heb ik het nog niet over kindjes welke zogenaamd naar de kinderopvang gaan. Of wat te denken van op papier goederen rondpompen over de grens om BTW terug te vangen.
  Dat is tegenwoordig de wereld. De kleine man ziet het op grote schaal gebeuren en ziet geen andere keus dan dit op zijn manier ook te doen. Zolang het grote graaien doorgaat zal de onderkant het voorbeeld volgen. De maatschappij is moreel failliet. Daarom kan ik niet vaak genoeg schrijven;
  Zorg voor voldoende droog en blikvoer, een waterfilter (keramische pot model), zilveren munten en minimaal een wapen en vooral veel munitie.

 11. @moerstaal : Sssst !!! Waar ben je nou mee bezig, jongen ?

  Nederlanders [u]willen helemaal niet weten wat ze te wachten staat[/u], snap dat nou eens ..!

  Laat ze toch nog even lekker in een ‘mellow world’ leven joh …

  Wat zàl de K-Klap daar snoeihard aankomen, zeg … NIET te geloven-gn-gnnn …

  Kunnen ze ‘petities’ en ‘inspraak-rondes’ gaan organiseren hi-hi …

  8)

 12. KTM.. wat zie ik nou? Je wilt toch niet beweren dat je anderen aan het opstoken bent informatie achter te houden hé?

  That ‘ll be the day.. as if!

 13. @13 Moerstaal, je beschrijft volgens mij heel ‘dichtbij’ en helder wat zich voor onze ogen aan het voltrekken is.
  En inderdaad, niet de zegen maar de verrotting komt altijd van ‘boven’, de bovenlaag is al door en door verrot en de onderlaag is ook aan het verrotten.
  De tijd van de verlichting is lang verleden, de duisternis beheerst het heden. Onze ‘beschaving’ is bijna overleden.

 14. @3 maple, laten we de elite ook de maan beloven. En aangezien de maan niet hier kan komen, schieten we dat tuig allemaal af, naar de maan.

 15. @5 Dave, inmiddels is besloten dat de patienten de medicijnen mogen blijven gebruiken. Fatsoen bestaat nog, gelukkig.
  Nou mooi niks fatsoen. Alleen de bestaande patienten krijgen de medicijnen nog vergoed. Nieuwe gevallen mogen heel simpel kapot gaan.
  Dit hebben ze afgekeken van de hypotheekrenteaftrekregeling in het kunduz akkoord of hoe dat K akkoord ook mag heten.
  Maar, goed de ‘nieuwe gevallen’ kunnen verzekerd zijn dat ze hun leven niet zeker zijn.
  Mensen die denken dat het uit te leggen is omdat ….bla….bla…. moeten goed begrijpen dat het een beginnetje is. Een hellend vlak, alles komt naar beneden.
  GODVERDOMME, het zal je kind maar zijn. Zijn er mogelijkheden om het leven, naar ik begrijp met tientallen jaren te verlengen, met de mogelijkheid dat er een definitieve oplossing gevonden wordt, trekken ze de stekker eruit. Schorem.
  Vraag; gaat het te ver als je de mensen achter deze plannen de ziekte van pompe wenst??
  Zij zijn er immers voorstander van om toekomstige patienten VERPLICHT te euthanaseren.Toch?
  Alle christenen die zeggen dat het leven voor hun heilig is, en zeer terughoudend zijn met levensbeeindiging moeten nu toch de straat opgaan?
  Alle christenen die hier hun bek over houden, of het er stiekem mee eens zijn, zijn een stelletje hypocrieten. En dan druk ik me heel beschaafd uit.

 16. Nou verzuipen in die smurrie is ook niet fris hoor. Kind ga je dan maar eerst bezuipen dan valt het straks wel mee. Misschien mag het dan wel alletwee.

 17. Dat kan nog een poosje duren en dit is aan twee hoofdzaken te danken:
  1. De financiële maffia.
  2. Het volk.

  1.
  De financiële maffia is enorm gebaat bij de crisis: hoe meer economische krimp hoe meer financiële middelen worden door de Fed geschept. De “stimulansen” van de Fed zijn een rookgordijn want al het nieuwe geld wordt aan de speculanten gegeven om de economie verder te wurgen.
  Kijk hoe simpel is het: de Fed is 100% privaat, heeft het geldscheppingsmonopolie en vertegenwoordigt de kern van de financiële maffia. Met zo veel macht is het “maken” van een crisis een kinderspel. En omdat het toch een crisis woedt dan gaan ze “geld stimulansen” aan zichzelf uitdelen. Zo is de waarde van ons geld steeds minder en de gierige bankiers maken steeds meer geld voor zichzelf, uit niets, met de computer van de Fed.

  2.
  Het volk is stevig door de main stream media (volledig in de handen van de financiële maffia) bewerkt om te denken dat niemand zag het aankomen, niemand heeft de schuld en dat zelfs niemand kan een nieuwe depressie in de toekomst voorkomen. Dit alles is dus een grote onzin. Ik heb talloze voorbeelden van. Een mooi voorbeeld is de productie van de Canadese staatstelevisie “Meltdown” http://www.youtube.com/watch?v=lXfnHM9QBjk .
  Ze maken het entertaining, interviewen belangrijke spelers, maar geen zinnige stellingen. Ze interviewen zelfs het hoofd van de Amerikaanse Financial Crisis Inquiry Commission, Phil Angelides. Angelides heeft uitstekend werk gedaan en in feb.2009 bewees hij een van de twee oorzaken van de crisis: de intrekking van de Glass-Steagall Act in 1999 door Bill Clinton. Deze conclusie is van essentieel belang in het begrijpen van de crisis, maar blijft buiten deze film van 4 x 45 minuten (3 uur…). Dit is een top class disinformation.

  Kijk dan naar de afgelopen “verkiezingscampagne”. Niemand had het over de oorzaak of oplossing. De agenda van alle debatten is door de media bepaald… Elk debat ging over wie en hoeveel gaat inleveren. Geen van de partijen die meededen aan de verkiezingen heeft een oplossing voor de depressie. De kiezers zijn door de media zo afgeleid van wat het echt speelt dat ze zich als geblinddoekte piloten gedragen. Onder de invloed van de massmedia zijn de kiezers gevaarlijker dan dictators geworden want bij dictatuur heeft iedereen snel door wie wat verantwoordelijkheden draagt, maar als de discussie afgeleid werd van de kern, dan snapt jan-met-de-pet helemaal niets meer van zijn eigen lot.
  JK de Jager noemt in het niets van snappende parlement “extra maatregelen onontkoombaar”. En juist kostenreductie krimpt de economie verder in de depressie.

  De depressie kan helaas nog heel lang duren en nog veel ellendiger worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: