‘Het pad naar rijkdom is niet de loterij maar bitcoin’

0

Dat is wat een Twitteraar al sinds maart 2018 iedereen die wil luisteren aan het verstand tracht te brengen. Dat is ook wat de Managing Partner van een digitaal investeringsfonds heeft berekend. De gemiddelde speler van loterijen, koper van loterij tickets verliest $0,40 van elke dollar die hij spendeert. Aan hopen op. Het Grote Lot dat hem en haar van het lot verlost. Van eeuwig te moeten wroeten voor geld, het slijk der aarde. Terwijl elke 400 dollar die iemand had geïnvesteerd jaarlijks sinds 2010, cummulatief 29 miljoén dollar (slik) had opgebracht anno 2019!

Hoop of waarde

Ons inziens is dit wel het killer argument om te stoppen proberen rijk te worden met loterijen et al. En in plaats van een ticketje ‘hoop’ te kopen, een stukje real value, echte waarde aan te schaffen. Zijnde: een fractie van een bitcoin, BTC. Dit ligt eveneens in ieders bereik en de kansen zijn bewezen miljoenen keren hoger. James Tadoro van Blocktown Capital rekende het haarfijn voor ons uit:

Nu u

Deze berekeningen betreffen dan alleen nog maar de Amerikaanse markt. Waar jaarlijks 72 miljard dollar (!) aan loterijen gespendeerd wordt. Veelal dan nog door de lagere inkomens. Misschien dat zij dit zelfde nu ook lezen. En voor de komende tien jaar hun zuurverdiende centjes ietwat anders dirigeren dan naar het pad van de (ijdele) hoop? Resultaten uit het verleden zijn natuurlijk geen garantie voor de toekomst. Dit is ook geen beleggingsadvies. Maar de berekening is wat ze is. De cijfers blijven de cijfers. Of iemand er ook lessen uit trekt of niet: it’s up to you. Do your own due diligence…!