Het verraad van de natie

nationZowat in elk modern, geïndustrialiseerd land worden vandaag de  soevereiniteit en welvaart van de Natie bedreigd, die eertijds volgens de grondwet bedoeld waren te behoren aan de mensen; by the people for the people, door de mensen en voor de mensen.  Niet bedreigd door terroristen (hoewel het zeer handig is om een buitenlandse vijand te hebben) maar van binnenuit.  “Because in every country the people who run the State have largely decided they no longer wish to serve the people but prefer instead to serve the interests of a Global Over-Class.  Of course we are not encouraged to see this clearly or if we do, certainly not to speak of it to others. And many of those we might try to talk to, do not want to hear”.  We kunnen dit met een grote en beladen term de Nieuwe Wereld Orde noemen, maar dan word je al vlug beschuldigd van spoken te zien, een alarmist te zijn en complottheorieën aan te hangen.  Doch geef tenminste de feiten toe : voelt u nog aan dat de overheid voor u werkt…of tégen u?

Overal dreigt gevaar!

Er zijn er die zeggen dat steeds wanneer een overheid iets goeds wil doen, ze altijd bepaalde groepen zal benadelen.  De koek is ook maar zo groot als ie is.  Er zijn anderen die zeggen dat onze vrijheden ingeperkt moeten worden – voor ons bestwil; alles in naam van de veiligheid en tegen “de vijand”, het terrorisme natuurlijk.  In de States lijkt het ondertussen wel zo dat iedereen schuldig is, een potentiële terrorist, tenzij het tegendeel bewezen wordt! De realiteit is dat de meeste inspanningen van de overheid, de staat, gaan naar het bevoordelen en in stand houden van een kleine elite, die zowel die staat als de financiële markten in de greep houdt.  En houd ondertussen de massa bang, dan kunnen wij onze gang gaan…

We staan erbij en kijken ernaar

Van de Derde Wereld zijn we helaas niet veel anders gewoon, al gebeurt het daar meer openlijk, maar wij zijn de Eerste Wereld.  Je zou voor minder libertariër of anarchist worden…  Het eeuwenoude ideaal van een overheid van het volk voor het volk (letterlijk zo in de grondwet bijvoorbeeld bij de stichting van Noord-Amerika) wordt heden ten dage verkwanseld voor het voordeel en profijt van enkelen.  De massa krijgt dan de kruimels die nog overschieten.  “We are allowing the elite of  the State, to convince us that we are ‘all in it together’, and to claim that our interests and their interests are still one and the same. But they are not. And we must come to see this clearly – and soon. As long as we deny the truth, that they are not standing ‘with us’, and do not have our best interests at heart – until we can face these self evident but chilling truths, then we are never going to see them for what they have become nor see their actions for what they are”.

De Staat en de Natie zijn niét identiek! De Natie dat zijn wij allen en de Staat zou de Natie – iedereen dus – moeten dienen.  Maar ondertussen is die Staat a.h.w. de Natie zelf geworden.  De echt belangrijke zaken en onderwerpen worden ver boven ons hoofd bedisseld, achter gesloten deuren : “unelected, largely un-named trade representatives supported and surrounded by a legion of  lawyers, advisors and lobbyists, nearly all of whom will be recently seconded from or still in the pay of global corporations,  who will meet behind closed doors to negotiate in secret. Whose interests will they be fighting for?”  En de grote media die als onze waakhond moeten fungeren….zwijgen meestal in alle talen.

De Nieuwe Wereld Orde

De Oude Wereld Orde had altijd al een vijand van buitenaf nodig; eertijds het communisme, nu zijn het de terroristen.  Alles wordt al jaren opgeofferd in naam van de veiligheid, ja ook onze burgerrechten moeten ervoor wijken.  Wat bijvoorbeeld te denken van de Patriot Act, de Amerikaanse wet die kort na 9/11 gestemd werd (maar nauwelijks gekend of gelezen door het Congres, bekijk daarvoor vooral de film Fahrenheit 9/11 van Michael Moore).  Die de Amerikaanse president het recht geeft eenieder op te pakken, op te sluiten en te ondervragen die nog maar enigszins “verdacht gedrag” vertoont; waarbij verdacht bedrag uiterst willekeurig kan geïnterpreteerd worden.  En zo zijn we nu in de Nieuwe Wereld Orde beland.  De echte vijand – voor wie hem kan zien en herkennen – is de Staat zelf geworden…

 

 

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sorry. Nog geen gegevens beschikbaar.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: