Hoe Coronaveilig is jouw gedrag/Laatste nieuws COVID-19

Het is een Vlaamse krant die me de vraag stelt en ik geef ze ook aan u door, beste lezer. Ik volg zowel wat in Afghanistan als Ouagadougou gebeurt, in Tamanië zowel als Tibet. Dus zeker in onze buurlanden. Op financieel-economisch-politiek gebied maar ook wat het Coronavirus/COVID-19 betreft. De Belgen zijn er, dit tussen haakjes, wonderwel in geslaagd een regering te vormen op de laatste dag van september 2020. Het duurde 494 dagen en is daarmee net geen wereldrecord. Dat staat trouwens reeds op naam van België met 541 dagen in 2011. Zeven heel uiteenlopende partijen zijn erin gelukt om de echte en enige winnaars van de verkiezingen – uiterst rechts én uiterst links! – buiten de regeringsvorming te houden. Een mooi staaltje van anti-democratie dus weer. (Toegegeven: hoe unificeer je in hemelsnaam zulk extreme kiesgedrag en -resultaat). Het was niemand opgevallen dat het land heel die tijd niet echt bestuurd werd. Veelzeggend, dunkt ons. Maar het is toch maar uit Vlaanderenland dat Het Coronacompas komt. ´Ook de weg kwijt door alle regels?´ gaat ´t meteen van start. Ja dat mag je wel zeggen, wat u?

Testing-testing

´Het Nieuwsblad ontwikkelde, samen met gerenommeerde experts, het coronakompas. Dit kompas vertelt je hoe veilig of risicovol jouw gedrag is. En geeft je persoonlijk advies, op wetenschappelijke basis.´ U kunt hier zelf de test doen. Ook de hoofstedelijke universiteit VUB (Vrije Universiteit Brussel) biedt een Corona test aan. In Nederland dan: de RIVM update regelmatig alle informatie rondom testen op het Coronavirus/COVID-19. De recentste info vindt u hier. Of u laten testen aangewezen is verneemt u reeds op moetiknaardedokter.nl. Vult u zo u wilt de vragen met uw antwoorden in om uitsluitsel te krijgen met de Digitale Corona Zelftest. 

Corona in de wereld

Wereldwijd toont het Coronavirus nog steeds geen spoor van wijken of verzwakken. Dit zijn de recentste (dinsdag 6 oktober 2020) officiële resultaten van respectievelijk de hele wereld, en de tien ergst getroffen landen. Worldometers.info: ´The coronavirus COVID-19 is affecting 214 countries and territories around the world and 2 international conveyances. The day is reset after midnight GMT+0.  

Coronavirus Cases:

35,723,832

Deaths:

1,046,298
 

Corona uit de wereld

Nederland staat dan op de 28ste plaats. Ik weet niet hoe en of we dit virus ooit onder controle zullen krijgen. Teveel mensen (waarbij iederéén in theorie besmet kan zijn, ook zonder het te weten) hebben teveel contacten. Is het dan wachten op een werkend vaccin? Op 1 oktober jl. werd het eerste Europees vaccin ter beoordeling voorgelegd. ´De onderzoeksresultaten die het farmaceutisch bedrijf AstraZeneca en onderzoekers van de Universiteit van Oxford nu hebben aangeleverd, zijn gegevens uit het laboratorium. In dit laboratoriumonderzoek is onderzocht in hoeverre het vaccin het immuunsysteem helpt om antilichamen op te bouwen tegen het coronavirus. De resultaten van het onderzoek met vrijwilligers volgen later.´ Een effectieve datum waarop we een werkend vaccin mogen verwachten is niet bekend. Wat mij persoonlijk een beetje vrees aanjaagt, is hoezeer de aanwezigheid van het Coronavirus a.h.w.´ingeburgerd´ is. Alsof het hier is om te blijven! Wanneer zelfs de modewereld hier rekening mee houdt? Een voorbeeld is de personalisering van de mondkapjes. Die zijn nu in alle kleuren en ontwerpen verkrijgbaar. Er bestaan er voor Europa-werknemers, voetballers, en zelfs heel wat modemerken bieden hun eigen mondkapje te koop aan. De nieuwste trend qua kleding is om het merk/de ontwerper hoog op de borst te plaatsen. Vlak onder de hals. Waarom? Omdat er willens nillens meer en meer van huis uit gewerkt wordt. Contacten, zeker ook zakelijke, vinden dan online plaats. En zo komt het modemerk in kwestie het best, vaakst in beeld. Slim bedacht? Maar ook een beetje akelig dus….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sorry. Nog geen gegevens beschikbaar.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: