Hoe hoog zijn de fees voor het gebruik van een Bitcoin ATM?

Een bitcoin atm wordt gebruikt voor het omwisselen van contant geld voor Bitcoin, of een ander cryptocurrency. Bij sommige automaten is het ook mogelijk om Bitcoins te verkopen en in te wisselen voor contant geld. Net zoals er bij de traditionele pinautomaten transactiekosten in rekening worden gebracht is het ook zo bij deze type automaat. Hieronder zullen we u beter toelichten hoe dat alles in zijn werking zit en hoe hoog de transactie kosten kunnen oplopen.  

Hoe werkt dat?

Op Bitcoinautomaat.nl kun je terecht voor het kopen en verkopen van cryptocurrencies. Zoals er eerder is genoemd wordt een bitcoin automaat gebruikt voor het omwisselen van contant geld voor Bitcoin. Om gebruik te kunnen maken van een bitcoin automaat heb je een smartphone nodig. Op de smartphone moet je een wallet hebben. De smartphone zal een draadloze verbinding maken met de automaat. Hierna kun je van start gaan met de transactie. U hebt hierbij ook keus uit het invoeren van contant geld. Daarnaast kun je ook kiezen voor het betalen met een creditcard of pinpas.  

Net zoals een broker

Bij automaten waarbij u de mogelijkheid hebt om cryptocurrency te verkopen werkt het anders. De automaten hebben hier de functie van een broker voor digitale valuta’s zoals Bitcoin. Het verschil hierbij is dat je het op locatie doet en niet achter je pc of laptop, waarbij je dus met iDEAL zou betalen. Het voordeel is dat je dan contant geld kunt wisselen of krijgen. Hiervoor worden er transactiekosten in rekening gebracht.  

De transactiekosten voor Bitcoin bedragen 10 euro en voor Ether 5 euro. Per dag mag je maximaal 2500 euro omwisselen. Voor Bitcoin mag je een minimumbedrag van 50 euro omwisselen en voor Ether is dat 15 euro. Ook voor de wallet betaal je transactiekosten.  

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sorry. Nog geen gegevens beschikbaar.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: