Hoe je miljardair wordt (binnen een jaar)

0

Dat is een makkie! Als tiener verdien je wat bij om je ouders te helpen. Zo werk je bij McDonald’s, zoals veel kids van jouw leeftijd. Wat ouder geworden begin je met computerwetenschappen te studeren, bijvoorbeeld aan de Universiteit van Montreal. Vervolgens trek je naar New York en Tokyo. Daar bouw je een systeem om handelsorders te matchen op de plaatselijke beurs. Je gaat werken bij Bloomberg Tradebook. Daar ontwikkel je software om futures te verhandelen. Zo goed ben je in jouw vak dat je drie keer promotie maakt in twee jaar. Heb je ondertussen al zoveel verdiend om je miljardair te mogen noemen? Nee hoor, zo vlug gaat dat nu ook weer niet.

Op naar China

Er is nog een lange reis af te leggen, en wel tot in China. In dat land richt je een eigen bedrijf op, gesteld je noemt het Fusion Systems. Dat breid je uit tot een van de snelste High-Frequency Trading brokers. Ondertussen heb je kennis gemaakt met de cryptowereld. Dat zal van doorslaggevend belang blijken. Eindelijk heb je je ware bestemming bereikt. Van dan af gaat het snel omhoog met je e-wallet, je electronische portefeuille.

Initial Coin Offering

Ondertussen is crypto the place to be geworden. Iedereen wil er kopen dus biedt jij ze aan. Je gaat als broker, beurshandelaar, door middel van een ICO, cryptobeursgang, publiek. De eerste 15 miljoen dollar zijn binnen en je mag je dus van dan af miljonair noemen. Het is een eerste stap naar het miljardairschap. Belangrijk is dat je niet voor het geld werkt. Je doet je werk grààg en bent er beter in dan wie ook. Die geldelijke beloning komt achteraf. Ze is het gevolg maar niet het doel.

De grootste ter wereld

Jouw bedrijf wordt in no time enorm populair en groeit als kool. Binnen het jaar wordt het in zijn branche de grootste ter wereld. Het is betrouwbaar, veilig en het snelste dat er bestaat. Want het voert 1,4 miljoen transacties uit binnen een seconde. De beloning waarover we het net hadden, is nu meer dan 1 miljard in dollar tegenwaarde groot. Die houd je als cryptofan natuurlijk niet aan in die Amerikaanse munt. Maar louter in bitcoin en je eigen coin. Jawel, je hebt zelf een munt gecreëerd. Bijzonder is ook dat wanneer klanten hun fee (vergoeding) betalen in die munt, ze 25 procent korting krijgen.

Slapend nog rijker worden

Als stichter, eigenaar en CEO bezit je het meeste aantal van die munten. Je betaalt ook het merendeel van je personeel ermee, omdat ze dat verkiezen trouwens. In feite zijn het zogenaamd tokens; deelbewijzen of participaties. Een deel van de bedrijfswinst gebruik je om die munt terug in te kopen. Van eender wie. Zo zal die door de jaren heen schaarser worden. Het is ook de manier om slapend nog rijker te worden. Want jouw handel draait 24 uur op 24 en 7 dagen op 7.

De spiegel vertelt het

Je kijkt in de spiegel. Je ziet een veertiger met de looks van een jongeman. Gekleed in een zwarte hoodie met op de borst de naam van zijn bedrijf. Hij is geboren in China. Hij bezit geen huizen, auto’s of jachten. Slechts de grootste cryptobeurs ter wereld, het Chinese Binance. Met de bijhorende munt Binance Coin (BNB). Op de lijst van rijkste zakenmannen en ondernemers gemeten in cryptomunten staat hij nummer drie. En zijn naam is Changpeng Zhao