Hoe kan ik salarisadministratie uitbesteden?

Het hebben van een eigen bedrijf kan veel met zich meebrengen. Het kan daarom in sommige gevallen zeker geen kwaad om te kijken of er taken zijn die uitbesteed kunnen worden. Een voorbeeld van zo’n taak die uitbesteed kan worden is de salarisadministratie.

 

Het uitbesteden van de salarisadministratie kan voor sommige bedrijven een aantrekkelijke optie zijn, omdat het tijd en middelen kan besparen en de complexiteit van het beheren van loonstroken en belastingaangiften kan verminderen. Wil je jouw salarisadministratie ook uitbesteden? Dan zetten wij een aantal dingen voor je onder elkaar waar je rekening mee kunt houden.

Je behoeften

Bepaal voordat je begint met het onderzoeken van de opties voor het uitbesteden van de salarisadministratie welke specifieke behoeften je hebt en wat jouw bedrijf nodig heeft. Door deze behoeften op een rijtje te zetten krijg je een goed beeld van wat voor een soort dienstverlener je zoekt en hoe je proces van salarisadministratie zal gaan werken. Zo kun je bijvoorbeeld bepalen hoe vaak je de salarissen wilt gaan uitbetalen, in welke vorm je de salarissen wilt gaan uitbetalen en aan hoeveel personeelsleden een salaris uitbetaald zal moeten worden.

Geschikte dienstverleners

Zodra je de behoeften hebt bepaald kun je opzoek gaan naar geschikte dienstverleners. Er zijn verschillende bedrijven waaraan de salarisadministratie uitbesteed kan worden, dus het is noodzakelijk om een bedrijf te selecteren dat goed past bij de behoeften van jouw bedrijf. Ga opzoek naar een bedrijf dat affiniteit heeft met het werkgebied van je bedrijf en ga opzoek naar referenties van bedrijven die al eerder gebruik hebben gemaakt van hun diensten.

Prijzen en diensten

Heb je meerdere geschikte bedrijven gevonden die een goede match zijn met jouw bedrijf? Vergelijk dan de bedrijven onderling. Natuurlijk is het belangrijk om te kijken naar de prijs: welk tarief vragen ze per uur? Maar het is ook van belang om een goed overzicht te hebben van welke diensten zij precies aanbieden. Wat heb je nodig en wat niet? Je wilt natuurlijk niet gaan moeten betalen voor diensten die je voor jouw bedrijf niet nodig hebt.

Het contract

Is er dan uiteindelijk een geschikte dienstverlener uitgekozen? Stel dan een contract op. Een aantal belangrijke zaken om vast te leggen in het contract zijn: de duur van het contract, de prijzen en de aangeboden diensten. Zorg bij het tekenen ervoor dat voor beiden partijen duidelijk is wat er van elkaar verwacht wordt. Op deze manier kan je jouw salarisadministratie op een prettige manier uitbesteden.

 

2 reacties

  1. Ik heb een eigen bedrijf en merk dat ik veel tijd kwijt ben aan de salarisadministratie voor mijn medewerkers. Deze tijd zou ik graag in mijn bedrijf willen stoppen. Daarom heb ik besloten om de salarisadministratie uit te besteden. Het is een slimme tip om meerdere offertes op te vragen en zo een geschikte dienstverlener te vinden. Ik ga op zoek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sorry. Nog geen gegevens beschikbaar.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: