Hoe werkt crypto staking?

Op verschillende websites lees je steeds over cryptocurrency en crypto staking. Het wordt met de dag populairder onder gebruikers in de wereld van crypto. Het is een Engels woord die je uitspreekt als steeken. Crypto staken is een manier om een passief inkomen te verdienen. In dit artikel gaan we nader in op hoe dat werkt. 

Verdien een passief inkomen 

Crypto staken is het vasthouden van crypto, waarbij je rente hierop kunt verdienen. Door crypto te staken wordt het netwerk verbeterd en versterkt. Het is niet moeilijk om crypto te staken. Je hebt hiervoor een account nodig met daarop cryptomunten. Een account kun je aanmaken bij een van platformen op cryptostakingrewards.nl. Wanneer de account is aangemaakt moet je bitcoins of elk ander crypto aanschaffen waarmee je kunt staken. Niet alle cryptomunten kunnen gestaked worden. Hieronder geven we een overzicht van de munten die wel gestaked kunnen worden. 

Welke munten staken? 

Crypto munten die over een proof of stake label beschikken kunnen allemaal gestaked worden bij Bitvavo. Enkele populaire munten met een proof of stake label zijn onder andere Cardano, Polkadot en Bitcoin. Bij Ethereum is het nog niet mogelijk om deze tokens te staken. Voor de rest is het erg eenvoudig om crypto te staken. Het enige wat je doet is een account aanmaken en de optie crypto staken inschakelen. Het is van belang dat je cryptomunten hebt in je wallet, zodat je geen nieuwe munten koopt. 

Mensen brengen crypto staking en minen vaak met elkaar in botsing. Het verschil tussen minen en staken is dat je bij minen verplicht bent om dure apparaten aan te schaffen. Crypto staken kun je vanaf jouw mobiele telefoon doen, terwijl je bij minen in het bezit moet zijn van een laptop of een computer. Crypto die gestaked is kun je niet meer verhandelen, maar je ontvangt er wel aantrekkelijke rente erover. 

Eén reactie

 1. “We now live in a nation
  – where doctors destroy health,
  – where lawyers and judges destroy Justice,
  – where universities destroy Knowledge,
  – where governments destroy Freedom,
  -where the press destroys Information,
  – where religion destroys moralsand where ‘our’ banks destroy the Economy.”

  Quote from Chris Hedges

  Mijn commentaar : “Lang leve” het Culturele Marxisme !!!

  O ja, de èchte naam van Kareltje Marx is Mordechai Levi. Zijn beide grootvaders waren rabbietjes. Maar dat is u altijd verzwegen hè ?
  “Wellicht” was daar een reden voor ?
  hihi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sorry. Nog geen gegevens beschikbaar.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: