Hoe WO III nog net werd afgeblazen?/Een beloofd land

Trump supporters, ook op Biflatie (bestaan ze eigenlijk ergens nog?), zullen me nu toch gelijk moeten geven. Met mijn frequente en heel vroege waarschuwingen dat Donald een clown was, maar wel een geváárlijke clown! Want wat General Mark Milley, chairman of the Joint Chiefs of Staff zopas uitbrengt? Hij belde met zijn Chinese tegenpool ´over concerns then-President Donald Trump could spark a war with China as his potential election loss loomed and in its aftermath, the Washington Post reported on Tuesday.´ Ongezien, ongehoord, toch? Tenminste nog één iemand met gezond verstand die inzag waar het met D.Trumps retoriek naartoe zou gaan? Actie! Duizend bommen en granaten! Kon het hemzelf schelen; een president wordt persoonlijk met zijn familie wel het beste ter wereld beveiligd. The Donald doet het verhaal van de topgeneraal af als verzonnen. Toch voegt Trump er in een veelzeggende reactie aan toe: ´´Maar als het waar is zou hij voor de krijgsraad gedaagd moeten worden´´. ´He said if the story was true Milley should be tried for treason´… 

Een beloofd land

Treason, landverraad. Is dat zoiets als een opgewonden, geagiteerde duizendkoppige mensenmassa oproepen zich naar het Capitool te begeven? En komt D.Trump daar zomaar mee weg trouwens? Het leek wel een volksopstand, een revolutie? Met tal van slachtoffers en gewonden tot gevolg. Anarchie, indirect oproepen tot anarchie, zo mag dit betittteld worden! Volksmenner number one wist exact hoe hij de ontevredenheid, boosheid, frustraties van velen moest aanwenden, kanaliseren. Die grotendeels terechte ontevredenheid is dan wel geluwd ondertussen, maar is daarom nog lang niet verdwenen. Omwille van de lieve vrede (?), intern en internationaal, zullen we maar hopen dat Joe Biden betere beslissingen neemt dan veel van zijn voorgangers. Hoewel, de macht van een president van de Verenigde Staten wordt danig overschat. Ik lees het ondertussen in ´Een beloofd land´ van oud-president Barack Obama. Ben in de helft reeds en het is een open, eerlijk portret, een intieme inkijk in het leven van zo´n machtig man. Machtig…maar tegelijk ook onmachtig. De enorme struggle die wel twee jaar duurt, eens Obama besliste to run. Dagen van 14 en 16 uur werken, en alleen op zondagmiddag een paar uur echt vrij. Ook heel duidelijk wordt al dat wanneer het Congress je tegenwerkt, de Republikeinen specifiek in dit geval, je zeggenschap in de praktijk fors ingeperkt wordt. En dat terwijl de Democraten dan nog de meerderheid in beide kamers hadden. De Amerikaanse nationale politiek, hoe die ingebed is in de samenleving en dit sinds 250 jaar… Als je spreekt van the powers that be? Dit is als een reuzetanker, en om die te wenden in deze of gene richting. volstaat het lang niet er kapitein van te zijn. Nou ja, ik lees nog wat verder…

10 reacties

 1. Euhms………
  Als enige president sinds ikweetniethoelang is Trump geen enkele oorlog begonnen.
  Hij is juist diegene die de terugtrekking uit Afghanistan op de agenda gezet heeft, wat door dezelfde legertop gefrustreerd werd. Syrië en Ukraine werden weliswaar niet beëindigd maar zeker ook niet geëscaleerd. En dan zou ie wel China aanvallen? Mij lijkt het dat die bewering de waarschijnlijkheidstest niet doorstaat.

 2. Deze generaal Milley is het levende bewijs dat de “deep state” daadwerkelijk bestaat. Deze zaak maakt duidelijk dat er een ongekozen macht binnen de overheid is die zijn eigen agenda erop nahoudt en doordrukt en blijkbaar aan niemand verantwoording schuldig is. Ook toont dit aan waarom de democraten terwijl zij veel betere kandidaten hadden uitgerekend Biden voor deze post moesten hebben. Na de hinderlijke vertraging die de “deep state” onder Trump leed moesten ze er wel een marionet installeren die klakkeloos hun orders opvolgt om hun agenda’s weer op de rit te krijgen. Het is dan ook meteen duidelijk wie de teksten schrijft die Biden opleest op de zeldzame momenten dat hij op TV te zien is.

  Generaal Milley belde met de tegenstander omdat hij bang was dat Trump hen aan zou vallen omdat hij bang zou zijn de verkiezingen te verliezen. Zo’n flauwekul heb ik zelden gehoord. Alsof Trump zijn kans zou om herverkozen te worden zou vergroten door een onzinnige aanval uit te voeren die zou kunnen uitlopen op een kernoorlog. Als hij zonodig met geweld president zou willen blijven dan zou het toch veel effectiever zijn om zijn leger in te zetten om onder het mom van corona de noodtoestand uit te roepen en de verkiezingen op te schorten of iets dergelijks?

  Vandaar dat ik het met Trump eens ben dat Milley voor een tribunaal zou moeten verschijnen om zich daar te verantwoorden voor de rol van de “deep state” binnen de overheid. Op z’n minst zou Milley ontslagen moeten worden want een generaal die op eigen houtje met de tegenstander belt als hem het beleid van zijn opperbevelhebber niet aanstaat is een gevaar voor de veiligheid. Wie zegt dat hij het niet weer doet wanneer hem weer iets niet aanstaat? Maar nee, als echte marionet van de “deep state” behouden Biden en de media hun volledige vertrouwen in deze generaal. Toch wel opvallend dat dit verhaal welke de aandacht moet verschuiven naar Trump net op een moment verschijnt dat Biden onder vuur ligt n.a.v. zijn Afghanistan debacle en zijn gebroken belofte om geen van een vaccinatieverplichting in te voeren.

  Tot slot maakt dit verhaal duidelijk waarom Trump aan de lopende band mensen uit zijn eigen regering moest ontslaan. De kiezer heeft gesproken en wou geen globalische Hillary beleid. Wat had Trump anders kunnen doen dan die mensen te ontslaan toen bleek dat zelfs mensen uit zijn eigen regering achter de schermen door bleven gaan met het uitrollen van de globalistische agenda’s alsof Hillary president zou zijn? Tucker Carlson vat in het onderstaande filmpje uitstekend samen dat als je zulke mensen in de overheid laat zitten dat je dan feitelijk ophoudt met een democratie te zijn:

  https://www.youtube.com/watch?v=CVVhbRyJnhc

  Maar goed Joost, blijf uw idool Biden maar verdedigen. Hij zal er als spreekbuis van de “deep state” en organisaties als de VN, WEF, etc. wel voor zorgen dat in 2030 you’ll own nothing and be happy.

  1. Nu ben ik het met jou eens dat generaal Milley op een heel onorthodoxe manier heeft gehandeld https://yellowhammernews.com/al-5-candidate-casey-wardynski-attests-to-witnessing-gen-milley-deep-state-undermine-former-president-trumps-authority/ en daarom kijk ik ook uit naar wat hij het Congress te vertellen heeft op 28 september.
   We weten toch allemaal dat Trump in zijn regering voor vertrouwelingen koos. Waren dat voor een groot stuk Trojaanse paarden die deloyaal waren? Volgens jou blijkbaar wel. “Tot slot maakt dit verhaal duidelijk waarom Trump aan de lopende band mensen uit zijn eigen regering moest ontslaan.” Als Trump het grote gelijk aan zijn kant had waarom omringde hij zich dan met de verkeerde mensen? Je bent toch ook verantwoordelijk voor je keuzes.

   1. Goeie vraag… Ik heb niet het gevoel dat Trump zich volledig door zijn vertrouwelingen liet omringen. Er waren er wel een paar zoals bijv. Ivanka en Jared, maar verreweg het merendeel van zijn team waren ervaren rotten uit de republikeinse partij. En daar zaten inderdaad mensen tussen die er alle belang bij hadden om het bestaande “deep state” beleid achter te schermen door te blijven voeren, ondanks dat de bevolking het anders wou.

    En daarnaast waren er nog een hoop mensen die al op hun positie zaten voordat Trump er kwam zoals bijv. bij de CIA, FBI en deze generaal Milley. Dan kun je wel iedereen ontslaan en overal “frisse” zielen die de weg in Washington totaal niet kennen maar ik denk dat je daarmee ook niet ver komt en waarschijnlijk zou dat helemaal in een totale chaos uitmonden.

    Vandaar dat ik denk dat dit de enige manier was en dan gaanderweg alle rotte appelen uit te mand te halen. En in het begin heb je daar je handen vol aan. Maar dat zou hier niet anders zijn mocht heel Nederland voor bijv. de PVV of FvD stemmen. Baudet zei zelf dat ook al zou hij met een absolute meerderheid de kamer binnen wandelen dat het alsnog 2 a 3 termijnen zou duren voordat alle rot bij de top ambtenaren in de ministeries weg is en de bevolking echt wat zou merken van een andere wind.

    1. Het lijstje van mensen die door Trump werden ontslagen of zelf ontslag namen is behoorlijk lang. https://multimedia.tijd.be/ontslagen-trump/ Onder hen een directeur en een onderdirecteur van de FBI. Welke bron heb jij om te stellen dat generaal Milley op zijn post zat voordat Trump hem benoemde? “On December 8, 2018, President Donald Trump announced that he would nominate Milley to serve as chairman of the Joint Chiefs of Staff, although Secretary of Defense Jim Mattis and then-Chairman of the Joint Chiefs of Staff General Joseph Dunford favored Air Force Chief of Staff General David L. Goldfein for the appointment.” Of gaat het hier om een alternatief feit?

     1. Milley werd in 2015 (dus voordat Trump president werd) benoemd tot chief of staff of the Army. In die hoedanigheid maakte hij al deel uit van de Joint Chiefs of Staff en was daarmee een militaire adviseur van de National Security Council, minister van defensie , en de president van de VS. Ofwel hij was al in Washington voordat Trump president was. Dat is wat ik met mijn vorige reactie bedoelde.

      Overigens heb je hier een generaal aan het woord die heel andere herinneringen heeft aan Trump’s militaire beleid dan Milley:

      https://www.youtube.com/watch?v=oi-Ijd-QlYs

 3. Hoe ‘onder Biden’ de ultieme clash wordt voorbereid:
  Niet alleen met spierballentaal jegens China, maar ook met een nieuw Anglo-Ameriklaans militair pact (VS, GB, Australië), als ijzeren vuist in de Pasific tegen China, met de grootste marine ter wereld.

  EU, nog onder leiding van Merkel bezig met sancties tegen Poetin, verrast en verbijsterd: ‘Verdammt! Wir haben es nicht gewusst!”
  Frankrijk (Le Drian, BUZA): Zo ga je niet om met bondgenoten. “Dit brutale en onvoorspelbare besluit doet me denken aan wat president Trump vroeger deed.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.