Huizenprijzen dalen 4,9% op jaarbasis, aantal verkochte woningen daalt met 23%

0

De prijzen van Nederlandse huizen daalden in het 3e kwartaal op jaarbasis met 4,9%. Ten opzichte van het 2e kwartaal bleven de huizenprijzen vrijwel onveranderd.  Dit blijkt uit voorlopige cijfers van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM).

In Zeeland daalden de huizenprijzen het hardst met 11% op jaarbasis. Ook in Amsterdam (-9,8%), Breda (-9%) en Den Bosch (8,9%) werden de huizen goedkoper. De gemiddelde prijs van een Nederlandse woning kwam in het afgelopen kwartaal uit op 229.000,-. Er werden in totaal 32.000 woningen verkocht, 23% minder dan een jaar geleden.

Volgens NVM laat de huizenmarkt een voorzichtig herstel zien. Naast het vrijwel gelijk blijven  van de prijzen ten opzichte van het tweede kwartaal, bleef de daling van het aantal transacties op kwartaalbasis beperkt tot 1%. Dit terwijl dit aantal normaal gesproken een grotere dip vertoont in het 3e kwartaal.

Over de auteur

Oprichter van Biflatie.nl. Ondernemer in de vis en in het goud. Schrijft zo nu en dan nog over de economie, het monetaire systeem, crypto's en de beurs.