Huren wordt steeds aantrekkelijker!

Huren wordt steeds aantrekkelijker!

Tegenwoordig is het nog maar de vraag of kopen zo verstandig is. Het wordt namelijk steeds onaantrekkelijker om een huis te kopen. De rentes lopen op en er is best wat startkapitaal nodig, wil je nog een huis kunnen kopen. Dat is voor veel mensen niet meer betaalbaar. Dit zorgt ervoor dat het een stuk minder aantrekkelijker is om nog een huis te kopen. Huren wordt daardoor populairder.

Appartement huren, doe het nu.

Nu kun je er mogelijk nog tussenkomen als je bijvoorbeeld een appartement huren wil in Rotterdam. Het is daarom misschien wel de kans om te gaan huren. Kopen zal voor steeds minder mensen nog betaalbaar zijn. Rentes te hoog, startkapitaal te hoog…Dat zorgt voor een stagenering van het aantal huizen dat verkocht en gekocht gaat worden.

Dat de rentes oplopen was te verwachten. Er moest iets gebeuren, om te zorgen voor verandering. Het voordeel van rentes die hoger worden is namelijk dat het lenen ontmoedigt en sparen bemoedigd. Met andere woorden: mensen gaan meer sparen en minder geld lenen. Dat zorgt er weer voor dat mensen de hand op de knip houden of dat ze de portemonnee leeg hebben. Dit zorgt ervoor dat de prijzen van producten gaan stabiliseren of zakken. En dat de prijzen gaan zaken van artikelen dat is alleen maar goed natuurlijk.

Het probleem met kopen

Feit is dat de inflatie nog steeds torenhoog is. In september 2022 zelfs 12%. Als we zo doorgaan, is over vijf jaar je geld nog maar de helft waard. Dat is uitzonderlijk en zorgt voor grote risico’s. Hoewel er nu gewerkt wordt aan het stabiliseren/verlagen van productprijzen is het nu zo dat er wel een probleem is. Er zijn al bedrijven gestopt en mensen die letterlijk in de kou zitten en niet meer wat te eten hebben. Dit is schrijnend. Het kan ook zijn dat jij bij die groep gaat horen. Huren kan soms voorkomen dat je in de problemen komt door hoge rentes. Maar, daarnaast is het zo dat er een andere aanpak nodig is.

Het probleem met kopen is dat we er dan elke keer geld bijmaken. Nu vindt DNB (De Nederlandse Bank) dat 2% inflatie gezond is. Maar, te veel inflatie, zorgt ervoor dat geld minder waard wordt. Dit brengt ook de munt in gevaar. Want als een munt op een gegeven moment te weinig geld waard is, dan is het nauwelijks nog meer wat waard. In dat geval kun je het niet eens meer gebruiken als betaalmiddel.

 

 

7 reacties

 1. Tijdens de wederopbouw (nog geen 70 jaar geleden) woonden gezinnen (vader, moeder en twee kinderen) op de zolder van een rijtjeshuis met 6 andere bewoners. Keuken delen en douchen deed je 1 x per week in het badhuis.

  Veel mensen kunnen overigens hun energierekening prima betalen, als ze een deel van hun huis gaan verhuren nu er woningnood is.

 2. Een zeker iemand uit Duitsland (kennis van een vriend) , gepensioneerd, kreeg zijn gasrekening van normaal maandelijks 250 euro gepresenteerd.
  (Duitsers hebben nogal grote huizen vaak)

  Uw nieuwe maandbedrag vanaf nu is 1090 euro, meneer.
  Helaas kon de man dit niet betalen ‘von seine rente’ , dus moedig besloot hij hout te gaan kopen voor in zijn houtkachel.
  Hij kocht 1.5 kubieke meter.
  Das dan 650 euro, meneer.

  Toen had hij nog het idee , laat ik een hottub kopen dan kan ik daar in gaan zitten als t koud is…
  aber das war verboten in deutschland ivm de energie crisis.

  Ondertussen , en dit is geen grap, werd er dna genomen van een hoop hondestront, die op de stoep lag, om de eigenaar op te sporen en te beboeten.

  Welkom in the new world order.

 3. **Breaking Deugflash**

  Naast Zweden is nu ook Italie rechts extreem geworden!

  Het is daarom dat we niet moeten wachten op sancties uit Brussel, neen!
  Wij als vrij democratisch volk moeten onze eigen verantwoordelijkheid nemen!

  Deugt u echt, koop dan niks meer bij de Ikea en vergeet zweedse gehaktballen.
  Verder adviseren wij u, voorlopig geen pizza of pasta te eten.

  Voor wereldvrede.

  -einde bericht-

 4. Ik ga hier eens een voorspelling doen he.

  Wat blijft er over als het koud is.
  De kachel kan niet aan, en zelfs de playstation doet het niet meer omdat dat teveel stoom kost.
  Weet je wat de nationale hobby dan wordt om in slaap te komen?

  Awel : Poepen ee! Of zoals de hollanders zeggen : neuken.

  Ik voorzie een nieuwe babyboom!
  Want het is gratis en warm.
  Hahaha, het boomerang effect.
  Kleine misrekening van de psychopaten die de populatie willen verminderen.

 5. Sorry hoor. Dacht al bij ‘Gerrit’ het summum aan idiotie te hebben gelezen, maar de ‘scherpe economische analyses van James’ mogen er ook zijn, bijvoorbeeld:

  “Want als een munt op een gegeven moment te weinig geld waard is, dan is het nauwelijks nog meer wat waard.”

  De lezersreacties zijn navenant.
  Is er nog iemand die de toegevoegde waarde van deze ballenbak.nl kan uitleggen, afgezien van het (voor een kleine vergoeding) promoten van gokverslaving?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: