Het zwarte gat wat de Ierse bankensector heet. Uit de nieuwe stresstest is gebleken dat er nog eens 24 miljard euro nodig is om de banken in de veiligheidszone te krijgen. In totaal is er dus momenteel een kwart biljoen (!) euro in deze Ierse bodemloze put gegooid. Bank of Ireland, Allied Irish Banks, Irish Life & Permanent en EBS Building Society zullen wederom miljarden ontvangen. Deze keer krijgen ze het geld van de ECB. Nout Wellink geeft in een interview met de NOS aan dat dit de laatste keer is dat de ECB noodhulp aan Ierland zal verlenen. ‘De grenzen zijn bereikt’, aldus de aftredend voorzitter van De Nederlandse Bank. Of een kwart biljoen euro genoeg is en of de banken een eventuele nieuwe kredietcrisis kunnen overleven weet echter niemand.6 reacties

 1. Je moet toch lachen als je die man hoort praten. Wie gelooft hem nog? Ja ja de laatste keer. Iemand, die een beetje thuis is in de financiële wereld, die weet, dat het gewoon de laatste keer niet kan zijn, omdat anders alle banken in Europa gaan omvallen (wat er toch wel een keer van kan komen)

 2. even nog een aanvulling op mijn citaat. Ik zie nu pas dat het 1 april is en hij zal dat dan ook wel voor de grap gezegd hebben 😉

 3. Dat moet Wellink zeggen, directeur van DNB, maar hij zag de kredietcrisis niet aankomen. Kan niet bij een laatste keer blijven, daarvoor zijn de banken al te belangrijk geworden. De overheden zullen ze hoe dan ook redden, want een nieuwe lehman-crisis willen ze voorkomen. Vraag is nu wie de landen een bailout gaat geven wanneer die failliet gaan.

 4. ” We’re on a road to nowhere “,

  Het Ierse Zwarte Gat?! Vergeleken met de schulden-posities (Staats en Privé) van Spanje en Italië en het Verenigd Koninkrijk is dat slechts een gaatje, een opgeblazen bagatelletje, om de PUBLIEKE-AANDACHT hier in Nederland, en het Europa verbonden in de Euro-Valuta te manipuleren naar ‘meer privatisaties, meer bezuinigingen, meer neo-liberalismen, meer Banken/Corporatieve macht, meer Orwelliaanse repressie-media, EN, minder, nog veel minder DEMOCRATIE!

  Nout Wellink, onze ‘ Nationale Gedoger ‘ van frauduleuze, misleidende en misdadige bankpraktijken (ABN-AMRO/FORTIS, de Ijsland-banken, DSB, ect.) verklaart nu met een uitgestreken smoel, dat het Ned. fiscale- hypotheek-rente-aftrek-systeem, waarvan hij in zijn D.N.B-functie één van de belangrijkste promotors was, nu onhoudbaar is en een gevaar (risico) voor toekomstig financiëel/economische ontwikkelingen. En natuurlijk komt hij pas op dat idéé nadat Rutte’s Bende van Drie zich in de regeringsmacht gemanipuleerd heeft, want aan de Rutte’s, Verhagen’s en Wildersens van deze wereld kan je het afbreken van de sociale-coherentie in Nederland en het ver-rijken van neo-liberale elites het beste overlaten.

  We moeten zwaar bezuinigen in Nederland, tja en tjeetje, maar voor de Ierse Bankfraudeurs en eerder het Griekse banken-schoftentuig (v. Kooten & de Bie) blijkt er in een na-middag Euri-Plakken & Knippen met J.K. de Jager en zijn Europese collégae, genoeg poen te zijn om er een middel-grote economie mee te runnen. En dan heb ik het nog niet eens over de vele miljoenen Euri welke in ‘no time’ beschikbaar blijken om een helicopter op een Libies strand te parkeren, zich met F-16’s in een Noord-Afrikaanse (burger)oorlog te rommelen en politie agentje te gaan spelen in Kunduz.

  De volgende link biedt wellicht wat meer inzicht ‘waarom’ dit allemaal ‘zomaar’ kan;

  http://rt.com/programs/keiser-report/billionaire-wealth-orlov-economic-collapse/

  En een Ned.economische/huizenmarkt analyse door Franke Burink, waarbij ik opmerk dat zij zich m.i. zeer voorzichtig en onterecht positief uitlaat over de huidige stand van zaken.

  http://www.dekritischebelegger.nl/economie/helpt-nederland-het-buitenland/

  Groetjes uit de polder.

 5. Nou Jacob, ik vind, dat jij een klasse verhaal hebt neergezet, daar kan menigeen nog heel veel van leren. Ga zo door.

  Heb je geen eigen website?

  gegroet uit het heuvelachtige zuiden

 6. Inderdaad Jacob, klasse.
  Zoals ik al meerdere malen heb gezegd.Deze en voormalige land bestuurders (lees : verraders) behoren berecht te worden voor hoogverraad. Persoonlijk mogen ze van mij tegen de muur gezet worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: