“Ik heb niks te verbergen, google mag alles van me weten…..”

Ooit was onze telefoon gemaakt om mee te bellen, nu is onze smartphone een digitaal communicatiemiddel met ontelbare nevenfuncties en kunnen we behalve praten en appen  elkaar ook op afstand bekijken. Ooit was een lantaarnpaal een paal met een lamp, bedoeld om straten te verlichten. Nu geeft ie behalve licht ook beelden door aan de centrale meldkamer om afwijkend gedrag en criminaliteit op te sporen.

Kunstmatige intelligentie

In het algemeen vinden we informatie- en communicatietechnologie(ICT) super handig. We hebben daarmee een snelle digitale wereld om ons heen gecreëerd die ons leven van allerlei gemakken voorziet. We socialiseren via Facebook, Instagram, Whatsapp, we wisselen informatie en video’s uit via Twitter en Telegram en Youtube. En wat is er mooier dan een eigen website of een blog te beheren op het world-wide-web. De digitale wereld neemt ons mee naar de ‘4e Industriële Revolutie.’ Kunstmatige intelligentie is de drijvende kracht die de mensheid op een hoger plan gaat tillen.

Surveillance tijdperk

De grote vraag is of we onszelf niet overbodig maken. Zal Internet of Things, AI(Artificiële intelligentie), biotechnologie, blockchain, cloud netwerken en 3D-printing, de mens laten samensmelten met de robot? Is de “robotmens” een nieuw ‘wezen’ dat zich laat verleiden, maar ook laat leiden door nieuwe technologieën? Praten we straks niet meer over “hij” en “zij” maar over “het.” Genoeg vragen die m.i. dringend onder de aandacht moeten worden gebracht. Worden we niet heel makkelijk een nieuw surveillance tijdperk ingeleid waarbij we volledig onder controle komen te staan van technologie, of eigenlijk de eigenaren daarvan, Big Tech en Big Brother. Beschaafde volkeren willen het liefst bestuurd worden door  democratische regeringen die orde en gezag handhaven op een discrete manier. Met inachtneming van privacy en ons zelfbeschikkingsrecht. Nu ineens nemen we wereldwijd genoegen met technocratische regeringen. Hoe vreemd.

Big Tech en Big Brother

Volkomen onverwacht(?) zijn we door een besmettelijk virus in handen gevallen van dictatoriale regeringen die het nodig vonden om over onze gezondheid te waken. Gelukkig bestaan er onder de supervisie van Big Tech vele digitale controletechnieken die het mogelijk maken om bewegingen van grote mensenmassa’s in de gaten te houden. De “tijdelijke” technocratische maatregelen zijn voor ons eigen bestwil om niet besmet te worden met een killervirus. Omwille van onze veiligheid zijn diverse apps ontwikkeld waarmee we moeten bewijzen dat we gezond zijn. Hier zijn we aangekomen op een punt dat we ons moeten afvragen hoe ver we willen gaan, of zijn we al te ver doorgeschoten. De discussie op sociale media over tweedeling in de samenleving wordt heftiger en leidt tot censuur. Twitter en facebookaccounts van andersdenkenden worden verwijderd, helaas ook vanwege bedreigende tweets.

Social credit score

Het is hoog tijd om te zien waar Big Tech en partner Big Brother naar toe willen in deze “4e Industriële Revolutie.” Grijpen de supranationale organisaties VN, VN, EU en cs hun kans om onze steden om te vormen naar een “Smart City?” Gaan we privacy inleveren ten behoeve van veiligheid en gezondheid? Is dat de toekomst voor de volgende generatie? Om hier eens goed over na te denken wil ik deze uitzending aanbevelen van Blckbx.tv. “Wie regeert de Smart City?” Wellicht kunt u zich een voorstelling maken hoe elitaire machtsgeile bestuurders van supranationale organisaties denken. De beste manier om de wereld te verbeteren is om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen. De beste manier om de poppetjes te laten bewegen is controleren met de nieuwste technologieën. Het is beter voor je eigen veiligheid en gezondheid en natuurlijk voor die van de ander. Inclusie en diversiteit horen daar bij. Een betere wereld bereik je met orde en gezag en daarin past geen zelfbeschikkingsrecht en zelfredzaamheid. Afhankelijkheid en ondergeschiktheid zijn de nieuwe normen om ‘vrijheid’ te ontvangen. Ontvang plus- of minpunten voor je gedrag en doe mee aan de “social credit score.”

GW

4 reacties

 1. Wederom Grote Klasse van GW !!

  En “maar” 23 miljoen ?
  Nog geen 5% van de bevolking, dus “waar” hebben we ’t eigenlijk over wa-haa-haaaaa !!!

  ( ironisch bedoeld )

 2. Bliep, bliep, robot Jan is het helemaal eens met de bijdrage van Gerrit, bliep, bliep.
  De machtgeile psychopaten, bliep, ruiken hun kans, bliep, om de gehele mensheid ( 500.000.000 nog slechts) als robotje, bliep, aan te sturen als hun slaaf, bliep.
  Wanneer wordt het gros van het gehersenspoelde volk wakker om dan als totale wereldbevolking tegen deze krankzinnigen op te boksen?
  Bliep.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.