India: Juweliers kopen 15% meer goud

In India wordt veel gebruik gemaakt van goud. Zo worden heel veel sieraden gedragen, maar ook andere artikelen waar goud in verwerkt zit, vinden gretig aftrek. Goud is in India echt een statussymbool, waardoor veel inwoners het willen hebben. Het is onderdeel van de cultuur en zal dat waarschijnlijk altijd blijven. Sinds de crash van goud hebben investeerder zich wellicht uit de voeten gemaakt, maar mede door het aankomende huwelijksseizoen in India slaan juweliers aldaar nu hun slag.

india goud

15% meer goud ingekocht

In vergelijking met vorig jaar hebben juweliers 15% meer fysiek goud ingekocht, mede door de lagere koersen. In India worden bij bruiloften traditioneel veel sieraden cadeau gedaan, waardoor tijdens het huwelijksseizoen de vraag naar gouden sieraden explosief toeneemt. Door de goedkopere goudprijs hebben juweliers nu hun slag geslagen en een stuk meer goud ingekocht, zodat ze het wellicht een mooie marge kunnen doorverkopen aan stellen die gaan trouwen.. Meer op Goudvergelijken.nl

3 reacties

  1. Goud is helemaal geen statussymbool in India. Indiërs weten dat goud geld is, zo simpel is dat. Ze geven het enkel ook een functie van schoonheid middels sieraden.
    Indiërs weten vaak veel meer van natuurwetten dan velen in het arrogante westen in de gaten hebben. Ze weten ook van karma en reïncarnatie. Daarom zijn ze vaak vegetariër.
    Westerlingen zijn vaak überdom, verblind door hoogmoedswaanzin als ze zijn.

  2. Te zien dat fiat geld losgekoppeld is van goud….en te zien wat fiat geld nu doet…..is de verbazing dan groot? Voor mij niet.

  3. Op de Turkse tv was te zien dat de handelaren van de bazaar van Istanbul door hun goudvoorraden waren. Alles uitverkocht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sorry. Nog geen gegevens beschikbaar.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: