INET (Institute for New Economic Thinking) is een conferentie die afgelopen weekend plaatsvond in Bretton Woods. Grote financiële spelers wereldwijd komen samen om te praten over de toekomst van onze wereldeconomie. Er zal een nieuwe economische wereldorde moeten worden gecreëerd volgens verschillende deelnemers van INET. Er wordt gespeculeerd over een nieuwe kapitalistisch systeem. INET is mede opgezet door miljardair Soros. Het is een instituut dat inziet dat de huidige economische situatie niet duurzaam is. De onderwerpen die worden besproken zijn zeker de moeite waard. Voornamelijk ‘What Lies Ahead? The Emerging Economic and Political Order’ is een aanrader om eens te bekijken.

Eén reactie

  1. Er worden zeker bepaalde zinvolle zaken gezegd die gericht zijn op meer regulatie en meer overheidsbemoeienis in de economie (totaal gebrek aan controle en regulatie is een van de hoofdoorzaken van de crisis van 2008 geweest), maar ik denk gezien de ecologische en resourceproblemen dat je niet af kan met meer regulatie en (socialer) overheidsbeleid. Verder denk ik dat peakoil (olieprijzen) zeker een belangrijke rol gespeeld hebben in het ontstaan van de crisis of althans voor gezorgd hebben dat het instabiele systeem is gaan vallen.

    Ik denk dat het voor het oplossen van de problemen veel meer regionaal gekeken moet worden zoals regionaal proberen te voldoen van de primaire levensbehoeften en kleinere bedrijfsvoering om zo het gebruik van resources en milieuruimte te beperken.

    En in dit kader is er ook een boel wat NIET high-tech is op te lossen. En al met al staat haaks op het geglobaliserende economische model zoals we die nu kennen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: