Infographic: Alles wat u moet weten over olie

Altijd al meer feiten willen weten over onze olie economie? Wie zijn de grootste olieproducerende landen? Waar is de olieprijs het duurst en waar is olie goedkoop? Wat is de wereldwijde productie van olie? Wat zijn de wereldwijde olievoorraden? Wie vebruiken het meest van het zwarte goud en welke oliebedrijven zijn het grootst? In deze onderstaande en zeer uitgebreide infographic alles wat u moet weten over olie. Via Dr-Discount

infographic-olie

9 reacties

  1. wat wil je duidelijk maken met steeds melden 1e ,
   Dat je de eerste sukkel bent die reageert of dat je een eerste klas sukkel bent.

 1. Op spudnik stond zonet dat er gas en olie van uit Rusland via Kazachstan Afghanistan en Pakistan naar India geleverd gaat worden.
  Project kost 550 miljard en India betaalt het leeuwendeel maar verkrijgt zijn gas en olie tegen speciaal tarief.
  Rusland dat zij slim zijn blijkt wel uit het volgende,
  Zij hebben een Hydrogas centrale ontwikkeld voor elektro de turbines worden gevoed door aardgas dat zo`n 2500 bar druk heeft na de opwekking gaat het gas naar een vloeibaarmaking installatie en wat rest gaat in ondergrondse opslag.
  Daarnaast heeft Rusland heden een vloeibaar natrium/ uranium of plutonium kernreactor draaien.
  Deze 2 projecten verlagen de kostprijs van stroom met 75%, Japan heeft belangstelling om deze stroom af te nemen en tevens word als het doorgaat gas, olie aan Japan geleverd ook via een gas en olieleiding.

  1. Ondanks deze vernuftige technologische hoogstand op het gebied van olie verwerking, zal olie in z’n eindfase raken.

   Ook Rusland is zich daarvan bewust, maar wil zijn fossiele reserves nog met goede winst kunnen verkopen.
   In werkelijkheid zijn ze al een paar stappen verder.

   De grootmachten laten nooit het achterste van hun kiezen zien.

 2. Als ik het stuk lees bekruipt mij steeds meer het gevoel dat de mensheid het laatste hoofdstuk is ingegaan en dat het aftellen reeds begonnen is.
  Kijk eens wat er in de VS gebeurt nu en dat moet je vaststellen dat de grootste wereldmacht de regie totaal kwijt en de bevolking nu moet stemmen op Trump en Clinton die beide incapabele en omstreden sprookjes figuren die alleen in een slechte droom voorkomen.
  Als je dan ook eens kijkt wat er in de EU gebeurt met ene Druncker aan het roer van een totaal mislukt EU project en een marionet Draghi van het grote geld aan het roer .
  Praten we nog niet eens over de pinokkio Rutte die nog echt denkt ook dat hij alleen ons landje uit de shit kan trekken en blind is voor de feiten en denkt door een soryr het klootjesvolk wel weer achter hem te krijgen.

  We gaan een rare tijd tegemoet roeptoeter ik al jaren maar dat het ging worden als nu had ik niet verwacht .
  De leiders die nu de touwtjes in handen hebben sporen collectief voor geen meter en lijkt er meer op dat die prutsers erop uit ijn de wereld moedwillig naar de kloten helpen .

 3. Wie echt even een andere kijk op de houdbaarheid van oliewinning wil zien, zou eens even moeten kijken naar het onderzoek “Thermodynamic oil collapse”. Heel erg interessant!!

  https://www.youtube.com/watch?v=k7gJcfjyFpA&feature=youtu.be

  Let ook speciaal op de koppeling met het GDP en de verwachte olieprijs in de toekomst. Ik leg hierbij ook direct de link naar een van de vorige onderwerpen, schuld. Rekenen in valuta is mooi, uiteindelijk gaat het maar om 1 ding in een houdbare economie, energie in – energie uit.

  1. Voor mijn gevoel, is er nog genoeg olie om te consumeren, anders zouden de multinationals allang een nieuwe weg zijn ingeslagen.

   Op het gebied van alternatieve energie zijn de mogelijkheden oneindig.
   Maar, de multinationals, de machthebbers en regeringen willen hier eerst volledige controle over krijgen, om te voorkomen dat de burgers en het MKB hiervan goedkoop van kunnen en gaan profiteren.

   Energie is leven en macht.
   Zolang ze het grootste deel van de mensen nog in de luren kunnen leggen, misleiden, nieuwe belastingen opleggen, controle over alternatieve energie geeft en hun destructieve maatschappelijke beleid in stand blijft, dan kan het nog even langer duren voordat ze op de brandstapel gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: