Iedereen kent de laatste economische bubbels maar al te goed. In 2000 was er de ‘dotcom’ bubbel, ofwel de internetbubbel en in 2007 werd het begin van de kredietcrisis in Amerika ingeluid door de subprime – bubbel, ofwel de Amerikaanse huizenbubbel. Waardoor overigens wereldwijd de huizenbubbel leegliep. Volgens Jared Dillian, econoom bij Mauldin Economics, is alles momenteel een bubbel.

Bijna geen veilige havens meer

Met onderstaande infographic laat Jared alle bubbels zien waar we momenteel mee te maken hebben. Er zijn volgens Jared bijna geen veilige havens meer en daarom ontstaan er steeds meer bubbels.  Een gevaarlijke situatie, want als investeerders en beleggers niet meer weten waar ze naartoe moeten vluchten kunnen bepaalde bubbels zomaar uit elkaar spatten als liquiditeiten worden onttrokken.

Wat zijn de bubbels nu?

Een aantal concrete bubbels zijn volgens Jared: vastgoed in Canada, Stockhol en San Fransisco, FANG aandelen ( Facebook – Amazon – Netflix – Google ), bedrijfsobligaties, cryptocurrencies, Tesla en Amerikaanse autoleningen. Welke bubbel gaat volgens u het eerste knappen?

bubbel alles infograph

2 reacties

  1. Nou ja met veel heel veel gratis vers gedrukt geld krijg je elke markt in een bubbel behalve goud en zilver want dat kan je toch niet eten. Nee die overheerlijke euro en dollar zijn niet te versmaden.
    Het is prachtige tijd voor de financiele industrie af en toe een crash organiseren en dan weer
    met opties flink binnenlopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: