Interessante podcast met Willem Middelkoop

Er zijn online veel interessante podcasts te vinden die qua inhoud de verouderde studieboeken economie doen verbleken. Die kunnen de prullenbak in gezien de huidige monetaire ontwikkelingen die nu duidelijk in een stroomversnelling geraken. Nu zijn studieboeken voornamelijk geschreven om economische theorieën bij te brengen aan leergierige studenten. Via de podcasts op youtube kunnen we ons laten informeren over lopende monetaire zaken die door velen als verontrustend worden opgevat.

Op zoek naar een interessante podcast kwam ik terecht bij een vraaggesprek met Willem Middelkoop die o.a. het boek “The Big Reset” schreef. Niet te verwarren met het boek van Klaus Schwab, “The Great Reset.” Er zijn overeenkomsten in die zin dat we in de overgang verkeren naar een nieuw financieel systeem, alleen zijn de persoonlijke inzichten van beide auteurs nogal een tikkie anders. Willem Middelkoop is een realist terwijl Klaus Schwab een idealist is. Hij denkt de wereld en de mensheid te kunnen verbeteren naar eigen inzicht en conform modellen die het WEF onder zijn leiding presenteert via de globalistische Agenda 2030.

Eerlijk gezegd bevalt mij de beschrijving van Middelkoop beter dan de methodes van Schwab. Alleen vrees ik dat beide inzichten leiden tot een overeenkomstige chaos, namelijk de ineenstorting van het huidige monetaire systeem dat na het los laten van de goudstandaard in 1971 is gebouwd op een enorme schuldenberg. De oorlog in Oekraïne zal de verwachte crash in een stroomversnelling doen geraken.

Luister en huiver naar Willem Middelkoop:

GW

5 reacties

 1. Oké, dààrom heeft de bitcoin dus ook zo’n 8% ingeleverd de afgelopen 24 uur.

  Snap ik dat ook weer.

  Hé, nog even “iets” over Klauske Schwab :

  https://humansbefree.com/2022/05/you-cannot-make-this-stuff-up-klauss-schwab-is-a-rothschild-on-his-mothers-side.html

  Een beetje zoals in die Nespresso-reclames met George Clooney :

  “What else ? ”

  Ooit (??) gaat Het Gepeupel het allemaal wel begrijpen.

  “Wellicht” wanneer ’t te laat is hè ?

 2. “Economie heeft geen geweten”, zei Robert Kennendy, “Het telt alles, behalve wat het leven leefbaar maakt.”
  Evenzo de oorlog, de verwoesting van cultuur en beschaving, de strafmaatregelen, de volksverhuizingen. Onrecht en menselijk leed spelen voor de economie geen enkele rol.

  Waarom gooit het Westen steeds meer olie op het vuur, in plaats van alles te doen om escalatie tot het allerergste te voorkomen? Zelfs de premier van een onaanzienlijk landje, dat zichzelf niet eens kan verdedigen, piept, in het spoor van de Amerikaanse haviken, ferm oorlogstaal.

  Waarom? ‘Economie’ lijkt ook hier het cynische antwoord. Deze keer duidelijk niet om het ‘klimaat’ te redden, maar (niet voor ’t eerst) een oorlog als ’trekker’ om een afgeschreven systeem te vervangen.

  1. Terwijl het volk onnozel ‘Bevrijding’ viert propageert de premier de oorlog om ‘vrede en vrijheid te verdedigen’ (!).

   1. Dit jaar had ik ook moeite om bevrijdingsdag te vieren met al die vaccinatiedwang in Europa. De Amerikanen met hun Angelsaksische intergouvernamentele organisaties waren ooit onze bevrijders… nu worden ze zelf een instabiel land

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sorry. Nog geen gegevens beschikbaar.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: