Introductie Hans Peter

20

Zeer geachte Biflaten,

Samen met een partner heb ik de opgave om Biflatie verder te beheren. Wat wij horen en lezen in de MSM is en reeds voorgekookte brei. Bij het volgen van alleen deze media wordt men zeer oppervlakkig en vaak ook verkeerd geïnformeerd.

Vrije journalistiek is zelden te vinden. Alle zenders en grote nieuws media laten een beeld zien die het doel hebben om de algemene mening in een bepaalde richting te beïnvloeden. Dit is vooral merkbaar op het economische en geopolitieke vlak. Daarom is het belangrijk dat er een site bestaat als Biflatie waar er dieper wordt ingegaan op het economische gebied.

Onze doelstelling

Is om Biflatie op ongeveer dezelfde wijze te laten voortbestaan. Er zijn in het verleden artikelen die door mij zijn geschreven gepubliceerd op Biflatie. Dit was onder de naam Hans Peter. Het liefst zou ik onder mijn eigen naam willen publiceren, met open vizier zogezegd. Dit staat mijn beroep me helaas nog niet toe.

Voor mijn beroep ben ik betrokken in projecten wereldwijd voor onder andere olie winning als wel de NAVO. Publiciteit wordt hierbij als de pest gemeden. Daarom is het beter om voorlopig Hans Peter te zijn.

Over mezelf:

Geschiedenis is mijn leven lang mijn grote passie geweest. Puur voor de interesse had ik het liefst geschiedenis gestudeerd. Geschiedenis kan men alleen begrijpen door ook tenminste een basis kennis van economie te hebben. Denk aan bijvoorbeeld het oprichten van de BIS te Basel om de herstelbetalingen van Duitsland na WWI te verdelen onder de overwinnaars. Met een hyperinflatie en uiteindelijk WWII als gevolg. Of in 1944 het invoeren van Bretton Woods. Of het te 1971 loslaten van de goudstandaard.

Maar in plaats daarvan heb ik destijds gekozen voor de zeevaartschool met de ambitie om carrière te maken en veel te reizen. Aanvang de 90er jaren afgestudeerd en direct gaan varen. Alle rangen doorlopen tot uiteindelijk Kapitein. Letterlijk alle zeven zeeën bevaren en alle continenten bezocht. Veel tijd doorgebracht in landen als Nigeria en Libië.

Ook interessante Offshore projecten meegemaakt. De laatste jaren vooral gespecialiseerd op de Noord- en Zuidpool. Vanaf 2000 woon ik niet meer in Nederland. Maar ik voel me heel betrokken bij ons kleine kikkerlandje. Wat me opvalt, is dat Nederland tamelijk in zichzelf gekeerd is wat betreft de berichtgeving. En dat terwijl Nederland internationaal een reus is op verschillende vlakken.

Het doel

Het doel is het om op Biflatie ook over de Geopolitiek te publiceren. Geopolitiek en economie zijn met elkaar verbonden, net als dat dit met de economie en geschiedenis het geval is. We leven nu in een historische tijd. Ik ben er tamelijk zeker van dat er in te toekomst veel boeken geschreven gaan worden over de fase waarin wij nu leven. Tijdelijke noodmaatregelen als monetaire verruiming en het verlagen van de rente tot zelfs nul zijn nu permanente maatregelen geworden.

De Baltic Dry index op een record dieptepunt beland. Schulden die steeds verder uit de hand lopen. Een aanstaande demografische nachtmerrie met de gepensioneerde baby boom generatie en te weinig geboortes. Geostrategisch steeds grotere spanningen met steeds weer regime changes en het insluiten van het “Rusland China” blok als dit het geval was bij “Duitsland Oostenrijk” voor de eerste wereldoorlog.

Verder een enorme bevolkingstoename in de armere landen die een steeds grotere druk uitoefent op onze grenzen en sociaalsysteem. Een onpartijdige berichtgeving in de MSM is niet te vinden, het logische gevolg is een toename in interesse in alternatieve media bij degenen die wel verder geïnformeerd willen worden.

Wij zullen ons best doen om op Biflatie.nl artikelen met onafhankelijke en diepgaande berichtgeving te blijven publiceren. Het bijzondere van Biflatie.nl zijn vooral ook de biflaten zelf. De reacties zijn goed geïnformeerd en respectvol. Ook hiervoor zullen we ons best doen dit zo te houden.

Hans Peter.

Over de auteur