Onze Minister van Financiën heeft een nieuw wetsvoorstel ingediend dat banken meer mogelijkheden geeft om fraude en witwassen op te sporen. Contante betalingen van meer dan 3000 euro moeten worden verboden en banken moeten alle banktransacties boven de 100 euro centraal monitoren. In de databank die daarvoor wordt ingericht worden behalve de transacties ook de IBAN-nummers en het BSN(Burger Service Nummer) opgenomen. Via de computer algoritmes kunnen banken dan effectiever onderzoek doen naar verdachte transacties. Volgens de Autoriteit Persoonsgegevens is er sprake van inbreuk op de bescherming en vertrouwelijkheid van klantgegevens en is het een bancaire sleepwet. Banken doen in het kader van witwaspraktijken en terrorismefinanciering nu al uitgebreid onderzoek als er sprake is van verdachte transacties.

Klusjes

Critici waarschuwen dat dit soort wetgeving ook gebruikt kan worden voor andere doelen zoals bijvoorbeeld het uitsluiten van klanten met afwijkende politieke en maatschappelijke opvattingen. Ook wijzen ze er op dat in een wereld waarin contant geld langzaam verdwijnt het moeilijker wordt om te leven zonder bankrekening. De overheid krijgt met de voorgestelde monitoring namelijk veel meer informatie over het doen en laten van mensen. Nu zelfs kleine transacties boven de 100 euro voor onderzoek in aanmerking komen lijkt het er verdacht veel op dat onze Minister van Financiën er op uit is om ook de transacties van gewone burgers na te trekken die onderling bedragen overmaken voor het verrichten klusjes. Het is algemeen bekend dat er veel ‘geklust’ wordt door de bouwvakkers, schilders, loodgieters en dakhazen. De vakmensen die met de handen werken zijn zeer geliefd in hun familie- en kennissenkring want er is altijd wel ergens een klusje te doen waarvoor we liever geen prijsopgaaf vragen bij het installatie- of schildersbedrijf. Daar zijn de uurlonen namelijk zwaar belast en wordt nog een bedrag aan btw bijgeteld ten behoeve van de Schatkist.

Eigen portemonnee

In de Nederlandse belastingwetgeving is arbeid belast wanneer daarvoor een vergoeding wordt ontvangen wegens verrichte werkzaamheden. Bedrijven en ondernemers zijn verplicht op de loonbetalingen loonheffing en sociale verzekeringspremies in te houden en deze op de aangifte af te dragen aan de Belastingdienst. Daarnaast zijn freelancers en ZZP’ers verplicht om hun ontvangen betalingen voor verrichte werkzaamheden aan te geven in hun aangifte inkomstenbelasting. De metselaar in loondienst die op z’n vrije zaterdag een muurtje gaat metselen bij z’n buurman of familielid zal vaak een afgesproken bedrag ontvangen en dat vergeten op te geven in z’n aangifte inkomstenbelasting. Dat is een algemeen geaccepteerd belastingontwijkend gedrag in het zogenaamde grijze circuit, en oncontroleerbaar door de Belastingdienst. Het wordt gedoogd in de samenleving omdat gewone burgers altijd zoeken naar de voordeligste oplossing. Onlangs vroeg ik een offerte voor het repareren van een plat dak. Het bedrag inclusief btw kwam ruim boven de 5000 euro. Zoals iedereen met een krap budget zocht ik in mijn kennissenkring een gelegenheidsbeunhaas die bereid was het klusje voor ruim minder dan de helft uit te voeren. Als eerzaam burger denken we toch eerst aan onze eigen portemonnee dan aan ’s Rijks Schatkist, toch?

Totale controle

De verdiensten van Beun de Haas komen uiteindelijk toch wel in de economie terecht waardoor de btw ietwat vertraagd alsnog de Schatkist invloeit. Maar wat nu als dat idiote wetsvoorstel door de Tweede Kamer wordt gejast met het idee dat er straks toch centrale bankgeld wordt ingevoerd en nauwelijks nog contant geld in omloop is? Is het dan afgelopen om nog ergens een goedkope klussenman te vinden? Als ook de banktransacties van particulieren worden gecontroleerd waarop een paar duizend euro van de ene naar de andere particulier wordt overgemaakt die niet geregistreerd staan in de KvK. Als er bij de overmaking niet wordt vermeld waarvoor het geld is bedoeld zal de bankcomputer een lampje laten knipperen bij de FIOD/Belastingdienst die al jaren bankgegevens krijgt aangeleverd ingeval er sprake is van verdachte transacties. Sowieso worden onze banksaldi al automatisch aangeleverd voor de belastingheffing in box 3. De voorstellen van onze Minister van Financiën om kleine banktransacties te monitoren lijken een voorloper te zijn van totale controle zoals die in de toekomst wordt toegepast bij invoering van de CBDC.

Lekker makkelijk

Dat centrale bankgeld van de ECB er komt lijkt bijna zeker. De overheden van westerse democratieën neigen om te buigen naar een technocratisch regiem nu de middelen van digitale sturing hun in de handen wordt geworpen. Leden van de Europese Commissie roepen dat digitale centrale sturing goed is voor onze gezondheid, veiligheid en financiën. Dat we daarvoor een stukje vrijheid inleveren moeten we maar voor lief nemen. Aan veiligheid hangt nu eenmaal een prijskaartje. Dat is het prijsgeven van onze privacy en een bijdrage in de kosten van het in stand houden van een bureaucratische technocratie met een centraal bestuur. Teveel burgerinitiatief staat dat in de weg. We moeten niet alles zelf willen regelen, daarvoor hebben we een overheid opgericht die met gerichte bureaucratie wetten en regeltjes oplegt om een land centraal te kunnen besturen. I.v.m. de vele gevaren zoals klimaatverandering, gevaarlijke virussen, criminaliteit, enzovoort moeten we overheden niet in de weg lopen. En vooral geen klusjes laten uitvoeren waarmee we niet bijdragen aan de Schatkist die namelijk ook moet bijdragen aan Brussel, aan de VN, de WHO en al die andere organisaties die zich “inzetten” voor de burgers van de aangesloten lidstaten. “Het is toch lekker makkelijk dat deze hogere machten alles voor ons willen regelen?”

GW

34 reacties

 1. Beun DH en Klusjesman verdwijnen niet direct…..alleen de ‘betaling’ verloopt straks een ietsjes anders. PS….was dat in vroegere tijden ook al niet het geval?

 2. Dit voorstel van het Kaagmens heeft weinig te maken met Beun, maar alles met de Great Reset, waarin de Staat 100% controle wil hebben over haar onderdanen. Het betekent ook dat het gedaan is met onze vrijheid want …. ben je niet meer “politiek correct” dan sluiten wij je bankrekening af. Kijk wat er in Canada gebeurde met degene die de vrachtwagenchauffeurs steunden. We zitten in de tang van de WEF en zijn handlangers.
  Nederland is een voorbeeld land in West-Europa voor de WEF ( formeel zijn we gidsland!) en daar moet dus alles als eerste worden doorgevoerd. Deze WEF regering heeft maar één opdracht: de vrijheden zo snel mogelijk afnemen en 100% controle doorvoeren. Hoe meer chaos gecreëerd wordt hoe sneller dat gaat. zie ook de recente uitspraak van Raad van State: chaos creëren is topprioriteit geworden. En onze tweede slaapkamer protesteert slapjes maar accepteert uiteindelijk alle maatregelen.
  Stel je niets voor van zogenaamde aanpassingen van de uitvoering van wetten die men formeel maakt om het volk een beetje rustig te houden. Het bekende inlegvelletje van de Oekraïne is toch ook nergens meer te vinden? En alhoewel Pieter Omzicht, Geert Wilders en Baudet, en vele anderen van de oppositie tal van misstanden blootleggen, vinden er geen veranderingen plaats. Men gaat op dezelfde voet verder. In het gunstigste geval stel je een onderzoekscommissie aan die heel veel geld kost en waar je hooguit nog eens een keer een paar aanbevelingen van krijgt die toch niet worden opgevolgd. Beste mensen, verwacht niet dat je het tij kunt keren, Maar betaal wel nog zo lang als mogelijk Handje Contantje.

  We zijn nu al een indirecte slaaf van het WEF. Dat zal steeds zichtbaarder worden. De huidige situatie zou je al een zachte dictatuur kunnen noemen. En die wordt de komende jaren steeds harder en concreter. En het volk? Dat kijkt straks weer naar het WK …
  Lees ook: https://niburu.co/het-complot/17946-alleen-contant-geld-kan-ons-nog-redden

  1. Een Superartikel gevolgd door een uitstekende analyse van Johan !

   Tienduizenden uitgeprocedeerde asielzoekers leven nog vrolijk in NL, maar dat ligt allemaal “administratief heel moeilijk om op te sporen” enz

   Tienduizenden gastarbeiders die na hun pensioen zijn teruggegaan naar hun vaderland en inmiddels voor een derde “95 tot 110 jaar oud zijn”, maar terplekke de betreffende mensen fysiek even bezoeken om een adn-testje af te nemen “ligt te gevoelig en is technisch onhaalbaar” blabla

   En zo zijn er nog TIENtallen voorbeelden te noemen van een “incompetente Staat” !

   Maar O WEE als diezelfde Staat haar controle over de (autochtone) werkende man wil vergroten !

   De krànkzinnige effectiviteit die DAN ineens aan de dag wordt/kan worden gelegd ! ! !

   ” … maar alles met de Great Reset, waarin de Staat 100% controle wil hebben over haar onderdanen ”

   KLASSE !!!

 3. Gingen die andere Europese landen ons inderdaad maar eens voor in de effectiviteit van de belastinginning. Wij lopen al decennia voor op de Zuid Europese landen in het bestrijden van “het grijze” circuit en nu gaan we de kloof nog verder vergroten. Besteed eens tijd om die andere landen op een Nederlands niveau van inning te krijgen i.p.v. bij de Nederlandse burger het laatste druppeltje er nog uit te persen, terwijl de ECB onder noodhulp dweilt met de Zuid Europese kraan wagenwijd open.

  1. Weet je op welke gebieden NL in Europa werkelijk ‘al decennia’ met een straatlengte voorsprong voorop loopt? 1) Het faciliteren van belastingontwijking voor multinationals en oligarchen, 2) De narcoticaproductie en distributie, 3) Het ‘liberaliseren’ van de arbeidsmarkt, 4) Het privatiseren van voordelen en het socialiseren van de nadelen. Kortom: NL als koploper van het neoliberalisme. Voor de rest is het janken in de achterhoede.

 4. CBCD het zal echt nooit iets worden. Kijk naar de Soviet Unie ze hebben letterlijk tientallen miljoenen russen beestachtig vermoord omdat die het niet eens waren met dat systeem. En alles wat de Soviet Unie op economisch gebied deed werd een echte ramp. Deze CBDC zal niet anders opereren. Kijk eens naar Nigeria daar hebben de de CBDC al ingevoerd enkel klein probleempje mensen willen er niets
  mee te maken hebben en weigeren het te gebruiken. De staat heeft macht maar kan echt niet alles bepalen. De zwarte markt heeft altijd een oplossing zo was het altijd en zo zal het altijd blijven. Het huidige bankroete systeem kan zelfs niet in leven gehouden worden met deze onzinnige CBDC,s. De banken zelf zullen er ook niet aan meewerken. En een bankrun kan op elk moment geschieden. Ik denk er wordt veel over gepraat maar het valt niet uit te voeren vooral niet als de economie in een depressie gaat duiken. Grotere kans dat hooivorken massaal ingezet gaan worden.

  1. Emile, PJ en Pieter : drie keer Grote Klasse !

   Maar helaas zullen mensen als jullie het land nooit (gaan) besturen ; dat was, is en zal enkel voor WEF-HOERTJES van allerlei politiek pluimage weggelegd zijn !

   Even iets anders : het is algemeen bekend dat toen de USSR instortte de economie (gelukkig !) al voor zo’n 30% uit een “zwarte economie” bestond. Wel, precies die (zwarte) markt heeft de ellende na de ineenstorting nog enigszins kunnen verzachten, hoe gek het ook klinkt.

   Kunt u nagaan wat er straks gaat gebeuren in West-Europa wanneer de afzonderlijke Staten één voor één (zullen) gaan imploderen en er totààl geen (reeds bestaande) “zwarte markt infrastructuur” is !

 5. Het “domste” volk van de wereld heeft onder democratische voorwenselen gekozen voor een Communistisch systeem en wordt daarvoor ruimschoots beloond!

  Rest mij U en Uw kinderen en kleinkinderen in deze gecreëerde en door DÓM-vólk geaccepteerde maatschappij, succes te wensen!

 6. Modderman (=Madman) schreef:
  2 november 2022 om 03:17
  “En jij zag dat 6 jaar lang, 3x per week, allemaal met lede ogen aan en dacht : Ach ja….?
  Ik wil je niks verwijten maar ik vind het al bij al wel een raar verhaal als ik eerlijk mag zijn.”

  Mijn antwoord :

  HAHA !!!
  Toen ze 15 was heeft ze een keer keihard tegen de buitenkant van de sgoolbus geslagen. De dagen erna kon ze helemaal niets meer met die hand ; (letterlijk) nog geen dopje van een (bron)waterfles afdraaien. Ikke zwaar ongerust voor een breuk ergens die scheef zou aangroeien. Ik dus na 4 of 5 dagen naar haar vader om te zeggen dat er absoluut een scan van haar hand moest worden gemaakt. “Dan moet ze maar niet tegen een bus slaan” was zijn antwoord. Twee dagen later drong ik bij moederlief aan op zo’n foto, maar “ze had daar geen tijd voor ivm haar werk” (geZUIP zal ze hebben bedoeld). Dus zei ik tegen dat buurmeisje “jat de Carte Vitale van je ma en dan gaan we naar de EHBO in Vannes”. Zo gezegd zo gedaan. Toen ze daar doorkregen dat ik geen familie van haar was en toch een “medische handeling” eiste, werd er mij gezegd dat dit een delict was en dat ik riskeerde daarvoor voor te moeten komen. Toen wèrd ik me daar even pissig man !
  De moeder werd opgebeld en kreeg te horen dat ze de volgende dag met haar dochter moest terugkomen omdat het meiske piepte bij de minst uitgeoefende druk op haar hand door een dokter die haar vlug-vlug even onderzocht. De volgende dag bleek er na het nemen van de foto dat er (gelukkig) geen breuk was te bespeuren. Wel een hele zware kneuzing van het weefsel enz. Ze moest vervolgens een maand lang een “hand-polsfixeerder” dragen, ook nog eens in een mitella.

  Als klap op de vuurpijl werd ik door dat zwaar geflipte koppel helemaal verrot gesgolden omdat ik hen “voor schut had gezet” !!

  En als je denkt dat dat de enige “issue” is die ik met hen heb gehad .. vergeet ’t maar ! Maak er maar vijf of tien van ja !

  “Sommige personen zouden verplicht gesterilisserd moeten worden” zei een andere (normale) buurvrouw tegen mij.

  Ik knikte beamend.

  Zo, en nou het artikel van dhr Welbergen eens gaan lezen heheh )

 7. Goed nieuws ! :

  https://www.frontnieuws.com/basketbalster-joden-achter-de-slavenhandel-in-de-vs/

  En het (koshere) monopolie op de slavenhandel / -beurzen van de 16e t/m de 19e eeuw is nog maar een procentje of 5 van de Totale Talmoedische Zwendel met de Mensheid.

  Wàcht maar eens tot er (wéreldwijd) bepaalde “WO-2 kamertjes” publiekelijk zullen gaan worden “blootgelegd” dankzij dappere goyim-geesten !

  De (geesteszieke) rabijnen zullen in de rij staan om “àlle niet-joden tot antiselmieten” te verklaren, omdat de goyim het zal hebben gewaagd hùn Totale Fraude te onthullen !

  De wereld op z’n kop ; the Sic Talmudic Style heheh

 8. Even kort door de bocht : een hele verzameling geflipte rabbi’s (de “waardige” opvolgers van de farizeërs en de sadducijnen uit Christus’ tijd) heeft van de 1e t/m de 5e eeuw de zgn “talmoed” geschreven. Een twintigtal boekwerken met in totaal 5000+ pagina’s gesgifte shit. De Babylonische versie won het van de Alexandrijnse. Afijn, het gaat hier om “rabijnse interpretaties” van de Torah, die voor 95% gelijk is aan “ons” (van de joden geërfde / overgenomen) Oude Testament.

  Maar dààr waar JHWH aan de joden bevool/verbad om “uw broeder niet te vermoorden” of “geld te lenen aan uw broeder in nood zonder hem rente te vragen”, maakten die geflipte rabijnen er van “ja, ho eens even, JHWH verbad dat tussen joden ONDERLING !

  Oftewel : de niet-joden / heidenen (goy in enkelvoud / goyim in meervoud) mag je wèl vermoorden of geld uitlenen mèt rente, immers, zij worden door JHWH NIET beschouwd als “uw broeder” !

  En het ERGE (het ‘zieke’ in mijn heidense oogjes) is dat de joden in het algemeen die talmoed, dus die “rabijnse INTERPRETATIE van de Torah, BOVEN de oorspronkelijke teksten van dat “Oude Testament” zijn gaan stellen de afgelopen 19 eeuwen.

  De Torah was de “ruwe versie” die de rabijnen hebben “vervolmaakt”.

  Nogmaals, ik probeer alleen maar even vlug-vlug uit te leggen hoe de rabijnse “priester”-klasse het joodse volk in gijzeling hebben genomen met hun eigen gessteszieke interpretatie van het door JHWH geopenbaarde Boek van het Oude Verbond.

  Houd deze beknopte uitleg nou maar even in uw heidense achterhoofd aub

 9. Moest zijn :

  “… aan uw broeder in nood EN hem rente te vragen” (ipv “zonder”)

  En “saduceërs” ipv “sadducijnen” … oeps …

  ik moet nodig gaan pitten ja

 10. -Gesponsord Bericht-

  Biflatie.nl …. DE digitale klaagmuur van Neederland!
  Voor al uw woede, frustraties en zelfmeelij.

  Ja maar, nee maar, want… link link.
  Ach en wee, steen en been.

  Maar gelukkig kunnen we 5 mei 2023 onze vrijheid weer vieren.
  Toch nog een sprankje hoop in barre tijden!
  PLUS : het scheelt weer een reis naar de stenen klaagmuur, dus co2 vriendelijk! Mooi toch?

  Now bang that head!

  https://youtu.be/lycCnb9U-Ug

  1. “DE digitale klaagmuur van Neederland !”

   Pfff … ein-de-lijk ben je weer eens origineel bezig, Madman !

   Ik WIST wel dat je het nog steeds kon heheh…

 11. *Weer leven*

  Orwell is fictie, de ’totale controle’ een klucht. Omdat de mens nu eenmaal niet kan bestaan van virtueel brood en gebakken lucht.

  Niet het begin, maar het einde van het knechtschap is in zicht.
  Als mechaniseren en automatiseren hebben afgedaan, ons leven niet meer wordt bepaald door de reclamepot en de krant. Er ook nog leven blijkt te zijn na de verslaving aan motorische mobiliteit en GSM bereikbaarheid.

  ’t Is al eerder vertoond: we KUNNEN het, zonder dictaat. Minder gejammer om het eigen gelijk en comfort, meer aandacht voor elkaar en voor de natuur. Weer léven!

 12. “Ye” West blijft bij zijn standpunten. Grote Klasse ! :

  https://www.informationliberation.com/?id=63442

  De blanke “mannen” zouden er goed aan doen een voorbeeld aan “Ye” te nemen !

  Maar ja, de “blanke man” is zorgvuldig intellectueel gecastreerd de afgelopen vijftig jaar, dus ja, dan moeten we het van gekleurde alfa-mannen hebben hè ?

  Het vermogen van “Ye” is faktor 3 geïmplodeerd naar ‘slechts’ 400 miljoen $, maar daar SCHIJT hij dus gewoon op. Nogmaals, Grote Klasse !!!

  Want die Koshere Scheet MOEST er bij deze “schwarza” (*) gewoon even uit hè ?

  Wa-haa-haaaa !!!

  * = ‘schwarza”‘ is de (jiddische (**) scheldnaam van ‘joden’ voor negers of Afrikanen.
  ** = alle jiddisch-sprekende ‘joden’ zijn BEWEZEN (***) NEP-‘joden’, want afstammend van de khazaartjes, die destijds vooral Polen en Duitsland bevolkten en zo een of ander “hoog-Duitse” invloed kenden op hun jiddisch gebrabbel. Vandaar ook dat u het woord “schwarz” eenvoudig kon herkennen.
  *** = zelfs een voorname ‘joodse’ universiteitsonderzoeker ( vd John Hopkins) moest dit toegeven :
  http://christianitybeliefs.org/end-times-deceptions/who-are-jews/

 13. Wij schrijven 6 November….A.D.

  Remember, remember, the 5th of November,
  Gunpowder, treason and plot.

  I see no reason
  Why gunpowder treason
  Should ever be forgot.

  Guy Fawkes, Guy Fawkes, ’twas his intent…
  To blow up the King and the Parliament.

  Three score barrels of powder below
  Poor old England to overthrow

  By God’s providence he was catch’d
  With a dark lantern and burning match

  Holler boys, holler boys, let the bells ring
  Holler boys, holler boys
  God save the King!
  ——

  There is something wrong with telly, dad!

  https://www.youtube.com/watch?v=z1ikQQk8cJQ

  Maar de 5de is wederom rustig voortgekabbelt…want zeg eerlijk, veel is er toch niet veranderd sinds gisteren..

  Dus houden wij hoop op volgend jaar!
  Net als bij het songfestival!

  Ik zeg het je : ALTIJD positief blijven!
  Want het glas is halfvol!

 14. Mijn volgende ’tussenstation’ wordt geheid een 997.

  Ook in cabrio ja. Logisch.

  Die heeft veel mooiere ovale koplampen, ipv die ’traanlichten’ van een 996 ; veel meer als een èchte 911 hihi

  En hopelijk ook een betere rembekrachtiger want in m’n 996 moest ik me daar stàmpen als een idioot, NIET te geloven !

  Gewoon niet leuk meer nee !

  Vooruit, nog één glaasje dan …

  … ik zeg hips …

 15. **WAARSCHUWING!** :
  Deze reactie is totaal ongefundeerd en bevat daardoor ook geen linken. Het is een mening zonder bewijs.
  Een soort van mentaal kotsen maar dan in letters. Een oergevoel van de onderbuik. Gaat ie dan:

  ——-

  80 jaar geleden zei al iemand tegen mijn vader : ‘Politiek is van de duuvel’.

  Heb daar nog vaak aan gedacht en vooral in huidige tijden.
  Soms denk ik dan wel eens : leefden de vikingen nog maar….want dan waren er al veel meer slangen het bolleke afgedaan.

  Maar ja, dan krijg je weer al dat bloedvergieten en het recht van de sterkste en zo…darwin zou dan wel trots zijn, da wel.

  De vraag is echter : Hoe gaan wij dat hier oplossen?
  Zodat we allemaal in vrede kerstmis kunnen vieren in December.
  Met 3d geprintte ganzenlever.

  Ik heb er geen idee van, en u?

  ——–

  En dan nu over naar de Poll van de dag:

  Is linkensoep vegetarisch of niet?
  Druk 1 voor 1 en 2 voor 2.

  Bedankt voor uw aandacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: