Irak kocht 36 ton goud in februari

9

irak goudDe goudprijs daalde afgelopen week 3%. De prijs van zilver daalde minder sterk maar boekte ook een min van 2,3%. De ratio goud / zilver bleef ongeveer gelijk op 1/65. Verder werd deze week bekend dat Irak in februari van dit jaar 36 ton goud kocht. De Russen kochten in februari 7,2 ton goud. David Morgen werd geïnterviewd door Greg Hunter en voorspelt een zilverprijs van $100 per troy ounce. In China vonden bankruns plaats bij 2 kleinere banken en de import van goud door China nam in februari met 30% toen.

Irak koopt 36 ton goud in februari

De Centrale Bank van Irak heeft deze maand 36 ton goud gekocht om de Iraakse Dinar te stabiliseren ten op zichten van buitenlandse valuta’s. Het is een stevige aankoop die groter is dan de hoeveelheid die landen als Frankrijk, Taiwan, Maleisië, Singapore, Italië, VK, Brazilië en Mexico in 2013 kochten. De aankoop van Irak is iets lager dan de hoeveelheid die Hong Kong kocht in 2013. Lees hier meer.

Bankruns bij 2 banken in China

Honderden mensen in China hebben vandaag hun geld opgenomen van twee kleinere Chinese banken, volgen Reuters. Er zijn geruchten dat een van de twee banken met financiële problemen kampt. Lees hier meer.